De serregangers

De serregangers

Gisteren was het de beurt aan de tosai die naar de serre verhuisden. Ik moet alles nog wel uitzoeken, want ik heb er ook een paar ingezet die nog niet verkocht zijn, en die volgens ons de moeite waard zijn.

NOG EVEN MELDEN DAT IK VANDAAG AANWEZIG BEN VAN 10 TOT ± 12 UUR

Zo gauw de laatste tosai hier opgehaald zijn, en dat zal niet zolang niet meer duren, dan zal ik ook vijver 3 voorbereiden om als azukari vijver te fungeren. Normaal gezien wordt het vanaf nu een wat kalmere periode voor ons. 

In de zomer wordt de verkoop gestagneerd, maar dat mag wel na het hectische voorjaar. Er moeten nog wel een groot aantal koi opgehaald worden, maar dan zal de rust opnieuw wederkeren.

Mag ik wel verzoeken om alle koi die nog niet opgehaald zijn, toch op te komen halen voor 25 mei. Het is een moeilijk jaar geweest voor het ophalen van koi, om de één of andere reden, wat vermoedelijk met de weersomstandigheden te maken  heeft is het ophalen van koi niet eenvoudig.verlopen. 

Maar nu even verder over de tosai die naar de serre zijn verhuisd. Ik heb ze ingedeeld gefilmd, gemeten en verpakt, en daarna verplaatst naar de serre. Het is een heel werkje, maar alles is goed verlopen. Nu nog hopen dat het resultaat goed zal zijn.

Serregangers - 1 

Serregangers - 2

Serregangers - 3 

Serregangers - 4 

Serregangers - 5

Verder werd er door een klant informatie gevraagd over de serre wat betreft de inhoud en de manier van filteren. Ik heb dan maar een kort filmpje gemaakt van de installatie, en dit is min of meer de omschrijving:

De vijver in de serre is tussen de 18.5 en 20 kuub gestuurd door een meerkamerfilter. De sieve fungeert als vuilvanger, terwijl de meerkamerfilter gevoed wordt door een bewegend bed, Japanse matten, waarvan een deel belucht en een deel niet belucht is.

De Japanse matten in de filter worden belucht door een luchtpomp van 60 liter/minuut, de beluchting op de vijver bedraagt 100 liter/minuut en wordt gedaan via een luchtring. De luchtring met goede beluchting geeft een geweldig intensief resultaat.

Verder is er een gecontroleerde verwarming gestuurd door een warmtepomp op basis van lucht.  De verversing bedraagt 0.7 liter per minuut ofwel 42 liter per uur, wat neerkomt op ongeveer 1 kuub per dag. Als laatste is er uiteraard een bottomdrain aanwezig en een skimmer pomp van 16 m3/uur

Dat was het zo een beetje vandaag. Na het overzetten kon je zien en voelen dat de tosai in hun nopjes waren. Ze genoten onmiddellijk van hun herwonnen vrijheid, snoepten onmiddellijk van de wandjes, het was een lust om naar te kijken. Tot binnen enkele maanden ! 

SPECIALE AANBIEDING

Op speciaal verzoek van Michael, zet ik nog eventjes deze ginrin kohaku in het zonnetje. Michael kocht deze aan op de laatste veiling, maar het nadeel is, dat hij speciaal naar Arendonk moet komen  om deze op te halen, en dat probeert hij te vermijden.

GINRIN KOHAKU 29042021-159 

Deze tosai van 41 cm zal op 25 mei meekomen naar Arendonk en als er eventueel geïnteresseerden zijn ben ik bereid om de quarantaine in Arendonk mee te laten verlopen, vooraleer deze naar Duitsland zou vertrekken, want dat is normaal de taak van Michael.

Bekijk het filmpje goed, en indien interesse, contacteer me dan voor 25 mei om één en ander verder te bespreken. Ze behoort tot de waardevolle ginrin klasse bij Momotaro en met haar 41 cm als tosai kan je de rest er wel aan borduren.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Kristof_d

555


Peter De Clercq

555


Roy

555


Jurriaan

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml