De laatste loodjes afgewerkt

De laatste loodjes afgewerkt

Eindelijk is het dan toch gelukt. Het laatste transport is gisterenavond aangekomen en gelukkig heb ik dit keer geen problemen gezien. Het is wel een unieke collectie die binnengekomen is, en ditmaal van andere kwekers dan normaal.

Ik moet zeggen dat ik bijzonder trots ben op de koi die ik aankocht vorig jaar en begin dit jaar. Wel met de medewerking van enkele klanten die bereid waren wat extra centjes op tafel te leggen om koi aan te kopen die ik normaal niet in mijn bestand kan plaatsen wegens te duur.

Dit doet echter niets af van het feit dat ik bijzonder trots ben en feliciteer alle eigenaren van de aankopen, er zit bijna geen slechte tussen en dat bewijst nog maar eens dat een goede keuze van kwaliteit de harten sneller doen kloppen. De tegenslagen van minder goede transporten zal ik erbij moeten nemen, en er een oplossing voor moeten zoeken. Ik ben hier volop mee bezig, want ik wil mensen niet ontgoochelen.

De eerste die op de proppen komt is de magistrale oshiba shigure van Konishi OS-V21-324. Een bijzonder speciale uitvoering en kleurschakering. Ik denk dat dat nog wat gaat veranderen éénmaal ze wat langer hier zwemt. Het is een ondergrond van lichtgrijs blauwig met een bruinachtig stappenpatroon op een body die voor zichzelf spreekt. Ik was aangenaam verrast toen ik haar in de bowl zette !

Een shiro utsuri SU-V20-1216 van Omosako. Toen ik deze uit de zak nam, moest ik even zuchten. Dit was gewicht, dit is een koi met massa die gegarandeerd groot wordt. Ze had een licht roze schijn als ze uit de zak kwam, maar die kleurde snel op éénmaal in de bowl. Huidkwaliteit superbe, patroon eigenzinnig, maar body om van te snoepen.

De topper van velen een ginrin tancho shiro utsuri of ginrin tancho showa, hoe je het ook wil noemen, het blijft gelijk. Klasse laat zich onmiddellijk zien. Niet zo zwaar als de voorgaande shiro utsuri, maar dat kan de pret niet bederven. Een klassebak !

Een specialleke, zo zou ik deze showa SH-NA21-549 van Tamaura willen omschrijven. Is het kage of is het boke sumi, het antwoord mag je zelf geven, speciaal blijft ze. Wat langerekt maar toch imposant. Ik hou mijn commentaar voor mezelf, want ik kan deze showa moeilijk inschatten. Wat ik wel weet is dat ze moeilijk voor de verkoop zal zijn, maar ik was te benieuwd hoe deze zou ontwikkelen.

Uit dezelfde stal van de kweker kwam deze kohaku KO-V21-3149. De huidkwaliteit bij deze kweker is prioriteit en dat merk je. Een dankbare kohaku en kohaku blijft trouwens altijd begerenswaardig in een vijver. Ik vind het zelfs niet erg om een vijver vol kohaku te zien rondzwemmen, maar daar zal niet iedereen mee akkoord gaan. 

Een dankbare sanke van een meer onbekende kweker is sanke 2111003 van Sakai Co. Hier ga je  in de toekomst nog veel over horen, daar twijfel ik niet aan. Hij timmert geduchtig aan de weg, is de volle neef van Kentaro, en de papa is jarenlang de rechterhand geweest van de Sakai FF stal beginjaren 2000, totdat het noodlot toesloeg.

Een drietal koi voor een klant even samen in de bowl. Een yondan kohaku van Takigawa, een kohaku en een sanke van Sakai Co. Deze zullen binnenkort al naar hun nieuwe verblijfplaats gaan. Eerst eventjes proeven van de opvangfaciliteit in Arendonk. 

Tenslotte de 10 golden corn van Taniguchi san. Dit doet me bijzonder veel plezier en tovert een smile op mijn gezicht. Misschien op dit ogenblik nog onvolprezen, maar dat zal veranderen in de toekomst. Deze 10 zijn allemaal verkocht.  Ik heb geoordeeld om ze toch in een andere vijver te plaatsen, zo is het onderscheid goed te maken. Een gouden bowl met levendige koi, ik word hier gelukkig van.

Je moet begrijpen dat het stikkedonker was toen de koi arriveerden gisterenavond rond 21.30 uur. De filmpjes zijn dan ook niet 100% helder, maar dat zul je me wel vergeven veronderstel ik ! De foto's zeggen het allemaal.

Dit is tevens ook het einde van 2021. Nu op naar 2022...

 

Meer afbeeldingen

De laatste loodjes afgewerkt: afbeelding 1
De laatste loodjes afgewerkt: afbeelding 2
De laatste loodjes afgewerkt: afbeelding 3
De laatste loodjes afgewerkt: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

DVR

555


Johnny

555


wiechert

555


Huub

555


Wim DW

555


Jack

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml