De updates komen binnen

De updates komen binnen

Het is wat gecompliceerder momenteel om updates binnen te krijgen van de koi die nog in Japan verblijven. Het probleem is ook dat het er niet zo weinig zijn. Meer dan 75 koi moeten nog binnenkomen, en het is kunst om te weten welke mogen blijven en welke mogen komen.

Ondertussen zijn de eerste resultaten binnengekomen en ik hoop maar één ding. Namelijk dat ze allemaal zo goed zullen zijn als de koi die nu gefilmd werden door de kweker zelf en die meteen een bordje erbij hielden met de grootte en de ouderdom van de koi.

Ik was bijzonder in mijn nopjes toen ik de beelden zag. Ik heb het er dikwijls moeilijk mee als ik de dwingende problematiek met Momotaro moet aankaarten wat betreft de azukari mogelijkheden. Ze hebben voortaan strikte regels met als doel meer kwaliteit en minder kwantiteit te willen doorvoeren, maar je ziet wel dat het nut heeft.

Een geweldig resultaat is deze yonsai sandan kohaku. Hier gaat je bloed sneller van stromen, en bovendien stond me nog een verrassing te wachten. Volgens Daisuke zou deze koi meer dan bekwaam moeten zijn om in de ZNA show ingezet te worden die volgende maand plaatsvind in Ojiya (Niigata). Deze kohaku werd op de veiling van oktober 2019 aangekocht als nisai. 

Daarna werden er nog 2 filmpjes opgestuurd, namelijk van de sanke van Michael die hij aankocht tijdens de veiling van december 2020 en is dus nu sansai. Deze is nog niet verkocht en kan dus nog altijd iemand blij maken. Er wel rekening mee houden dat ze van de hogere prijsklasse is. 

De laatste update is ook een opmerkelijke. De tancho kohaku geeft een geweldige uitstraling ten toon met een huidkwaliteit die er niet om liegt. Met haar 71 cm als sansai niet de minste en hier zijn serieuze mogelijkheden in het verschiet. Let vooral op de breedte en de hoogte van het staarteinde. Ik gebruik het woord 80 cm zelden omdat ik weet hoe moeilijk het is de koi zo groot te krijgen, maar hier komt zelfs 90 cm in het verschiet.

Helaas is er ook een dodelijk slachtoffer ! Dat zijn dingen die kunnen gebeuren. In dit geval ging het over een golden corn van Taniguchi die bij Narita verbleef en werd aangekocht op één van zijn events. Zoals dikwijls het geval is, werd deze al verkocht, en moeten de breuken gelijmd worden. Nooit plezierig, altijd een vervelende mededeling, maar het euvel werd ondertussen opgelost. Nu maar hopen dat er niet meerdere slachtoffers boven water komen. 

Ik hoop dat ik alle updates van alle koi mag ontvangen, maar het is momenteel moeilijk werken in deze omstandigheden en de vooruitzichten zijn niet bijster optimistisch. Ondertussen ploegt de boer voort en ik heb me gisteren schuldig gemaakt aan het bowlen van de azukari uit vijver 3.

Waarom zul je je afvragen, laat ze toch gerust. Er zijn echter enkele redenen. Ten eerste wou iemand een kohaku van Taniguchi bekijken om eventueel aan te kopen, ten tweede veranderen deze duiveltjes ook bijzonder positeif, en ondanks het feit dat rust de beste opgroei verzekert moeten er ook verkocht worden, en dat kan je enkel door ze te laten zien. Daarom dat ik ze allen hier even op een rijtje zet. Even melden dat de meesten reeds 35-40 cm zijn. 

Een quintet kohaku  van Taniguchi, eentje van Momotaro.
Ik ben zeer gecharmeerd van deze kohaku die een fijne huidkwaliteit kenmerken. Op de patronen is weinig aan te merken en er zijn vooral geen vervelende secundaire hi-ontwikkelingen te bespeuren. Ik verwacht hier veel van en ik hoop dat ze goed blijven evolueren.

Een bowl met veelbelovende sanke van Momotaro

Een trio van sanke en mango van Momotaro en Sakai FF

Een bowl met sanke van Momotaro

En als laatste nog een viertal kohaku, met de lilliputter erbij.

Vooral kohaku en sanke die volgend jaar hun opwachting maken, dus de aankoop van de showa van Sakai FF is een mooie aanvulling op de gosanke groep. Zo hebben de mensen weer wat filmpjes om naar te kijken als ze dit willen, maar ik heb nog één filmpje binnengekregen van de azukari in de serre. Deze worden wel niet gestoord, maar af en toe een filmpje van hun gedrag en het gevoel van hun dagelijks leven is toch zeker niet te versmaden. Prachtig om naar te kijken.

De azukari in de serre

Op dit ogenblik zijn ze  het dak van de hal aan het vernieuwen en zal er een nieuwe lichtstraat worden gelegd wat een meerwaarde gaat zijn natuurlijk de komende weken. Als het goed is zal morgen alles afgewerkt zijn en kunnen we stilaan de nieuwe koi ontvangen. Nieuws hierover is nog altijd niet bekend.

Mag ik wel vragen aan de mensen die nog een koi in Japan hebben zwemmen om zo snel mogelijk door te geven of deze  moet overkomen met de eerstvolgende zending, of dat deze nog tot het voorjaar in Japan moet blijven (dit is tegen een kleine vergoeding) of dat ze nog een jaar azukari moeten blijven. Dit is enkel mogelijk indien er natuurlijk toelating voor gegeven wordt en brengt ook de nodige kosten mee, afhankelijk van de ouderdom van de koi.

Het liefste heb ik dat als je een update ontvangt van de koi, mij dit onmiddellijk laat weten, zodat ik de nodige maatregelen kan nemen. Het zal eventjes een heel georganiseer worden, maar gewoonlijk loopt dit toch redelijk vlot. Geen foutjes maken is de bedoeling. 

 

Meer afbeeldingen

De updates komen binnen: afbeelding 1
De updates komen binnen: afbeelding 2
De updates komen binnen: afbeelding 3
De updates komen binnen: afbeelding 4
De updates komen binnen: afbeelding 5
De updates komen binnen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Dick

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml