De veiling van Momotaro

De veiling van Momotaro

Op dit ogenblik is de veiling van Momotaro volop aan de gang. Het zou interessant kunnen zijn voor de mensen die graag tosai aankopen. Er worden boxen tosai aangeboden, maar ook tosai afzonderlijk.

Wat betreft de boxen met tosai, deze wil ik wel proberen voor je aan te kopen, maar ik wil ze niet opvangen, het spijt me. De quarantaine plaatsen zijn druk bezet en voor boxen kan ik helaas geen uitzondering maken.

Wel wil ik de tosai die afzonderlijk aangeboden worden proberen te pakken te krijgen. Er zitten voldoende goede kandidaten tussen, en deze kunnen blijven zitten tot in het voorjaar. De overgrote meerderheid is kohaku en sanke 

Er worden ook enkele mannelijke nisai aangeboden, altijd interessant, want geloof me, de mannen  kunnen bijzonder impressionant zijn van Momotaro, vergeet de oude opmerkingen over mannen dat ze slank en iel zijn...die tijd is voorbij.

Bekijk hier de koi van de Momotaro veiling

Normal was ik vorige jaren altijd live aanwezig bij de veilingen, maar de omstandigheden zijn veranderd, en niet in positieve zin, waardoor het niet gewenst is om hierin nog zoveel geld te investeren. 

Je moet er rekening mee houden dat de vluchten serieus duurder zijn geworden, de kosten veel hoger en de verkopen geminderd zijn vanaf dit  jaar. Op deze manier is het niet meer verantwoord om deze reizen in te plannen. 

Hopelijk zal dit in de toekomst veranderen, maar ik vrees er een beetje voor. We leven nu éénmaal in een veranderende wereld en we moeten ons helaas aanpassen. In mijn ogen een spijtige evolutie, maar laten we verder teren op wat geweest is, want dat komt niet meer terug.

Laat je ook niet leiden door de grootte van de koi. Bekijk altijd even de geboortedatum indien deze vermeld is, want dat is cruciaal en Momotaro heeft gewoonlijk meerdere selecties die in augustus zijn geboren zijn. Dit is helaas niet vermeld momenteel.

Bovendien zijn de grotere tosai dikwijls de mannelijke tosai, en de kleinere tosai hebben dikwijls meer kans om juist vrouwelijk te zijn. Een gouden regel is er helaas niet. Wanneer maak je kans om een koi te pakken te krijgen ?

Nog een vraag die ik moeilijk kan beantwoorden. De meeste tosai gaan boven de 100 000 yen, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Kies je de beste tosai uit, dan moet je erop rekenen dat ook anderen dit zien en bieden. Dat gaat dan gewoonlijk naar een meervoud van 100 000 yen.

Helaas ben je er met de aankoop niet vanaf. Zelf heb ik een uitgekiend systeem opgesteld waarbij ik je op eenvoudige wijze de berekening van de kosten op een overzichtelijke en begrijpelijke wijze kan laten zien.

De enige pijnpunten tegenwoordig zijn het transport en de koers van de yen die vrij stabiel is, maar beter dan normaal. De koers van de yen op dit ogenblik is gunstig en staat op 144 yen voor 1 euro. Voor het overschrijven van yen naar Japan worden er ook kosten aangerekend, daar kan je niet buiten, maar dat is haarfijn uitgelegd.

Ook de kosten voor het transport is momenteel afhankelijk van de mogelijkheden en de manier waarop koi kunnen getransporteert worden. Hierover ook geen geheimen en dit wordt tot op de laatste euro precies uitgerekend; Op transport moet ik geen winst maken....maar ook geen verlies.

In ieder geval is openheid de sleuten om tot een tevreden aankoop over te gaan, en je ontvangt op verzoek alle correcte informatie. Kies dus zelf je koi en geef me door tot welk bedrag ik mag bieden. Het screenshot van de kosten ontvang je binnen de kortste keren.

R-COLLECTIE NIET VERKOCHT

Ondertussen zijn de koi die niet verkocht zijn tijdens de R-collectie nog te bekijken op deze link. Indien je nog interesse hebt om een koi aan te kopen, dan mag je een bod doorgeven dat ik zal onderhandelen met Ryuki Narita. Het bod moet wel eerbiedig zijn, anders zal ik niet in onderhandeling gaan.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml