De shiro van Kibi en de kohaku van Momo

De shiro van Kibi en de kohaku van Momo

Toch wel 2 opmerkelijke koi die ik vandaag even in het zonnetje zet. Eerst en vooral zullen we het hebben over een shiro utsuri, niet van de geronomeerde kwekers van shiro utsuri, maar van een kweker met de naam Kibi, een onbekende op het toneel.

Vorig jaar werd ik gewezen op deze kweker, en ondertussen heb ik een groot aantal showa van Kibi in het aanbod staan. Maar mijn aandacht werd vooral getrokken door jawel, een shiro utsuri. Zeker kopen zei mijn collega, je zult er geen spijt van hebben.

En inderdaad, binnen een aantal minuten was de shiro verkocht. Een filmpje over de shiro zal je je misschien nog herinneren,  Leon was er als de kippen bij, en dat bleek achteraf de juiste keuze te zijn, want redelijk veel kandidaat kopers melden zich achteraf.

Een tijdje geleden kreeg ik een update aan van deze blockbuster. Misschien niet 100% zichtbaar, maar ik heb toch de indruk dat het sumi een positieve ontwikkeling doormaakt naar meer geconcentreerd sumi, alhoewel dat voor mij niet nodig is. Ik hou wel van dat kage achtige sumi, en zal ook bij showa dikwijls de koop baseren op dit soort sumi dat een veredelde aanblik geeft in mijn ogen.

Het ziet er wel druk bevokt uit in die vijver van Leon, dus is het toch een kwestie van alles goed in de gaten te houden. Uiteraard is een filmpje in een bowl en eventueel met een maatvoering zeker aan te bevelen, want het is de moeite om deze op te volgen, en ik denk dat veel mensen het met mij eens zullen zijn.

Een tweede klepper van formaat is een sandan kohaku. Deze werd aangekocht in oktober 2019, en zoals  je op het filmpje kan zien een perfecte match om uit te groeien tot een geweldenaar. Ondertussen is ze nu gosai en 78 cm. Haar groei dit jaar was vrij beperkt, maar dat kan ieder jaar anders uitvallen. 

Ze ziet er nu nog altijd bijzonder krachtig uit, met een doordringende fukurin, dat oh zo mooi kan zijn. Het is een lust om dit soort koi aangekocht te krijgen, en zo staan er nog veel op het programma. Een groot deel zal ik ook begin volgend jaar laten overkomen. Dit najaar is min of meer al volgeboekt.

Ondertussen moet ik blijven herhalen dat ik de volgende 14 dagen gesloten ben. Vanaf 21 november ben ik terug aanwezig, maar je kan natuurlijk alles blijven volgen via het nieuwsitem. Het zal wat onregelmatiger zijn vermoedelijk. Ik heb geen bewuste plannen gesmeed voor mijn eerste japanreis na toch wel 2,5 jaar gedwongen thuis blijven. Het wordt een hele ervaring om de kennis te vernieuwen.

De veiling van Momotaro zal in ieder geval plaatsvinden tijdens mijn reis. Indien er specifieke koi moeten bekeken worden, geef het me dan aub door, dan kan ik de bewuste koi nog altijd bekijken en beoordelen. Het precieze aanbod is nog niet online, maar dat zal niet lang meer duren veronderstel ik.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Frank

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml