De strijd der titanen

De strijd der titanen

Vandaag is het zover, de ZNA show gaat beginnen. Dat is ook de reden dat het zo hectisch is hier bij de kwekers, want ze zijn volop bezig geweest om hun koi te selecteren die mee naar de show gaan. We gaan het zien vandaag.

Ondertussen heb ik wat tijd gevonden om enkele updates uit te voeren en het één en ander te controleren. Laten we beginnen met toch wel een blikvanger eerste klas, namelijk de sanke van Sakai FF, een beest van maar liefst 85 cm ondertussen. Het is een enorme koi die nog veel in petto heeft. 

Het sumi zal in onze contreien vermoedelijk snel opkomen en de sanke nog meer definiëren. Het is een kolossaal beest dat zeker en vast na de nodige begeleiden boven de 90 cm zal uitkomen.

Een 2de 80 plusser en ook een enorme koi om te bewonderen is deze kohaku van Sakai FF. Ze is wat rustig in de bowl, maar geloof me, het is een plezier om naar te kijken als ze éénmaal haar toertjes doet.

Ik zet de koi zomaar op een rijtje, want anders verlies ik  het overzicht. Deze kohaku is 73 cm. De eigenaar werd op de hoogte gesteld en was tevreden, wat magj je nog meer verwachten. 

Tancho van Tamaura - sansai 65 cm
Kohaku van Sakai FF - nisai - 55 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 50 cm
Bekko van Sakai FF - nisai - 63 cm
Tancho sanke van Sakai FF - nisai - 58 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 55 cm
Karashigoi van Sakai FF - sansai -77 cm
Showa van Sakai FF - nisai - 58 cm
Showa van Sakai FF - nisai - 62 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 56 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 62 cm
Sanke van Tamaura - sansai - 68 cm
Kohaku van Sakai FF - nisai - 55 cm
Sanke van Tamaura - sansai - 65 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 50 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 57 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 49 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 50 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 50 cm
Sanke van Sakai FF - nisai - 58 cm
Showa van Sakai FF - nisai - 57 cm

De laatste is een beetje verbollemomt, maar dat kan gebeuren met tosai die je in het begin van het jaar koopt en een jaar azukari laat. Sommigen ontwikkelen goed, anderen dan weer minder, de ene groeit enorm, de andere laat het afweten, dat is het risico.

Wat ik wel hoor in de wandelgangen is dat de weersomstandigheden niet optimaal zijn geweest dit jaar waardoor de groei en de ontwikkeling van de koi iets minder is geweest. Dit had zeker een invloed op de groei, en dat zie je ook terug in de veilingen. De gemiddelde grootte van de koi heeft het dit jaar iets laten afweten.

Zo, het is een hele boterham als je alle filmpjes wil bekijken. Ik ga ondertussen alles op zijn plaats zetten en me klaarmaken voor de ZNA show. We twijfelen er niet aan dat we mooie koi te zien krijgen.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml