De opensales van Sakai FF

De opensales van Sakai FF

Ik wou eigenlijk geen koi meer kopen, maar dan zijn er toch nog dingen waarvan je denkt dat het toch nog geschikt is voor bepaalde mensen, dus toch maar weer doen.

De koi zijn niet slecht, zeker niet, maar ze kunnen het vergelijk met de veilingkoi gewoon niet maken. Toch proberen we er toch nog wat koi uit te pikken die de moeite waard zijn om aan te prijzen.

8 stuks in totaal, waarvan de tancho ondertussen ook verkocht is. Een jumbo voor de kleinere beurs, een paar interessante sanke en kohaku, met als toetje een bekko die Ben aankocht zonder dat ik het wist, maar die hij perse zelf wil grootbrengen…Ik kan het echter toch niet laten om te verkopen…

Morgen dan de veiling en als ik zie wat er rondzwemt dan breekt het zweet mij uit. Opensales is één ding en nogmaals daar is niets mis mee, maar de veilingvissen is toch nog een stapje hoger…

Ik heb sporadisch wat rondgefilmd en dan kom je [ur=https://youtu.be/ldR1mBQotE0" target="_blank" rel="noopener">tot dit overzicht, en je kan via film niet overbrengen hoe goed de koi zijn.

Momotaro is Momotaro en ik voel me daar beter thuis en heb betere feeling met de koi van Momotaro, maar men moet realist zijn en ondanks het feit dat Momotaro momenteel een inhaalbeweging bezig is blijven de koi van Sakai toch fenomenaal.

Het enige probleem is dat ze bijna onbetaalbaar zijn, tenzij ik voor iemand in moet kopen, en helaas zijn er geen geïnteresseerde in de veilingkoi van Sakai FF.

Ik denk niet dat het en kwestie is van niet willen, maar meer een kwestie van de centjes…heel begrijpelijk. Ik zal dus morgen geen koi aankopen…denk ik…

Naar alle waarschijnlijkheid zal ik zondag niet terug kunnen vliegen. Er wordt een tornado verwacht die tegen zondag binnen komt, en alles staat hier in rep en roer voor de tornado. Ik hoop dat ie afbuigt, maar ik vrees ervoor.

Nu toch nog even een kleine anekdote. Gisteren kwam Maeda San van de Momotaro Koifarm mij op de schouder kloppen, samen met Daisuke, want Maeda spreekt geen woord Engels en liet vragen of ik van schaak hield.

Ja, ik schaak wel eens maar niet zo vaak en mijn kinderen ook. Ah dan zou ik je graag een schaakspel geven…Blijkt dat een schaakspel te zijn van een bekende kunstenaar die het met de hand uit steen heeft gemaakt, en volgens mij nog heel waardevol is ook.

Daar mag ik toch best trots op zijn, en was er dan ook heel blij mee. Het ding weegt bijna wel 20 kg en het is nog breekbaar ook….

TER INFO

Morgen na de veiling van Sakai FF rijden we terug naar Okayama. Vrijdag nemen we de ganse dag vrij om de boekhouding te doen, en ook om te proberen zoveel mogelijk koi te verkopen. Zaterdag gaan we naar Taniguchi San want die heeft dan veiling en die hebben we al eens meegedaan met veel succes, want daar zijn goede koi uitgekomen.

Ik ga misschien een selectie maken als de koi naar wens zijn en deze laten doorgroeien tot jumbo tosai, je weet hoe dit gaat tijdens de winter. Geïnteresseerden mogen zich melden.

Meer afbeeldingen

De opensales van Sakai FF: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240