De Online Holland Koishow op bezoek

De Online Holland Koishow op bezoek

Het werd een bijzonder aangename zaterdag. Ronald en Ruud kwamen zoals afgesproken tegen 12 uur langs om een interview te maken over Interkoi. Het was blijkbaar een goed vertier want ze vertrokken pas om 16.00 uur en ik heb het gevoel dat ze het best interessant vonden.

Vooraleer ze aankwamen namen wij even de kans te baat om even vijver 3 na te kijken omdat het al een tijdje geleden was en ik ze persé wou zien. Ze zaten al een hele tijd onbekommerd in een groene soep vijver dat af en toe tot ergernis leidt omdat we de koi niet te zien krijgen.

Daarom even de koi bij de hoorns gevat om ze even te bekijken. Wij zijn bijzonder tevreden over deze 20 vijverbewoners. Voor de verandering wou ik ze allemaal in één filmpje in het zonlicht plaatsen. Ik vroeg Ben om even iedere showa apart te meten en even te laten zien zodat het duidelijk is voor de kijkers.

Wie showa zoekt, laat je niet ontmoedigen, dit zijn geen afgewerkte showa, integendeel, dit zij showa die qua huidkwaliteit en uitstraling een bijzonder plezierige bewoner zouden worden van  je vijver. Ik zou er nog afzonderlijke foto's van moeten gemaakt hebben, maar daar was de tijd niet voor.

De gemiddelde grootte was om en bij de 36-38 cm met enkele uitschieters. Het zijn misschien niet de grote kanonnen zoals je straks zult zien wanneer we de mannelijke Momotaro zullen tonen, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze zeker bekwaam zijn om verder door te groeien naar 70-75 cm.

Het showa gehalte is duidelijk aanwezig, en wat opvalt zijn de prachtige patronen en kleurschakeringen van wit - rood en zwart. Het is een waar festijn om naar te kijken en ik denk dat ik binnen 14 dagen een speciale dag zal organiseren om deze showa aan te prijzen en de mogelijheid te geven om ze aan de man te brengen.

Het filmpje duurt wel 10 minuten, maar je ziet iedere koi van voor, van achter en aan de zijkanten, duidelijk gepresenteerd door Ben. Het was bijzonder leuk om te doen, en prijstechnisch zijn dit echte hebbedingetjes. Wat betreft de prijsvorming daar moet ik nog even over nadenken, want het zijn wel koi die meer waard kunnen worden als ik ze nog een jaartje bijhou. Het zal een kosten-baten analyse worden !

Daarna was het de beurt aan Ronald en Ruud. Ik had wat koffiekoeken klaargezet voor de mannen, want als het 12 uur is, is het etenstijd. Na een diepgaand gesprek werden er een groot aantal vragen gesteld en werden we klaargestoomd voor een interview. Op dat moment kwamen er echter klanten en moest ik de eer min of meer aan Ben overlaten. Niet dat dit erg is, want hij kan het nu éénmaal beter uitleggen dan ik. 

Het interview kan je bekijken op de facebook pagina van de Holland Koi Show. (duur ± 51 min). Het is wel een uitgebreid verslag, maar toch de moeite waard om te bekijken. Hij heeft het allemaal goed verwoord, onzen Ben. Hun wens was om de showa te zien van de seminar. Dat zou kunnen, maar dan moeten we ze allemaal met het sleepnet bovenhalen. Niet dat ze dit erg vonden !

Zelf heb ik ook eventjes tussendoor een filmpje gemaakt, en dat zal ik je niet onthouden:

Kort filmpje tussendoor

Daarna een mooie uitleg van Ben bij de showa van het seminar, zeker bekijken want ze zien er super uit.

Tussendoor moest ik 2 sympathieke nieuwe klanten even wegwijs maken, want  het was de eerste keer dat ze langskwamen. Jonas en Mirthe waren nog vrij jong, maar zeer gepassioneerd. Altijd mooi en bovendien hadden ze wel een verstandig zicht op de koi, want ze hadden hun zinnen gezet op een bijzonder mooie kohaku van Momotaro

Niet de goedkoopste, maar wel een plaatje van een kohaku. Daarna even een andere kohaku bij in de bowl gezet en zeg nu zelf, ze mogen gezien worden. Beiden zijn juist 2 jaar geworden. Het was niet hun bedoeling om dadelijk te kopen, dat was ook duidelijk, maar vooral om eens kennis te maken met Interkoi. Ik hoop dat ze tevreden waren met hetgeen ze gezien hadden.

Het werd een gezellige namiddag. Daarna was het tijd om door te rijden naar Martin, die professioneel en op zijn bekende manier de gasten ontving en de nodige uitleg te geven over zijn hobby. Ik denk dat ze het bezoek aan Martin nooit zullen vergeten, en wie het niet gezien heeft kan alles via deze link nog even bekijken.

Oh ja, ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Nog even erop wijzen dat zowel Interkoi Nederland als Interkoi Duitsland ook meedoen aan de korting percentages. 

Meer afbeeldingen

De Online Holland Koishow op bezoek: afbeelding 1
De Online Holland Koishow op bezoek: afbeelding 2
De Online Holland Koishow op bezoek: afbeelding 3
De Online Holland Koishow op bezoek: afbeelding 4
De Online Holland Koishow op bezoek: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

KONDHO

555


Johan

555


Kristof_d

555


Johan D

555


Maurice

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml