De veranderlijkheid der dingen

De veranderlijkheid der dingen

Niets is zo onvoorspelbaar als koi. Je probeert altijd allerlei voorspellingen te maken, en soms vraag ik mij af wat er ooit van voorspellingen uitkomt.

Feit is dat sommige dingen onverklaarbaar zijn. De ene keer wordt je vervelend van het feit dat er niet gebeurd wat er van de koi verlangd wordt, langs de andere kant verschiet je soms wat er kan gebeuren met koi qua evolutie. Dit maakt het koi houden zo spannend.

Gisteren heb ik weer een toppunt van evolutie meegemaakt. Van lelijk eendje naar prachtige zwaan zou je het kunnen noemen….Ik vond nog wat foto’s die ik in een compositie heb verwerkt. Het idee kwam plotseling in me op en het was iets wat ik nog niet uitgeprobeerd had. Kijk zelf even of je het mooi vind.

De vraag die ik me hierbij stel is of je een showa zoals deze in het begin getoond wordt zou kopen of niet. De meesten zullen deze links laten liggen, daar ben ik van overtuigd.

Maar wat als de showa afgewerkt is zoals getoond na zijn ontwikkeling. Plots willen alle mensen deze showa wel kopen. Ik had er trouwens gisteren 2 potentiële kopers voor, maar de eerste ging met de eer lopen, en gelijk had hij.

Bovendien heb ik nog een compilatie gemaakt van de showa bij aankoop en nadien tot volwassenheid. Onvoorspelbaarheid is het enige wat ik eraan kan toevoegen !

Of neen, dit moet ik er nog aan toevoegen: als ik je er nog bijvertel dat dit één van de showa is, die door Ben tijdelijk zijn grootgebracht (vermeld vorig jaar) dan weet je wat ik wil zeggen, maar ik zal zwijgen...zeg het zelf maar !

Waar je ook vooral op moet letten is de evolutie van het motoguru. Bij aankoop nog niet aanwezig, nu mooi uitgespreid langs beide kanten. Het zijn de kleine dingen die zoveel waarde hebben, en zeg nu niet dat als de koi klein is en geen motoguru heeft, het nooit kan komen, want dit bewijst wel degelijk het tegenovergestelde.

Toeval of niet, toen er enkele mensen naar wat koi kwamen kijken en wij 2 bijzonder waardevolle tosai in een bowl hadden gezet, werd bovenvermelde showa er ook uitgekozen om te laten zien ! En Ben zou Ben niet zijn als hij ze niet alle 3 zou bespreken.

Als ik er nog bij vertel dat de 2 sanke van topniveau zijn, zou je me dan geloven ? Ik zal het in jullie plaats vertellen…ja het zijn 2 top tosai die het verdienen om goede begeleiding te krijgen.

De eerste vraag is dan altijd…hoe groot kunnen deze worden !!! Onvoorstelbaar…Af en toe krijg ik de kriebels, want grootte overheerst de schoonheid van koi en dat doet me af en toe pijn.

Toegegeven, ik hou ook van groot, maar niet van groot en lelijk ! Groot moet gepaard gaan met schoonheid anders is er ook niets aan. Als ik kleppers zie van over de meter, en een beni dat kant noch wal raakt, dan kan ik er echt geen respect voor opbrengen…nog niet gratis in mijn vijver…

En ja, we hebben gisteren een groot aantal jumbo overgeplaatst en ze de natuur geschonken, namelijk naar buiten. Ik heb van alles ook filmpjes gemaakt, maar ik heb besloten om ze niet te laten zien. Kom zelf maar kijken….

Wel heb ik nog een filmpje gemaakt van een buitengewone showa. die ieders wensdroom zou kunnen zijn. Als ik er nog bijvertel dat ze 54 cm was bij aankoop verleden jaar oktober en dat ze altijd binnen heeft gezeten ocharme….

De teri is verdwenen, maar ze straalt nog altijd en heeft zonder forceren de kaap van 60-61 cm gehaald, dan mag je toch tevreden zijn dat je koidealer bent. Dit zijn de koi waar je een enorm plezier in kan scheppen !

Als ik het verhaal kan beëindigen met een filmpje van een compilatie van 2 showa die gisteren gebowld zijn en hierboven getoond, maar nu in één filmpje vastgelegd, dan begrijp je waarom ik beide showa vergelijkbaar zou durven noemen, qua uitstraling bedoel ik dan….

En neen het zijn niet dezelfde koi, het zijn 2 verschillende showa….Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 11.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137