De laatste loodjes

De laatste loodjes

We zijn midden juli en nog altijd moeten er een paar koi opgehaald worden. Tijd om vanaf volgend jaar nieuwe regels op te stellen.

Ik wil mensen niet graag verplichten om koi te komen ophalen, maar feit is dat het bepaalde moeilijkheden met zich meebrengt en niet te vergeten de zorgen. Geloof maar niet dat het eenvoudig is om alles goed en gezond te houden, want het is geen vijvertje thuis waar je een paar koi in hebt rondzwemmen, neen…het is een bestand dat moet onderhouden, verzorgd en gezond moet worden gehouden.

Je moet stressbestendig zijn, vooral als de winter eraankomt. Waarom ? Ik heb de gewoonte om in het najaar een groot aantal dure koi te laten overkomen zodat de mensen in de winter ook bij mij kunnen genieten van prachtvissen.

Het is soms misselijk om te bedenken hoeveel kapitaal er rondzwemt en dat je gedurende maanden moet verzorgen. Het risico is moeilijk in te schatten, maar ik doe het nu al jaren en geloof me, er zijn soms periodes dat ik me afvraag of het wel de moeite waard is.

Zolang de betovering er is om mooie koi te bekijken, zolang het vertrouwen van de mensen er is dat ze bij interkoi niet alleen goede vissen kunnen zien, zolang wil ik het graag doen met alle consequenties vandien.

Het is soms moeilijk als het vertrouwen beschadigd wordt, maar gelukkig heb ik een brede rug en heb ik al wat meegemaakt in mijn jonge leven om alle tegenslagen te verwerken. Zolang het plezier primeert is de drang om goede koi te kopen nog altijd aanwezig. Het magische woord vertrouwen is een broos begrip….

Op dit ogenblik is het proberen nog wat koi te verkopen, maar de meeste handel is gedaan. Je word nu geconfronteerd met de koopjesjagers, de mensen die graag de restjes gaan oppikken. Ik laat het rustig over me heenkomen en hou me gedeisd. De kwaliteit die er nu nog rondzwemt mag gerust gezien worden, laat het maar zwemmen, ze vinden hun eindbestemming wel...

Ik ga me niet vernederen om koi tegen dumpprijzen aan te bieden, dat laat ik aan de anderen over, tenzij ik mij vergist heb in bepaalde koi, en dat gebeurd ook hoor. Denk niet dat ik ondertussen alles weet…

Zo heb ik een totaal verkeerde inschatting gemaakt van de ginrin benigoi….wat een flater heb ik ermee gemaakt. Ik had er een 50-tal aangekocht en nadien bemerk ik dat iedereen zich had laten beïnvloeden om dit soort koi aan te kopen.

Nu heb ik een probleem en moet ik een plaats zoeken om deze te kunnen slijten. Ik zoek dan ook naar natuurvijvers die een aantal van deze koi tesamen willen aankopen. Mensen die een natuurvijver hebben en zich willen laten verleiden om er een aantal samen in te zetten mogen met mij contact opnemen. Ik zal er voor zorgen dat je je gelukkig kunt noemen met een mooi assortiment ginrin benigoi. Zoniet zoek ik nog een andere oplossing…

En zo slecht zijn ze niet hoor...kijk maar naar de evolutie van deze ginrin benigoi. Toch een koi om je in te verlekkeren nietwaar ?

Maar terug naar de orde van de dag. Roel en zijn broer kwamen hun hun trio ophalen. Een showa van Momotaro, een showa van Taniguchi en een kohaku van Taniguchi. Ik zelf heb een zwak voor de kohaku van Taniguchi, die trouwens ook nog vrouwelijk is. Apart patroon met misschien een te lange witte broek, maar het is geen standaarduitvoering.

Wil je ze nog zien toen ik ze aankocht ? Dat kan natuurlijk:

Kohaku 1611041Showa 1611030Showa 1611127.

Altijd mooi om een vergelijkingspunt te hebben, een vergelijk dat ertoe bijdraagt om te leren….

Een bezoeker die informatie wilde om een vijver op te starten met koi hebben we een aantal van de minder dure koi te laten zien, want die heb ik ook. Het probleem dat minder duur bij Interkoi nog vrij duur is voor de meeste mensen.

Het is echter een goede gelegenheid om een bowl met een assortiment koi te laten zien dat een beginnende koiliefhebber zou kunnen bekoren, en niet alleen beginnende koiliefhebbers, want er zitten zeker nog interessante tosai tussen.

Dan nog even wat vijvers gecontroleerd, want met dit warme weer is het altijd voorzichtig zijn. Ik ka het niet genoeg benadrukken dat warmte ook voor bepaalde problemen kan zorgen. Hou je koi dan ook goed in de gaten…

Vijver 5 is goed bevolkt. Ze zwemmen naar hartelust rond en groeien als kool. Even een afstrijkje om te controleren kan nooit geen kwaad.

Vijver 3 doet het bijzonder goed. Deze vijver is bevolkt met een 20-tal goede koi die hun draai gevonden hebben. Zeker de moeite om eens te komen bekijken. Ik zie goede ontwikkelingen die menig koiliefhebber zouden plezieren.

Als ik nu nog even vermeld dat ik vandaag aanwezig ben van 10 tot 11.30 uur, dan kan je nog beslissen of je komt of niet. De koffie staat voor je klaar !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240