Een vraag van Jelle

Een vraag van Jelle

Mensen stellen zich vragen, en willen dit soms graag bespreken met andere mensen. Dat kan via een forum, maar dat kan natuurlijk ook via de reacties in ons nieuwsitem.

Belangrijk in deze is, om bepaalde antwoorden te krijgen op hun vragen. Een vraag die Jelle zich stelde, heeft hij verwoord in de volgende mail:

Ik heb gisteren de plantenvijver /filter leeggehaald, ondanks de zeer goede groei van de planten heb ik besloten de zaak er helemaal uit te halen want ik heb mijn twijfels bij dit systeem. Ondanks dat de planten in open mandjes staan met enkel gladde kiezel en op een rooster lag er toch in 2 maanden tijd een grote hoeveelheid vieze drab op de bodem van de plantenvijver.

Even een voorstelling van de vijver van Jelle

Ik maak dit nu geheel zuiver en doe er voorlopig even geen planten meer in. Ik heb het idee dat in dit soort oplossingen, met name in de hoeken te weinig stroming geeft om de zaak goed zuiver te houden. En om hier weer met pompen te gaan werken lijkt mij water naar de zee dragen.

Bij mij werkt het momenteel zo dat het water van de skimmer over een zeef gaat en dan de retour gaat over een tricklefilter met waterval uitloop welke uitkomt in de plantvijver. De retour naar de trickle kan ik omzetten zodat het de aflaat wordt van de plantvijver. Om de aantal weken haalde ik dan de aanvoerbuis uit deze leiding met dubbele functie en kan dan de plantenvijver aflaten om zuiver te spuiten.

Zou je hier eens een nieuwsitem over willen openen om te zien of anderen dezelfde ervaring hebben of juist niet? Ik ben benieuwd of er onder de Interkoi aanhangers zijn die gebruik maken van een plantvijver (en dan een plantvijver in de lijn zoals Rini dat altijd heeft voorgestaan) Dus in open manden, niet in aarde maar in kiezel en geplaatst op roosters etc.

Wat de ervaringen zijn met plantvijvers, waarom wel of juist niet hiervoor is gekozen. Hoe er eventueel een goede stroming verkregen kan worden. Is er stroming nodig op de bodem en aan de oppervlakte of juist alleen aan de oppervlakte?

Het zuiver houden van deze plantvijvers (hoe vaak de plantenvijver leegtrekken en zuiver maken?). Het snoeien, meerdere keren per jaar, de planten kort houden of maximaal uit laten lopen? Met betrekking tot dierenleven in de plantenvijver (spinnen en andere insecten, maar ook de niet gewenste bewoners zoals kikkers, vogels e.d.) is dit een probleem of juist niet?

Er zullen altijd voorstanders en tegenstanders zijn in het gebruik van een plantenfilter. Ik ben benieuwd om de reacties van de mensen te lezen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240