De vijver van Krista en Benni

De vijver van Krista en Benni

Na een zwakke periode, vermoedelijk en hopelijk ten gevolge van de corona crisis is er toch weer een lichtpuntje aan de hemel. Verschillende koi werden in optie gezet, en hopelijk wordt er een goed gevolg aan gegeven.

Ik kan in woorden niet uitleggen hoe erg ik het vind als ik niets kan verkopen. Dat heeft niets met geld te maken, maar gewoon met het feit dat ik graag verkoop. Het is een ingeboren instinct vermoedelijk en ik zal er altijd alles aan doen om toch een verkoop te realiseren.

Het is nog even wachten op de beslissing van de optienemers, dus nog even geduldig wachten. De dagen naar de koihunt beginnen te korten en het koopvirus naar koi begint ook zijn vormen aan te nemen. Het worden enkele spannende weken.

De zomer staat stilaan ook op zijn laatste benen en morgen zal de overgang naar de herfst stilaan zijn intrede doen. De temperatuur van de groeivijvers heb ik  nu systematisch naar onder gebracht. Langzaam, graad per graad en ik zal tegen einde van de week op 20° zitten.

Vanaf zondag schakel ik de verwarming uit en zullen de vijvers afkoelen naar de gewone buitentemperatuur en kunnen de koi opgehaald worden. Ik verzoek alle mensen die nog koi hebben zitten in de opgroei om deze vanaf 3 oktober te komen ophalen, zodat alle koi voor 15 oktober hun weg naar huis hebben gevonden.

Ze hebben nog enkele maanden de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe vijver en langzaam toe te werken naar de winter. Het is nu éénmaal de beste periode om de koi over te zetten. De buikjes zijn gevuld, ze zijn op sterkte en hebben zich gewapend voor de winter. 

Ik zal alle mensen persoonlijk een mail sturen, en hopelijk laten ze me niet in de steek, want het is cruciaal voor het verder plannen van de koi die nog moeten overkomen, en dat zijn er nog heel wat. Indien mogelijk wil ik zoveel mogelijk koi naar huis laten gaan op zaterdag of zondag, maar door de week zijn er ook mogelijkheden.

Bij de Grow Out Challenge 2021 staan er nog 2 koi in optie. als deze optie gelicht wordt, dan kan de hoofdprijs van 600 euro in de vorm van een waardebon actief worden. Dat was de vereiste, namelijk minimaal 10 deelnemers. Voor diegenen die nog willen meedoen, 'laat je niet tegenhouden', de beloning kan groot zijn. Enkele deelnemers meer is zeker een pluspunt.

DE VIJVER VAN KRISTA EN BENNI

Gelukkig krijg ik regelmatig toch informatie binnen van klanten over hun vijver. Het is dan ook een genoegen om er een filmpje van te maken, zodat iedereen kan genieten van hun hobby. Hopelijk kunnen jullie er ook van genieten. Uiteraard herken ik er een groot aantal koi van. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat  ik deze filmpjes toegestuurt krijg. Geniet ervan.... en wie ook een filmpje wil gemaakt hebben, stuur er me een aantal toe, liefst enkele fragmenten van een 30-tal seconden uit verschillende hoeken met overzicht van de tuin en de vijver, en niet vergeten...landscape....

BELANGRIJKE MEDEDELING

Ik blijf deze medeling even herhalen. Nu zaterdag 26 september zal ik open zijn van 11.00 uur tot 13.30 uur. Daarna moet ik vertrekken voor dringende zaken. Gelieve hier rekening mee te houden aub. Zondag ben ik ook gewoon aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

OH JA, BIJNA VERGETEN

Er werd me gevraagd een filmpje te maken van een sanke die nog in Arendonk rondzwemt. Zo gezegd, zo gedaan. Deze sanke werd ter vervanging gegeven van een sanke die het niet overleefd had tijdens het verblijf in Japan. 

Ik had gevraagd om een wat moderne sanke te geven met tsubo sumi, en Daisuke voldeed aan die verwachtingen. Het enige punt dat niet voldeed aan de wensen was het spitse kopje, (ocharme toch),  iets wat in deze moderne tijden niet gewenst is.

Zelf heb ik er geen problemen mee, want als ik de pluspunten afweeg tegenover de minpunten dan kan ik wel genieten van deze sanke. Ik begrijp de commentaar, maar wat ik wel vind, en dat is mijn persoonlijke mening, is dat dit koi zijn die nog kunnen verrassen. Wie weet wat de toekomst brengt, het is niet de eerste keer dat er verrassingen zich aandienen.

Men zegt dikwijls tijd heelt alle wonden, en dit zou toch wel eens een kandidaat kunnen zijn die voor heling zorgt. Het is geen wanverhouding, het hoofd staat in verhouding tot de body in een goed perspectief. Het enige is het wat spitse kopje. Blijft dit echter is een cruciale vraag. Het zou kunnen, maar je weet  het nooit.

Kan je ze vergeven van dit foutje ? Dan doe je een geweldige aankoop en kan je genieten van een 62-cm jonge sanke van 2 jaar met prachtig tsubo sumi op de goede plaatsen en de mogelijke uitgroei naar 80 cm+ als je ze de tijd geeft. Ik kan best genieten van deze sanke, en hoop er toch iemand mee te kunnen verleiden. Hij zal er zijn voordeel mee doen.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Helemaal mee eens Luc dat er ook best hele positieve punten te vinden zijn op de Sanke. Prachtig beni goed tsubo Sumi aanwezig en hele goede body.


Wim DW

toch leuk te lezen dat de hobby opnieuw aantrekt - de vijver van B & K is mooi als je zo kan ontwaken en de koi kan zien rondzwemmen - mooie sanke


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74