I had a dream

I had a dream

Dit waren de woorden ven Martin Luther King, maar ditmaal werden ze door iemand anders uitgesproken, en daarbij kreeg ik bovenstaande foto doorgestuurd.

Deze foto toverde wel een lach op mijn gezicht. Ik kende die koi van de foto, maar moest toch even nadenken.Plots zag ik het kleine rode motoguru plekje op de rechtervin, en ik wist waar de klepel hing....wat een koi ! Ze zou zomaar naar de koishow kunnen...

Ik ben bang dat het een droom is van veel mensen, en wie weet…."sweet dreams" heb ik geantwoord, want hij had de tekening gemaakt op een moment dat hij “bezigheidstherapie” nodig had.

Nu is het de wens van iedere diepgewortelde koikichi om een koi te laten evolueren zoals op de bijgaande foto. Wat een kanjer….

Nu heb ik het laatste jaar wel enkele koi gekocht die het vernoemen waard zijn, maar die helaas voor velen onbereikbaar zijn….kijken mag natuurlijk altijd.

Ik ben bijzonder tevreden over de aankopen die ik verleden jaar heb gedaan en de vraag is nog maar of ik dit zo kan verderzetten.

Denk maar aan aan deze showa, één van de duurste aankopen die ik de laatste jaren heb gedaan. Bovendien evolueert deze nog bijzonder goed, zodat ik hoop deze binnen enkele jaren nog eens op een show te mogen begroeten zodat iedereen kan genieten van dit wonder....wie weet...

Of de koi van het nieuwsitem die nu nog meer belovend wordt, want als je haar in de conditie krijgt zoals ze getekend is, heb je een wereldkoi te pakken.

Het is wel een éénkleurige, maar ook niet te onderschatten is dit monster van een chagoi, een zelden geziene schoonheid.

Een koi die een zware indruk op mij heeft gemaakt is deze kohaku die ik aankocht als tosai via Narita. Wat een kanjer.

Ook niet te vergeten, de kers op de taart, een viertal toppers die ik nog op de valreep aan mijn collectie kon toevoegen. Onvoorspelbaar dat me dit gelukt is, want ik garandeer je dat dit niet makkelijk is.

Weet je wat mensen ook goed moeten beseffen ? Als ik vraag om 100 koi zoals deze op contract te kunnen aankopen per jaar, wat een enorm bedrag zou betekenen, weet je dan wat het antwoord zou zijn ? …”neen, dat kunnen wij niet….” Zoveel koi van deze kwaliteit is onmogelijk te leveren.

Kan je je voorstellen dat een bedrijf zoals Momotaro met een miljoenenomzet en met een aantal koi waar ik niets over durf zeggen, maar dat je toch over miljoenen moet praten vooraleer de selecties beginnen, en dan eenvoudig zeggen dat ze geen 100 koi van deze kwaliteit kunnen leveren, dan wil dit toch wel wat zeggen.

Je moet wel in ogenschouw nemen dat de veilingkoi daar niet bijhoren, want hier ligt de lat normaal nog hoger. Ik zeg normaal, want ik mijn ogen zijn er veel veilingkoi die nog minder zijn dan het kwartet dat ik heb aangekocht.

We praten hier toch over koi uit het hogere segment, en dan moet ik er helaas nog bij vertellen, dat dit nog maar de subtop is. Ik heb er een bloedhekel aan om uit te pakken met superlatieven terwijl ik goed weet dat dit niet het geval is.

Als je mij carte blanche zou geven, dan bracht ik nog een heel stel andere koi mee, maar dat is nu eenmaal niet mogelijk. Ik verwacht een moeilijk jaar…waarom weet ik niet, maar mijn verwachtingen zijn niet hoog gespannen.

Gewoonlijk is dat een goed teken…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240