De vijver van Kurt

De vijver van Kurt

Je hebt ze weleens gezien misschien, de prachtige schaapjes van Kurt. Vandaag komen ze weer eens aan bod, maar dan met een kijkje op zijn vijver.

Het is voor mij een eer om de filmpjes te monteren en te voorzien van aangepaste muziek aan de wensen van de klant. Ik kan het alleen maar op prijs stellen dat men ons een kijkje in hun tuin en vijver gunt.

De vijver van Kurt (9.50 min.)

Als ik me niet vergis bevinden we ons hier ergens in de regio van de Vlaamse Ardennen. Voor de mensen die dit niet kennen, De Vlaamse Ardennen zijn een streek in het zuiden van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De streek is niet duidelijk omlijnd, maar meestal bedoelt men hiermee het arrondissement Oudenaarde en de steden Zottegem en Geraardsbergen. Misschien ook beter bekend, als ik spreek over de muur van Geraardsbergen, de koppenberg, de kluisberg etc...

Info van de vijver:

De vijver is aangelegd in 2008, gemetselt,  dubbelwandig met spouw met 4cm isolatie ertussen. Bovenaan ligt Chinese blauwsteen. Na de bouw is de muur gecementeerd en met  polyster afgewerkt.

In 2011 is er gewapend glas geplaatst als veiligheid voor mijn kindjes  alsook voor de reiger.

De vijver is 60 cm bovengronds opgebouwd + 40 cm glas. Inhoud van de vijver is 15.000L en wordt draaiende gehouden door een aquamax pomp van 14.000 liter water. Er is een 5kamer filter die gevuld is met  borstels  en japanse matten, en er is een UV lamp van 55W voorzien.

Om de 10 dagen worden de waterwaardes gecontroleerd en eventueel bijgestuurd. Om de 3 weken wordt de filter gereinigd en worden bacterien toegevoegd indien nodig. Er wordt in de vijver ook Anarex bio toegevoegd indien nodig.

Wanneer een koi ziekteverschijnselen vertoond( wat dit jaar nog niet is voorgevallen )wordt een afstrijkje genomen en microscopisch onderzocht. Het is een jonge vijver met relatief jonge koi.

Op het filmke is ook nog een goudvis te zien  die 25  jaar oud is!!! Wat mij betreft een record!

De koi die er zijn komen van Interkoi, 't Viske en van bij Shinto. Laatste aankoop was bij Luc in 2012 " een Taniguchi kohaku". Alles wordt eigen beheerd en alles werdt zelf gerealiseerd ( tuin en koivijver) mede door mijn studies vroeger. Ik ben van opleiding Tuinarchitect + bijkomend opleiding van microbiologie gevolgd aan de Unief Gent.

In de winter wordt de koivijver afgedekt met plastieken platen en blijft hij meestal ijsvrij. Een beluchter is dan van toepassing. Voor volgend jaar 2013 wordt een nieuw filter systeem gerealiseerd.

Alles aan deze vijver werkt prima en het water blijft lekker klaar! Fotos zijn van de Belgische kampioen 2012 Hampshire Down schapen + vijver in de winter 2008-2009 en tuin zomer 2009.

Bekijk ook onze website op www.hampshiredown.org

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240