De rust was nodig

De rust was nodig

Het gebeurd niet dikwijls dat ik op zaterdag gesloten ben, maar het was nodig om alles eens grondig te controleren.

Mensen beseffen soms niet goed welke verantwoordelijkheid het met zich meebrengt om een ganse winterperiode voor koi te zorgen waarvan 50% al verkocht is.Daarom heb ik een hoogdringende rustperiode voorgeschreven, zowel voor mij als voor de koi, en het was nodig.

Ik was gelukkig niet alleen, en samen hebben we een 40-tal koi uit verschillende vijvers genomen, grondig gecontroleerd en kleine schermutselingen behandelt.

Het was een heus werk, en een deel van de koi kan ik hier tonen. Altijd mooi voor de klanten die hun koi nog even kunnen zien.

De koi die we gebowld hebben en die niet verkocht zijn, hou ik voor een later tijdstip, en zal ik presenteren in de loop van mijn vakantieperiode, dan kan ik toch een nieuwsitem schrijven met de voorstelling van een koi en wie weet !

Ook niet vergeten…de fantastische wedstrijd waar je aan kan deelnemen. Deze showa staat op het spel en zal nog een seizoen in Japan blijven in de opgroeifaciliteiten van Narita, wat wil je nog meer. Een prijs die zo maar eventjes 3-4000 euro kan vertegenwoordigen indien de koi goed ontwikkelt.

Bovendien ga ik in de loop van de volgende weken beginnen met de mensen te informeren over de groepsaankopen die ik ieder jaar doe voor mijn klanten. Hou dit in de gaten…

Ik zal nu hieronder de koi plaatsen die ik gefilmd heb, maar ik begin echter met een koi die NIET verkocht is, maar die de moeite waard is om goed onder de loep te nemen. Hier zit muziek in, maar geen muziek die je nu al kan beluisteren.

Dikwijls een probleem bij Interkoi, ik koop heel bewust een heel ander type koi aan en probeer de mensen te leren door een koi heen te kijken. Niets is moeilijker dan dat en succes is zelfs niet gegarandeerd, maar met behulp van mijn rechterhand slagen we er toch aardig in om te scoren.

Een sanke die ik graag wil voorstellen is een jonge nisai met enkele kleine schoonheidsfoutjes, maar met een geweldig arsenaal voor de toekomst.

Bekijk deze even goed, en bekijk niet alleen het patroon maar ook de plaatsing van het sumi en de totaaluitstraling van deze koi. Ze zal geen 80 cm worden, dat kan ik niet beloven, want dat zou de waarheid geweld aandoen, maar wat is er mis met een prachtkoi van 75 cm.

Ik weet niet wat het is tegenwoordig, maar ik heb er mijn bedenkingen bij. Iedereen wordt opgefokt met het koi van 100 cm syndroom, zonder ook maar rekening te houden met kwaliteit, en dan dikwijls nog met éénkleurige vissen. Mensen waar zijn jullie mee bezig !

Bekijk even deze sanke waar een beetje aan gewerkt moet worden. Haar schoonheidsfoutjes liggen in het hi in de vin en in het staartgedeelte, maar daar zijn mogelijke oplossingen voor. De rest is een sanke die alles heeft om binnen enkele jaren te stralen. Diegene die zo slim is om deze te kopen, doet een gouden zaak.

Dan de koi van klanten die ik gebowld heb:

Een set uit binnenvijver 6. 3 Ervan zijn verkocht, eentje ervan is nog niet verkocht, en je begrijpt dewelke….juist...eentje met een handleiding...en die wil ik....

Een kindai showa van WdW, een opvallende verschijning, maar vooral een koi met een geweldige body...

Het feestje van P.J. Hier zijn geen woorden voor nodig dacht ik zo.

Een sanke van M.S. een groeikanon dat de 65 cm aantikt als nisai…

De sanke van J.P.Idem dito als hierboven, 64 cm is ze gisteren gemeten en ik zag nog 61 cm staan op de site.

De ginrin tancho van W.S. Koi waar ik nu eenmaal een zwak voor heb, de ginrin tancho.

Een showa van R.v.M. een opmerkelijke verschijning met een opmerkelijke metamorfose. Ik had beloofd dat hij mooi zou worden, en dat is ie…

Een ogon/yamabuki van B.D.. Deze heeft in tegenstelling tot de andere buiten rondgezwommen. Waarom zeg ik dat ?

Als dit soort koi binnen zwemt, dan worden ze lichter. Als deze koi buiten zwemmen dan krijgen ze stilaan de zachte gele kleur van een yamabuki. Een proces dat je bij deze ogon goed kan volgen als je goed kijkt.

Een voorbeeld kan je nemen aan de mama's die enorm zijn, maar of deze ooit zo zullen worden is nog maar de vraag !

Tenslotte een showa van T.A. die velen niet begrijpen, maar waar straks de haren op je armen van ten berge rijzen. Vergelijk anders al maar eens met het filmpje bij aankoop en teken in gedachten de evolutie....wait and see...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137