" /> " />
De niet winnende koi van de show

De niet winnende koi van de show

Ik zou in de hoofding kunnen schrijven "de verliezers van de show," maar dat zou  ik niet terecht vinden. In mijn ogen waren het gewoon zeer degelijke koi die helaas een betere tegenstander hadden, en dat is nu éénmaal het doel van een wedstrijd.

Na hun deelname aan de koishow heb ik de koi de tijd gegeven om zich opnieuw op te laden voor de rest van het jaar. Dit is dan ook een goede gelegenheid om de koi die niet verkocht werden even in het zonnetje te zetten. Tegelijkertijd zal ik ze promoten door middel van een grootschalige korting.

Ik zal na het schrijven van mijn nieuwsitem dan ook de koi die geen prijs gehaald hebben in the picture zetten voor een korte tijd en deze onder de knop "nieuwe koiaanwinsten" plaatsen. Of je er gebruik van wil maken of niet is de keuze van de potentiële kopers, maar als je er gebruik van wil maken, moet je het doen tijdens de aanbieding, want daarna vervalt deze aanbieding en kom ik er niet meer op terug.

Bovendien zal ik slechts 2 koi presenteren tijdens een korte periode, en dan verder gaan met de volgende 2 koi. De koi die ik vandaag presenteer zijn niet van de minste, maar vooraleer ik ze presenteer, ga ik nog even 2 koi laten zien die ik gebowld heb tijdens de controle op parasieten.

Gewoonlijk maak ik dan af en toe filmpjes van om en bij de 26 seconden om ze in "mijn verhaal" te zetten op facebook. Daar wordt het momenteel gretig bekeken. Het vereist een kleine andere techniek, maar blijkbaar houden de mensen er wel van.

Op sommige momenten haalt een filmpje in deze serie tot 300 kijkers, en dat is niet onbelangrijk. Na een dag verdwijnt het filmpje, en persoonlijk kan ik wel leven met het idee. Verkooptechnisch blijf ik het waardeloos vinden, want tenslotte is komen kijken nog altijd de beste oplossing;

Hoe ongewoon het misschien klinkt, maar ik heb dit jaar veel minder last van parasieten dan andere jaren. Af en toe een wormpje dat ik dan onmiddellijk behandel, maar witte stip, trichodina of costia kom ik  momenteel zelden tegen, en als ik het tegenkom zal ik onmiddellijk optreden.

De koi die ik nu even in het zonnetje zet, zijn dus niet van de show, maar van vijver 5. Het is mij vooral te doen om de sanke. Ik blijf hier met verbazing naar kijken. Ze blijft zich bijzonder goed ontwikkelen, het shiroji is van buitengewoon goede kwaliteit, de bouw van de koi is in mijn ogen meer dan goed, en het sumi blijft een spannend vraagteken.

Het sumi zal deze sanke in de toekomst vervolledigen. Ze is nog piepjong. Ik heb ze gisteren niet gemeten, maar ik ben er zeker van dat ze tegen de 70 cm aanhoest momenteel en dat op deze leeftijd van amper 21 maanden. Het sumi zal bijkomen, maar de vraag is waar en in welke kwaliteit.

Over het patroon kunnen we kort zijn. Ik hou van niet conventionele patronen. Voor mij mag dit uniek te noemen zijn, en dat is bij deze sanke zeker het geval. Het evenwicht in de verdeling van het patroon schept vertrouwen en wat betreft de kwaliteit van het beni...daar moet je niet over twijfelen. Iemand met verstand van vijveren, zal het goede uit deze sanke kunnen halen. Ik voorspel een grote toekomst voor deze sanke, hou haar in de gaten. 

Haar begeleidster is de golden corn, en over goud mag je hier gerust spreken. Ze heeft een zachte uitstraling met een speciaal schubbenpatroon dat schijnbaar onderhevig is aan veranderingen. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt voor deze onbegrepen koi.

Dan over naar de koi die als niet winnaar uit de show gekomen zijn. Het is een knap staaltje architectuur van de ginrin orenji karashigoi. Telkens als ik ze zie verschijnt er een gelukzalige glimlach op mijn gezicht. Mijn god wat vind ik ze mooi, en dat meen ik.

Alhoewel ik gosanke fanaat ben kan ik ook genieten van dit soort koi. Met haar 70 cm op deze leeftijd van 23 maanden ook niet van de minste. De glans van de aanwezige ginrin schubben ligt perfect verdeeld over het ganse lichaam. Ik zou ze eigenlijk niet goedkoper mogen verkopen, maat tijdelijk, en slechts voor enkele dagen geef ik een korting van 500 euro op dit fenomeen. 

Haar begeleider is een sanke van Momotaro. Ook hier kan ik weinig op afkeuren. Ik ga hier ook geen lofzang over afsteken, want deze sanke voldoet aan alle criteria om een rijk en gevuld leven te vervullen. Ook hier geef  ik een kortng op van 500 euro.

ZIJN DEZE KOI DUUR ? NEE ABSOLUUT NIET
MAAR ZE KOSTEN HELAAS WEL VEEL GELD

KLIK HIER OM DE AANBIEDINGEN TE BEKIJKEN

 

8
4
22
8
2
5
5
21

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml