De nexus 320 +

De nexus 320 +

Ik had het nog nooit gebruikt, ondanks het feit dat ik er vroeger over nagedacht heb om de systemen in de binnenvijvers aan te sturen met de nexus. Waarom weet ik niet, maar dat is toen niet doorgegaan, en ben ik overgeschakeld op het eenvoudige vortex systeem.

Door toeval heb ik het geluk gehad om de nieuwe quarantainebak waar de mango in zaten aan te sturen met een nexus. Ik was van plan om met het gewone filtersysteem te werken met Japanse matten tot ik plots het idee kreeg om de vortex in bruikleen te vragen aan een vriend die onmiddellijk zijn toestemming gaf en zelfs de vortex ter plaatse bracht. Ik ben hem nog steeds dankbaar hiervoor.

Ik kende de werking ongeveer, maar had deze nog nooit in gebruik, dus was het even wennen aan  het systeem. Het draait nu een 2-tal maanden en het geeft een bijzonder goed gevoel. Werkt het ook echt ? Ik kan er geen negatief woord over vertellen. 

De mango die er eerst ingezeten hebben, hebben het prima gedaan, de waterwaardes voor zover ik weet waren voldoende, dus voor mij werkt het perfect. Eénmaal het systeem onder de knie, maak ik er de gewoonte van om het toestel iedere dag even onder handen te nemen. Zoals ik al zei, het geeft een bijzonder goed gevoel !

DE WERKING VAN DE NEXUS IN BEELD

Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik deze in bruikleen heb, maar kan hem helaas niet overkopen ! Dat zijn zorgen voor morgen, als het zover is, zal ik rondkijken of ik een tweedehandse of misschien een nieuwe op de kop tik.

Ik besloot gisteren dan om een filmpje te maken met een korte uitleg hoe de filter werkt. Fijn doordacht, dat moet ik toegeven, en aangedreven met een eenvoudige motor van 10 kuub is dit ruim voldoende voor de quarantainebak van een kleine 6 kuub.

Het groene water zul je er bovenop moeten nemen, zoals je weet hebben wij er geen problemen mee, maar genieten van de koi die eruit komen is dubbel zo groot. Zie de bewoners van de q-bak blinken, het is gewoon zalig om naar te kijken.

Er huizen nu 10 showa voorlopig in, en dat wil ik zo houden. Indien er interesse is om één van deze showa aan te kopen en azukari te laten in dit systeem tot medio oktober, dat kan. Ze worden enkel genet als je 99 % zeker bent van een aankoop, anders ga ik de koi niet storen, tenzij voor de controle tegen eventuele parasieten.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

mark

555


Roy

555


Ben

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml