De toverballen van Sakai !

De toverballen van Sakai !

Gisteren was het de beurt aan een sanke van Matsue, een golden corn van Taniguchi en een showa van sakai FF die het huis verlieten. Ik ben trouwens heel benieuwd naar die showa van Sakai, want het zijn serieuze toverballen.

Ik durf ze bijna niet vooraf meer verkopen. Ze veranderen zo hard dat het niet normaal is. Het liefst verkoop ik er momenteel geen meer. Eénmaal als de verkochte opgehaald zijn, lijkt het me verstandig om ze opnieuw met nieuwe foto's aan te bieden.

Het sumi is heel dominant in ieder geval, en de huidkwaliteit is veelbelovend. De 3 kleuren zijn goed vertegenwoordigt, strak, helder en opbeurend. Ik denk eraan om eens een speciale dag voor te organiseren om de overblijvende aan te bieden, maar eerst wil ik foto's opnieuw laten maken.

Er komen nog een groot aantal tosai showa binnen, maar dan van Momotaro. Dat wordt een mooi vergelijkingspunt tussen de 2 grootmachten in het Zuiden. Maar eerst en vooral werd een sanke van Matsue opgehaald.  Ik zou denken dat ze zonder problemen in een show zou mogen ingezet worden !  

Zoals je weet hou ik van deze patronen met stappen die de koi een levendig uiterlijk geven. Niet iedereen zal hiervoor vallen, en worden de meer traditionele patronen meer gerespecteerd. Al een geluk dat niet iedereen hetzelfde is natuurlijk, anders zou  het saai worden.

Een koi die zich nog moet bewijzen is de golden corn. Een koi die de koiwereld een nieuwe soort oplevert. Bijzonder geapprecieert in de Aziatische landen, in Europa met twijfel bekeken. De ene vind ze geweldig, de andere spuwt ze uit. Ook hier zijn de meningen verdeelt. 

Misschien ben ik teveel voorstander van de golden corn, en denk ik dat de deze soort de tijd nodig heeft om geapprecieert te worden. De toekomst zal het ons leren ! Lorenzo had één van de  laatste golden corn gekocht en  kwam deze gisteren ophalen. Euforisch was hij niet, en dat zegt voldoende.

Wel euforisch was hij over de showa van Sakai FF, die ik gemakshalve bij de golden corn had gezet. Die is perfect was zijn antwoord. Vergelijk het met de showa een tijdje geleden (december 2021) en je herkent deze bijna niet meer terug.  Het sumi is wel historisch bijzonder sterk aanwezig. Dit is ook het geval bij de overblijvende showa. 

Ik ben bijzonder benieuwd hoe deze zich zullen ontwikkelen en hoop dat men mij op de hoogte houdt. Ondertussen is de veiling van Sakai in volle gang bezig. Hier de link voor de mensen die graag hun keuze maken.  Het zijn voornamelijk tosai op dit moment. 

De veldslag is nog niet echt bezig, deze strijd zal pas morgen beginnen tegen het vervallen van de tijd, en dat is tegen 12 uur. Dan worden de kanonnen geladen en de biedingen zullen dan pas beginnen. Ik hoor het wel als er eventueel mensen zijn die een bod willen doen !

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml