De vijver van Marc

De vijver van Marc

Ik heb verscheidene keren moeten aandringen om een update te ontvangen van de vijver van Marc, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. 

Hij straalt wel een bepaalde klasse uit, en als je goed let op de zijkanten zie je dat er volop van kan genoten worden. Je proeft de netheid in het filmpje, en er zwemmen redelijk wat koi rond die uit Arendonk komen.

De eerste kennismaking met Marc en vrouw was begin 2019. Ze lieten zich verleiden om een kohaku aan te kopen en deze in te zetten op de Euregio koishow, waar ze al dadelijk een eerste prijs wegkaapte. Het was kohaku KO-V19-4239.

Toen volgde al snel een tweede, en wel een tancho sanke van Momotaro 1803023. Dat was het eindverdikt voor het jaar 2019, maar de zucht naar mooie koi was nog niet ten einde.

In 2020 lieten ze zich bekoren door een sanke van Momotaro namelijk de buffel van een sanke SA-V18-12181.Het was een sanke die niet zo goed in de markt lag voor de zoals steeds onverklaarbare redenen, maar dat is nu éénmaal onderdeel van de handel. 

Dit jaar was het de beurt aan de volgende sanke van Momotaro die ze in de serre hadden laten opgroeien: Sanke SA-V21-2390. Zij of hij zal zich nog moeten bewijzen, maar de vooruitzichten zien er goed uit. 

Toen ze echter de sanke kwamen ophalen kon ik het niet laten om een voorstel te doen om nog een klepper aan te kopen. Dit werd er echter eentje uit de verzameling van Wim, en het aanbod van deze showa konden ze niet weigeren en ging ook mee richting thuis.

Ik meen een showa gemist te hebben, en ik denk één van de eerste aankopen, maar daar ga ik nu even niet naar zoeken. Ik herken hem in ieder geval en zie hem ook rondzwemmen. Je merkt op dat alle koi rustig en ontspannen rondzwemmen in deze aangename vijver, en ik hoop dat ze er nog veel plezier aan zullen beleven.

Helaas zie ik dat de vijver zo goed al volzet is, en dat brengt ons bij het minder plezierige gebeuren,  namelijk dat er geen koi meer bij kan en ik op zoek moet gaan naar koikichi die hun vijver nog moeten vullen.

Ondertussen kreeg ik nog info over de 2 koi die ik gemist heb. Het gaat over doitsu showa  DU2008008 en doitsu kohaku 2103029 die via Michael in Duitsland werden aangekocht. Daardoor kon ik ze niet terugvinden als ik de code niet heb, dus daar moet ik eigenlijk nog iets op vinden. 2 Prachtvissen trouwens !

Nog even meedelen dat de veiling van Sakai vandaag op zijn einde loopt en dat de eerste koi rond 12.00 zullen verkocht zijn. Ik zal het blijven opvolgen en indien mogelijk ook zelf toeslaan, maar de spanning loopt straks pas op als de tijd begint te verlopen.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Marc roelvink

555


Dick

555


Dick

555


Johan

555


wim

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml