De laatste tosai sanke van Momotaro

De laatste tosai sanke van Momotaro

Zoals je kan zien onder de knop van de nieuwe koi aanwinsten zijn er in totaal 28 sanke bijgevoegd in het systeem, waarvan 24 die naar Duitsland zullen gaan, en 4 die in Arendonk zullen blijven.

Al deze tosai zijn als eerste geselecteerd uit dit aanbod. Iedereen denkt altijd dat je eerste moet zijn om de beste tosai te pakken te krijgen, niets is minder waar. Om de zoveel tijd wordt een mudpond of kweekpond leeggemaakt en daar kan je als eerste uit kiezen, de rest is lulkoek.

Uit deze selectie, en mede door het feit dat er op dit moment zo goed als niemand nog in Japan is, hebben wij, of tenminste in dit geval mijn collega in Japan een eerste  keuze kunnen maken en dat zie je aan de koi. Ik geef  je op een briefje dat hij er bijzonder bekwaam voor is. In combinatie met Ben en mezelf zijn we een gouden trio.

Er werden 2 vijvers geselecteerd met verschillende prijzen waar je uit kan kiezen. Michael heeft er 24 gekozen, terwjil hij er wel 40 of 50 wou, maar na 24 werd de selectie moeilijker, dus laten zitten. Voor mij werden er slechts 4 gekozen, want ik leg de lat redelijk hoog.

Alle tosai worden 17 december mee geleverd. De tosai van Duitsland kan je nog zien tot en met zaterdag 19 december, 12.00 uur, daarna vertrekken ze naar Duitsland. De prijzen van alle koi zijn inclusief azukarikosten tot en met ± april 2021. Let vooral op de codenummer want al de codes met DU gaan naar Duitsland.

Er zijn mensen die van foto en filmpje kunnen kiezen, je kan eventueel een afspraak maken op vrijdag 18 en zaterdag voormiddag 19 december. De koi van mij blijven natuurlijk in Arendonk en ook hier zijn de azukari kosten inbegrepen. Ze zullen zich moeten mengen tussen de mango, en die krijgen een speciaal treatment.

Zowel in Duitsland als in Arendonk zullen de tosai op een constante van 22° gehouden worden met een speciaal voerderregime. De grootte van de tosai uit Duitsland ligt tussen de 17 en 25 cm. Mijn tosai zijn ± 18 cm. De gewenste grootte begin april is 25-35 cm, maar dat is altijd een beetje koffiedik kijken. 

De sanke zullen samen met de mango in een 15 kuubs vijver hun overwintering kunnen vervolledigen. Ik heb nog 2 overzichtfilmpjes van de selectie samen.

De sanke en tancho die naar Duitsland vertrekken.

De 4 tosai die in Arendonk blijven

Ik geef je op een briefje dat dit het hoogst haalbare is uit een selectie die pas is toegekomen en nog maar 1 maal door de hand van de meester zijn gegaan. Het zijn misschien kleine momentum, maar wel momentum waar je van moet profiteren.

 

Meer afbeeldingen

De laatste tosai sanke van Momotaro: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Kristof_d

555


Johan d

555

Johan D

555

interkoi

@Johan D 555


KONDHO

555


KONDHO

555

interkoi

555

KONDHO

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml