De laatste sortering dit jaar

De laatste sortering dit jaar

We zijn er bijna waar ik wil zijn. Het is een moeilijke bevalling en een planning op lange termijn, maar we komen er wel.

Mijn droom begint stilaan vorm aan te nemen. in dit filmpje zie je al een stukje van de droom, en dit zal ik enkel nog proberen te verbeteren in de volgende jaren. De grote koi komen nu in de grote vijver vooraan, zodat de klanten die komen kijken al dadelijk verwend worden met een fantastische aanblik.

Bij het zien van die vijver zou het water al in de mond moeten komen. Vijver 2 is nu ingedeeld met de mindere goden, maar die toch voor veel mensen nog heel goede koi zijn. Ik heb nog een laatste selectie doorgevoerd. in dit filmpje zie je ze voor de selectie en in dit filmpje heb ik een laatste selectie gedaan, met wat voor mij de betere vissen zijn.

Deze heb ik nu in de binnenvijvers gezet om de vijver terug op te starten. Dit heb ik gedaan door enkele dagen de vijver te laten draaien op ammoniak en onder toediening van mijn eigen browsel, namelijk melkzuurbacteriën met enzymen en het au bain marie mengsel van de bio activator. Wat het doet en hoe het werkt weet ik niet, maar ik heb tot hiertoe altijd goede resultaten gehad met het opstarten van de vijvers op deze manier.

De koi worden er dan ingezet, maar blijven enkele dagen zonder eten, totdat ze zich wat aan de omgeving hebben aangepast, en daarna begin ik langzaam het voederniveau op te krikken. Alle vijvers, zowel binnen als buiten zijn nu weer bezet.

In vijver 3 heb ik allemaal goede nisai en sansai zitten die ik nog in september aanbied voor 1000 euro/stuk of 2 voor 1900 euro. Het zijn allemaal koi die in mijn ogen meer waard zijn, en ik vind het een goede gelegenheid om alsnog één van deze koi aan te schaffen.

Vijver 4, de eerste grote vijver is nu bemand met 30 overjaarse tosai van 45-50 cm, een machtige aanblik, die het volgend jaar moeten gaan maken. Ze zullen hier overwinteren, tenzij ze nog verkocht worden.

Vijver 5, de tweede grote vijver is nu nog bemand met een 10-tal overjaarse nisai van 60 cm+ en hou ik daar tot de vissen uit Japan binnenkomen. Er komen nogal wat grote vissen binnen dit jaar, en ik wil deze vijver, die ik op temperatuur van 18° kan houden tijdens de winter hiervoor gebruiken. De koi die er nu nog inzitten, gaan dan naar de voorste vijver om deze goed bemand te houden.

Ik ben tevreden, en het gevoel is goed. Ik ben klaar met de voorbereidingen, want ik vertrek voor de eerste maal al op 27 september naar Japan, waar de eerste veiling van Momotaro zal plaatsvinden op 30 september en 1 oktober.

Ondanks het feit dat de opkomst gisteren magertjes was, werden de meeste vissen gisteren, raar maar waar, per telefoon verkocht. Het is te begrijpen, want de meeste mensen kennen de vissen, en maken in laatste instantie graag gebruik van het aanbod. Het is echter een actie die ik NOOIT meer zal herhalen.....Toch een overzicht van de gebowlde en verkochte koi.

Showa van Momotaro en kohaku van Matsu

Nisai van Momotaro

Nog koi van Momotaro

Kohaku van Yamamatsu

Kohaku van Sakai FF

Meer afbeeldingen

De laatste sortering dit jaar: afbeelding 1
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 2
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 3
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 4
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 5
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 6
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 7
De laatste sortering dit jaar: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240