Koi uit het verleden

Koi uit het verleden

Updates van koi houden de boel levendig. Ik ben dan ook altijd blij als ik filmpjes ontvang van koi die al een tijdje uit de running zijn, maar die ik onmiddellijk kan plaatsen.

In oktober 2016 kocht ik deze asagi 1611012. Jawel hoor, een asagi, het zal je misschien verbazen, maar een mooie asagi kan ik wel pruimen.

Ondertussen is ze 47 maanden of wordt ze 4 jaar als ik er de detailmap van bijneem. Toch een luxe, mijn bibliotheek. Ze wordt met het jaar belangrijker en belangrijker en ik haal er nog altijd alle bijhorende info uit.

Ze behaalde een 1ste prijs in Japan op de All Japan Young koi show dat jaar en ze ziet er nu zo uit…

Ik heb geen info gekregen over de grootte van de koi, maar als ik ze zo zie heeft ze nog niets van haar charme verloren, geen verdonkering op het hoofd gekregen en is de glans van de huid nog steeds aanwezig.

Een mooie ontwikkeling en de eigenaar mag een pluim op zijn hoed steken...good koikeeping. Ik herinner me nog dat het zelfs in een nieuw gebouwde vijver was, dus chapeau….

Enige tijd later werd deze karashigoi aangekocht. De info leert me dat ze nu 5 jaar is, en ook deze is het bekijken waard.

Bij aankoop was ze ook al zuiver en ze heeft nog niets ingeboet van haar charme zo te zien. De lijn tussen karashi en kigoi is vrij dun, en deze kan je als beide bestempelen. Ze heeft wel rode oogjes dat is feit dat zeker is...

Als laatste werd door David een ginrin chagoi aangekocht. Zelf heb ik altijd een zwak voor ginrin chagoi. Goede exemplaren kan ik echt pruimen, en als ik dit exemplaar 1711009 terugzie, dan ben ik zeker tevreden.

Als ik me niet vergis heeft “de Rudy” hier de zuster van gekocht. Het eerste filmpje stamt van november 2017, ondertussen een eeuwigheid geleden.

Ik heb helaas geen info over de grootte gekregen van geen enkele van deze koi, maar dat is ook niet nodig vind ik. Ze zien er allen krachtig en gezond uit. Ik zou blij geweest zijn met horizontale filmpjes, maar blijkbaar blijft dat een moeilijk gegeven.

Zo dadelijk ontmoet ik David opnieuw, want we hebben afgesproken om een koi te bekijken, een koi waar ik een zwak voor heb en die zeker een plaats in mijn hart heeft veroverd.

Of hij deze zal kopen is nog geen zekerheid, maar morgen zal je het weten….

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml