Prijzen op de site of niet

Prijzen op de site of niet

Gisteren is er een mooie commentaar gekomen in de reacties met de vraag of de prijzen van de koi op de site moeten komen, ja of neen.

Of dit een gevoelige snaar is ? Neen hoor. Ik heb er geen probleem mee om de prijzen op de site te zetten. Trouwens dit wordt normaal regelmatig gedaan, en ik geloof niet dat er iemand meer open is met prijzen dan Interkoi, want als ik zo even op andere sites kijk, dan kom ik weinig sites tegen met meer info en nog minder met prijzen.

Er zijn voor en tegens wat betreft de prijzen bij de koi zetten. Ik heb het jaren aan een stuk gedaan, en mijn ervaring zegt me dat het beter is om dit niet te doen. De prijzen van de koi staan wel allemaal netjes opgeschreven, zodat ik deze altijd kan terugvinden. Laat me eerst beginnen met de pro's.

Je moet soms mensen over de streep halen om een koi te kopen. De meeste mensen hebben een budget in hun hoofd en gaan uit van dit budget. Begrijpelijk, maar soms ook fout. Laat ons stellen dat het budget 500 euro is voor een koi, en de koi die hij graag heeft staat bij mij 600 euro geprijsd. In principe val ik dan uit de boot, terwijl wij er de voorkeur aan geven om uit te leggen aan de klant, waarom deze koi 600 euro kost. Dit kan je enkel doen door de klant naar je bedrijf "te lokken"...Maar als de klant komt, proberen we ook uit te leggen waarom deze koi 600 euro kost, en geen 495 euro.

Door geen prijzen op de site te vermelden, verhoog je de interesse of de nieuwsgierigheid van de mensen. Hierdoor komen er meer vragen per mail binnen en weet je beter met wie je te doen hebt. Je kan dan ook beter inschatten of het een serieuze kandidaat is, of iemand die alleen maar nieuwsgierig is.

Ook is niet iedereen gediend met het feit dat de prijzen bekend zijn, omdat koi ook bekend worden, en dat iedereen dan weet wat de koi in kwestie heeft gekost. Het zou niet de eerste keer zijn dat een buurman de prijs van de koi opvraagt om gewoon te weten wat de buurman nu gekocht heeft.

Wat betreft de "tegens". Dat is vrij simpel. Een groot aantal mensen die een koi willen kopen, en geen prijzen zien staan, krijgen drempelvrees, en onthouden zich van een bezoek of vraag via mail. Ik betwijfel echter of dit dikwijls gebeurd. Of het nu over een koi gaat van 100 euro of 1000 euro, mij maakt het niet uit, en de meeste van mijn klanten weten dat ik absoluut geen verschil maak tussen een klant voor een koi van 100 euro, of een klant die 5000 euro spendeert. Wij schenken aandacht aan iedere klant.

De grote "tegen" echter in mijn opinie is de veranderlijkheid, zeg maar het verbeteren of verslechteren van de koi. Er is niets dat zo gekoppeld is aan de waarde van een produkt, als een koi. Bij een positieve ontwikkeling, waarbij het verwachtingspatroon ingevuld wordt, kan ik niet anders dan de prijs van de koi verhogen, ondanks de kritiek die ik dan te horen krijg. Als een koi echter minder goed ontwikkeld, een schubje verliest of een ontslakkingsprobleem ondergaat in negatieve zin, dan worden de prijzen ook verminderd. Gewoonlijk is dit niet onderhevig aan kritiek. Het is ook daarom dat de meeste foto's en filmpjes, ik zeg niet alle, regelmatig geupdate worden, en geloof me, dat is een werkje...

De koi worden dan wel in de hoogste mate van realiteit getoond. Ik geloof dat ik kan stellen dat de koi die je ziet op de foto of het filmpje vrij nauwkeurig met de realiteit overeen komt. Bij het nemen van nieuwe foto's en filmpjes kan het dan gebeuren dat er prijzen aangepast worden. Ik geloof niet dat ik hoogmoedig overkom als ik zeg dat ik één van de weinigen, zo niet enige website heb, die zo actueel is, waar je alle koi die erop staan ook "in the flesh" kan zien, en waar je zoveel informatie van de koi hebt.

Het is trouwens gebleken dat dit soms voor klanten ook negatief overkomt. Zo vraagt er onlangs iemand info over de koi, en ik vertel het ganse levensverhaal van deze koi, van aankoop tot nu, gedocumenteerd met filmpjes en foto's. Ik was trots om dit allemaal te kunnen mededelen, en als antwoord krijg ik dan: Zit deze koi al een jaar bij U ? Dan zal het wel geen goede zijn.... Daar sta je dan met je fatsoen om alles minitieus bij te houden. Het heeft me zelfs doen twijfelen om dit niet meer te doen, maar ik wist hoe fout de klant eigenlijk is, en heb dit dan maar terzijde gelegd, vermits ik zelf wel beter weet.

Het is algemeen geweten dat ik zelden boxen koi aankoop en dat de meeste koi die wij aankopen over het algemeen persoonlijk door ons worden geselecteerd. Ik ken ook iedere koi persoonlijk en kan bovendien bijna altijd zeggen waar en wanneer de koi is gekocht. De correcte leeftijden en informatie staat ook altijd vermeld. Het is zelfs zo dat de ouderdom van de koi automatisch gekoppeld wordt aan de geboortedatum, zodat iedere maand de koi ook daadwerkelijk iedere maand ouder wordt.

Soms krijg ik het verwijt te horen dat ik te duur ben. Ik ben hier volledig mee akkoord, indien je het woordje "te" weglaat. Ik ben misschien duur, maar de koi kosten zeker niet te veel geld. Er is een verschil tussen duur zijn, en veel geld kosten. De nuance moet je zeker begrijpen, en wat je vooral moet begrijpen is het verschil in kwaliteit. De kleinste verhoging in kwaliteit, het zij de huidkwaliteit van het hi of de bouw, of gewoon iets anders staat niet evenredig gelijk met de aanduiding van prijs. Als je schijnbaar 2 gelijke koi aankoopt bij wijze van spreken, maar waarvan de ene een betere huidkwaliteit heeft dan de andere, zodat hij net dat stukje beter wordt, kan de prijs vervijfvoudigen. De ene kost dan 100 euro inkoop, de andere 500 euro.

Je kan echter nog lang doorgaan over deze materie. Ondertussen heb ik gisteren de prijzen opnieuw vermeld op de website en nu zou ik graag jullie mening weten over het vermelden van prijzen op de website. Als je dan nog wilt vermelden of je vind dat ik te duur ben of niet, dan maakt het de reacties alleen maar interessanter. Dit moet je echter wel onderbouwen. Je kan alleen maar leren van kritiek. (maar niet overdrijven aub, want zo goed kan ik er nu ook weer niet tegen :)

Nog even ter verduidelijking. Koi die duurder zijn dan 5000 euro, of koi die ik liever nog niet verkoop, zullen geen prijsvermelding hebben. Je kan automatisch aannemen dat dit prijzige beestjes zijn, of koi die bij mij in het bovenste schuifje liggen, zeg maar mijn lievelingskoi, en ja...daar moet je voor betalen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240