Terug  naar normaal

Terug naar normaal

Het is altijd geruststellend als je terug naar het normale gaat. Bovendien is het voortreffelijk weer om je koi op te komen halen, en dat scheelt een pak in de gemoedsrust. 

Gisteren werd toch een speciale koi opgehaald. En geloof het of niet, het is een mannelijke sanke van maar liefst 90 cm. Ik weet dat veel mensen me niet zullen geloven maar dit is een mannelijke koi. Daarmee worden toch veel termen ontkracht. 

sanke van MomotaroAls ik iedereen zou vertellen dat het een vrouwelijke koi was zou niemand me zeggen dat ik een leugenaar was, of wel soms ? Kijk maar naar het certificaat en dan weet je voldoende.

Bovendien is het een sanke uit T-Ryu, wat volgens mij nog een afstammeling is uit de Ryu-X bloedlijn, bekend  uit de vroegere jaren, en dan spreek ik over een kleine 20 jaar geleden.

Deze sanke met een X-vormig patroon op de rug van de koi bracht toen veel furore. Veel mensen zullen zich dit nog wel herinneren, maar voor velen zal het een onbekende faktor zijn. 

Geen eenvoudige koi om in te pakken ! Er is nog serieus veel kracht vereist om dit soort koi op de goede manier in te pakken. Gelukkig gaat me dat  nog goed af, laat het zo nog enkele jaren doorgaan.

Ik moet zeggen dat hij er bovendien nog bijzonder goed uitzag. Ik val ook voor dit onorthodox patroon dat bovendien evenwicht in de sanke naar bovenhaalt. Een waardige mannelijke Momotaro sanke !

Ik heb er zelf ook veel plezier in gehad om deze in de vijver te zien rondzwemmen. Een echte belevenis om reuzen zoals deze hun rondjes te zien draaien. Ik hoop dat hij op zijn nieuwe plaats ook dezelfde uitstraling zal blijven geven. Hij heeft nog een heel leven voor zich !

Ondertussen kwamen Tim met zijn vrouw ook langs om hun showa op te komen halen. Het zijn mensen die ieder jaar rustig hun keuze maken uit het overgebleven aanbod en dat werpt zijn vruchten af.

Zij verbleef al lang in Arendonk, want ze werd in december 2019 naar Arendonk gestuurd en verblijft dus al een geruime tijd hier. Dat doet niets af van de kwaliteit van de koi volgens mij.

Het beni, zowal als het shiroji en sumi zijn van voortreffelijke kwaliteit. Ze werd 63 cm gemeten, geen enorme groei, maar dat mag je ook niet verwachten als ze in een verkoopsvijver zit.

Ze zag er robuust uit en ik ben zeker dat ze in een rustgevende vijver waar ze niet om de haverklap gestoort wordt zeker haar groei verder zal uitbouwen.

Bovendien lieten ze hun interesse blijken voor een sanke van Sakai Co die ze ook even in de bowl wilden zien. De sanke is van de kweker Sakai Co, die momenteel toch furore maakt in Japan;

Zijn koi  gaan op dit moment bijzonder duur van de hand, worden erg gewaardeerd en er staan er nog enkele op stapel om naar hier te komen. Ze blijft even op hun wishlist staan.

Het deed me trouwens deugd om nog eens volop van de koi te genieten. 

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml