De lucht schotels waren kapot

De lucht schotels waren kapot

In maart hadden we de drains opnieuw geïnstalleerd, maar na verloop van tijd ontstond hetzelfde probleem weer en moesten we een duurzame oplossing bedenken. Air Aqua, de innovatieve speler in de koi-wereld, biedt diverse producten waar we echt baat bij hebben.

Zo kocht ik enkele beluchtingsskimmers, omdat ik het handig vond om te voorkomen dat drijvend voer in de skimmer terechtkomt. Echter, mijn skimmers zaten te dicht tegen de wand, waardoor ik niet wilde verbouwen. Daarom besloot ik ze op de drain te plaatsen.

Toen ik de benodigde materialen in huis had, konden we aan de slag. We moesten het een en ander verbouwen, waaronder een grotere luchtaansluiting installeren en het pvc inkorten. De drain moest ook afgedekt worden, dus heb ik een rvs-plaat gekocht om de drain mooi af te dichten 

We hadden twee opties: de vijver leeg laten lopen of een duiker inschakelen. Gelukkig is Aart-Jan, een medekoi-liefhebber en dorpsgenoot, erg handig en werkt hij als zelfstandige in de infra. De keuze was snel gemaakt. Aart-Jan trok zijn duikpak aan, fles op de rug en ging naar beneden. Het was even passen en meten, maar het resultaat mag er zijn. Het gebulk van de lucht was voorbij en ik zag direct dat de vissen zich prettiger voelden.

De werkzaamheden onderwater

Het eind resultaat

Als jullie een onderwaterklus hebben, kunnen jullie mij benaderen en zal ik jullie in contact brengen met Aart-Jan. Hier zijn nog wat foto’s en filmpjes. Hoewel het deze keer niet over koi gaat, is het toch nuttige informatie, want ik ben vast niet de enige met dit probleem. Alle producten die we hebben gebruikt, kunnen we voor u regelen.

 

5
2
12
7
2
1
3
3

Meer afbeeldingen

De lucht schotels waren kapot: afbeelding 1
De lucht schotels waren kapot: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

roy

Netjes gedaan, weer een klus klaar. 


Peter VDB

Mooi...klus geklaard!
Voor alles is een oplossing..


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml