De opinie van klanten telt

De opinie van klanten telt

Onverwacht kwam er toch bezoek op deze zondagmorgen. Ik had me al voorbereid op een eenzame voormiddag, maar het verliep anders en een probleem dat ik niet kon thuiswijzen werd ondertussen ook opgelost.

Er worden niet makkelijk fouten gemaakt in mijn systeem als ik alles goed opvolg, want soms is het een heel gedoe. Je moet weten welke koi er verkocht zijn, waar ze zijn in Japan of hier, of ze betaald zijn ja of neen, moeten ze blijven of worden ze opgehaald, het is een enorme boekhouding dat goed moet opgevolgd worden wil je geen fouten maken.

Een bijzonder mooie sandan kohaku was ik vergeten te noteren om de één of andere reden. Ze stond verkocht, maar dat ging tussendoor of beter gezegd tijdens een zondagvoormiddag, maar blijkbaar was ik dat vergeten te noteren en dat gebeurt niet dikwijls.

Ze stond verkocht op de site, dat was wel genoteerd, maar toen een klant waarvan ik dacht dat hij de sandan kohaku kwam ophalen, ontkende dat hij de sandan kohaku gekocht had, was ik even de kluts kwijt. En toen kwam Marc gisteren onverwacht de sandan kohaku ophalen, en plots wist ik het weer. Probleem opgelost, en gelukkig, want de dag voordien had ik de sandan kohaku weer als te koop ingesteld.

Is het de ouderdom of niet, maar het gebeurd me niet dikwijls. Het is echter soms wel een hele opgave om alles goed bij te houden, vooral als de vragen en bevestigingen van aankoop langs alle kanten worden doorgegeven. Maar nogmaals het probleem is opgelost en ik ben blij !

Dan werd volgende kritiek geuit door Marc. "Ik ga iedere dag om 6 uur werken, en kom s'avonds laat thuis. Dan neem ik een douche en vooraleer ik de nieuwe koi kan zien, zijn de meeste die ik graag wil kopen al verkocht. Ik had graag enkele van de Momotaro Tategoi Serie aangekocht, maar heb de kans niet gehad"

Ik kan me voorstellen dat dit een terechte opmerking is, maar het is moeilijk om het voor iedereen naar de zin te maken.Vervolgens vroeg hij me om de volgende reeks die nog moet komen, namelijk de Izumiya showa die in Japan blijven en nog moeten geactiveerd worden op een andere manier te presenteren.

Zijn verhaal was als volgt: "zet iedere koi van Narita er tegelijkertijd op, maar verkoop niet dadelijk. Iedereen moet de kans hebben om een koi aan te kopen met gelijke wapens. Met andere woorden, iedereen die een koi wenst aan te kopen, moet een mail sturen met het verzoek om deze aan te kopen. Als er meerdere kandidaten zijn, dan wacht je totdat de periode voorbij is, en zijn er meerdere kandidaat kopers, dan kan je een systeem van lotje trek op lucky draw invoeren om de koi toe te wijzen aan de gelukkige die getrokken wordt."

Op zichzelf geen slecht idee en dat wil ik dan wel eens uitproberen. Morgen komen dus alle 31 showa van Izumiya online. Ik heb ze al enkele dagen, maar wou het liefste wachten totdat de verkoop van de Momotaro Tategoi serie was bedaard. 

Ik heb de showa van Narita ondertussen allemaal al bewonderd, en geloof me het is de moeite. Anders natuurlijk dan de Momotaro serie, maar morgen geef ik meer uitleg over de mogelijke aankoop van deze tosai.

Ondertussen kunnen we genieten van het ophalen van de sandan maruten kohaku van Tamaura. Marc hecht meer belang aan het velletje en de kwaliteit van de koi dan aan de grootte. Hij zoekt er telkens die koi uit die de meesten gewoonlijk laten zitten omdat ze niet zo overweldigend groot en brutaal zijn, maar meer finesse ten toon spreiden in de vorm van verfijnde kwaliteit. Deze sandan kohaku heeft vele troeven in haar hand.

Mark en Patricia waren eigenlijk wat te laat, maar konden het toch niet laten om naar hun nieuw verworden showa te komen kijken. Een pracht van een showa overigens, maar in deze selectie zie ik geen slechte zitten. Men kan discussiëren over akkefietjes, en maar blijven zeveren over kleine puntjes die niet aan je normen beantwoorden, maar er is geen perfectie. En nogmaals, deze kwaliteit krijg je nooit meer aangekocht voor deze prijzen, ik garandeer het je.

Ik heb al veel meegemaakt en gezien, en kopen kan altijd, maar niet aan deze prijzen. Dit zijn de echte tategoi of de koi die men nog een jaar laat doorgroeien, gewoon omdat ze meer zullen opbrengen. We zullen het gaan zien, want de meesten blijven in Arendonk in de opgroei. Maar wat een plaatje van een showa...ga ze maar zoeken....

Ondertussen kreeg ik de vraag van enkele klanten om nog eens 2 showa in de bowl te filmen. Het zijn de laatste 2 showa, dus momenteel nog niet verkocht en men wou een nieuw filmpje omdat de vorige filmpjes niet echt goed waren wegens te donker.

Zo gezegd zo gedaan. De showa waarvan sprake is showa 2006035 en zit bij de showa van Marc en Patricia in de bowl. Hier kan men vallen over een paar puntjes. Er is geen motoguro te bemerken in de rechter vin en dat kan beschouwd worden als een minpunt. Nu weet ik uit ervaring dat men niet dadelijk een koi hierom moet veroordelen. Er is sowieso sumi in de bol van de vin, en het is niet de eerste keer dat motoguru zich toch nog vormt bij het ouder worden. Garanderen kan ik dat niet.

Een tweede minpuntje is het wat zwaardere sashi in het  patroon op de schouder. Kan dit inklaren ? Wie weet, want de showa zijn nog jong en het velletje is nog dun. Het sashi kan ook nog onder het beni schuiven. Maar wat is het belangrijkste ? Ik kan de koi niet veranderen. Hij is zoals hij is....

De pluspunten zijn ook duidelijk aanwezig, en ik kan bevestigen dat de body vrij zwaar is als je hem in je handen neemt. Hij is ook iets groter dan de andere showa in de bowl en die werd 46 cm gemeten. Is dit een reden om niet te kopen ? Tja daar moet men zelf over beslissen. Ik geef de koi het voordeel van de twijfel, maar ik accepteer het feit dat  men de koi niet koopt voor deze redenen. De tpekomst heeft echter nog iets anders in petto, fixeer deze showa maar in je geheugen.

Tenslotte was er nog een andere klant die ook nog een showa uit de Tategoi reeks wilde zien,  Deze showa heeft weinig gebreken en ik kan je garandere dat hij vrijdag verkocht is als er vooraf geen kopers zijn....geloof me. Ik weet waar de klepel hangt. 

Dat was het voor vandaag. Morgen dus de Izumiya showa die ik zal presenteren en gedurende een week niet zal verkopen, maar morgen meer daarover.

EXTRA INFORMATIE TRANSPORT

Indien er iemand is die graag heeft dat zijn koi gebracht wordt, dat is nog 14 dagen mogelijk. Ben, mijn normale chauffeur heeft reeds meerdere koi aan huis gebracht. De prijs voor het brengen bedraagt 100 euro + verbruik diesel. Wie hier graag gebruik van maakt, meld zich eventjes. Het aanbod is enkel geldig als Ben nog thuis is, want hij moet 6 weken in het buitenland werken en is 6 weken thuis.

Voor Frankrijk komen er nog de peage kosten bij indien ze dit willen en de maximale afstand moet niet meer zijn dan 400/500 km.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml