De veilingen zitten erop

De veilingen zitten erop

Op naar de volgende…In totaal heb ik 47 koi ingekocht, en ik denk dat ik mag zeggen dat het een serieuze serie is die ik samengebokst heb.

Van de 47 staan zijn er 12 van verkocht of staan er nog in optie, ik hoop alleen dat ik de opties nog kan verzilveren. Ben ik tevreden…..ja en neen.

Ik zal het kort gezegd toch proberen te omschrijven. Ik heb mijn kansen te baat genomen bij Momotaro. Ik voel me daar goed en de koi bekoren me nog steeds. Nu krijg ik af en toe te horen, ik heb nu Momotaro’s in mijn vijver ik zou nu koi van een andere kweker willen.

Tja, wat moet je daarop antwoorden. Voor mij telt de koi en of dit nu een Momotaro of een Matsue of een Nonami koi is dat zou me niet kunnen schelen….

Als ik bij Sakai FF kom, dan heb ik een ander gevoel, zie prachtige koi….ik zou niets liever dan de koi kopen die ik zie verschijnen…maar ik weet dat ik de koi die ik wil niet kan kopen, dat durf ik gewoon niet. Ik moet tevreden zijn met enkele tussendoortjes….

Daarom ben ik ook altijd ongelukkig als de veiling gedaan is. Ik zal het zo zeggen, als ik de kans ooit krijg om deze kwaliteit die ik wil aan te kopen met de zekerheid dat ik ze kan verkopen, dan deed ik dat onmiddellijk.

Maar nu moet ik eruit pikken waar ik nog achter kan staan, maar niet de koi zijn die ik eigenlijk wil. Ik hoop dat dit wat begrijpbaar is !

Ben ik dan niet tevreden met de koi die ik vandaag gekocht heb bij Sakai ? Jawel hoor, want we kopen geen koi waar we niet achter staan ! We kopen die koi die nog toekomst in zich hebben en die minder gewild zijn bij de andere dealers, met name de Aziatische dealers.

Tjaard heeft ook wel zijn slag kunnen slaan en heeft 4 Sakai van dezelfde klasse kunnen kopen. Hij wil precies hetzelfde als ons, heeft zijn zicht op koi en mensen die hem vertrouwen zijn bij Tjaard zeker op de goede plaats.

Hij heeft zich wel verzekerd van een geweldige partij mukashi ogon en een aantal top karashigoi. Ik geloof dat hij er in totaal 35 in heeft gekocht, de ene al beter dan de andere. Wie voor Mukashi kiest moet zeker contact opnemen met hem.

Ondertussen heb ik een tussenoplossing gevonden voor mijn computerprobleem en heb ik alle info over de koi aangepast. Alles staat weer netjes zoals het moet zijn.

Het enige wat ontbreekt zijn de prijzen en daar moet ik morgen opzoekingswerk naar verrichten, maar dat komt wel in orde.

Het is hier ondertussen al over 11 uur en het waren serieus zware dagen. Ik ga de prijzen dan ook morgen aanpassen en bovendien hou ik me de ganse dag vrij om je vragen te beantwoorden.

Om te eindigen heb ik er nog een video bijgedaan, speciaal om de mensen te laten begrijpen hoe het met mannelijke koi gaat. Niet speciaal uitgekozen, maar gewoon de eerste de beste mannelijk kohaku genomen en het bieden gevolgd.

Dan begrijp je dat het niet uitmaakt of het vrouwelijke of mannelijke koi zijn. Als je de yen niet begrijpt dan deel je het getal dat je ziet maar door 116 momenteel. En je moet de 3 kleine nulletjes vergeten want die horen er ook bij…

Dus deze mannelijke kohaku werd verkocht voor 420 000 yen gedeeld door 116…en dat is inkoop ex transport, commissielonen, transportkosten, risico en winst….en zeker niet te vergeten onze beminnelijke BTW !

.

En nu ga ik slapen…

Neen nog eventjes. Deze filmpjes heb ik voor alle mensen op FB gezet...daar houden jullie misschien ook van.

Een 30-tal koi tijdens de veiling

Een overzicht van de vats. Dit is s'morgens om de koi te bekijken.

Och ja, nog een wetedingetje

.

Voortaan met je bij Sakai FF bij de aankoop van een koi onder een bepaald bedrag (en dat is niet laag) en je wil een certificaat erbij hebben, 1000 yen extra betalen of ongeveer 8.5 euro. Ik heb geantwoord dat ze zich moesten schamen....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240