De laatste zending in 2017

De laatste zending in 2017

Het was niet alleen de laatste, maar ook de meest enerverende zending van allemaal.

Pas om 10 uur, bijna 2 uur later dan normaal kwamen de koi aan in Arendonk. Niet door een vertraging van het vliegtuig of een vertraging van de douane, maar ditmaal door een vertraging van de keurders die ongeveer 10% van de dozen opendoen om te zien of alles in orde is.

Dat doet me herinneren aan de zending een 8-tal jaar geleden, toen één van de duurste zendingen die ik ooit afnam en waar onderandere Shiba Zakura ook bijhoorde. Deze zou normaal s’morgens om 10 uur vrijgegeven worden, maar ik kon wachten tot 4 uur s’avonds voordat de koi werden gekeurd. Het bloed kruipt me nu nog onder de nagels als ik eraan terugdenk…

De zending dit keer bestond slechts uit 12 koi, maar wel flinke koi, en allemaal éénkleurige, de kin matsuba niet meegeteld.

Alles werd netjes uitgeladen en in de vijver gezet. De temperatuur van de koi die aankwamen was licht afwijkend van de temperatuur in mijn vijvers dat 19° is. De zakken waren een graad of 3-4 minder.

Buiten de bekende rode plekken op de karashigoi, kwam alles ongeschonden uit de plastic zakken en was ik blij om geen beurse zwarte plekken te zien, want dat gebeurd soms ook.

Als eerste kwam de yamabuki van marujyu te voorschijn, nog lichtjes rood doortrokken van haar verblijf in de kleine ruimte, maar al met al toch vrij zorgeloos en ongeschonden.

De kin matsuba waren heel apart om te bekijken, maar je kon onmiddellijk de kwaliteit van beide proeven. Ze lagen zusterlijk naast elkaar en ik kan niet anders dan er met plezier naartoe kijken.

Het zijn koi die ik niet zo snel koop, maar waar ik met plezier naartoe kijk. Misschien moet ik in de toekomst toch iets meer anders georiënteerde koi aankopen om meer variatie te krijgen in mijn bestand.

De andere 9 koi zaten per 3 in een box verpakt wat me toch verbaasde. Toch veel koi om in één doos te stoppen, dat zou ik zelf niet durven, want tenslotte is het toch meer dan 150 cm koi in één box van 80 cm en niet overdreven breed.

Toch kwamen ze allen zonder problemen, goed gezond uit de box, en daar zal ervaring van verpakken en opsturen wel mee te maken hebben.

Ik heb even de grootste karashigoi gemeten en die kwam toch zo maar eventjes op 66 cm. Wel zag ik dat ze niet doorvoed waren en vermoedelijk stonden ze al geruime tijd op dieet, maar dat zal snel veranderen…Het zijn gewoon goede koi, zonder in superlatieven uit te weiden.

De 2 yamabuki heb ik er speciaal bijgedaan om het assortiment straks een extra kleurtje te geven en bij gelegenheid te verkopen. De karashigoi helpen hier ook een handje mee.

2 x karashigoi en 1 x ginrin chagoi

2 x karashigoi en 1 x ginrin chagoi

1 x karashigoi en 2 x yamabuki

Een overzicht van de vijver

Een bont en niet onaardig gezelschap…

Voor de eigenaar waar ik een yamabuki van hoge kwaliteit voor moest selecteren kreeg ik een dankbaar antwoord ditmaal: Bedankt voor het doorsturen Luc. Mijn eerste indruk en reactie: prachtige yamabuki, waar nagenoeg alles aan klopt.

Ideale torpedovormige bouw, voldoende brede en lange kop, heel mooi en foutloos netpatroon, glitterende huid, zeer egaal van kleurstelling inclusief ook op de kop, en bovenal nog steeds eerder lichtgeel/citroengeel zoals ik ze graag zie. Echt zoals ik ze mij ook in globo had voorgesteld.

Ben er heel blij mee !

Houden zo zou ik zeggen....

Meer afbeeldingen

De laatste zending in 2017: afbeelding 1
De laatste zending in 2017: afbeelding 2
De laatste zending in 2017: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137