Onbegrijpelijk maar zo is het !

Onbegrijpelijk maar zo is het !

Of je het nu gelooft of niet, een koi zwemt reeds van begin dit jaar rond in Arendonk, en er wordt zo goed als geen interesse in getoond. Tot op de dag van gisteren, toen 2 personen dag op dag plotseling de Matsukawabake wilden zien.

Hij werd niet in optie gezet, dus is het verstandig aan de eerste de beste te verkopen, en zo gebeurde gisteren. Zelf vond ik hem of haar best interessant om eens iets anders te hebben zwemmen dan gosanke, het was een aangename afwisseling.

De koi kocht ik eigenlijk bij aankomst over van Michael, die een hele reeks gekocht had bij Momotaro, en deze wou ik ook wel in mijn gamma met het resultaat zoals hierboven vermeld...geen interesse tot er plots 2 personen interesse toonden in dezelfde week en op dezelfde dag.

De matsukawabake werd goed bekeken door Rudy, tot hij besloot om tot de verkoop over te gaan. En zo gebeurde. Op mijn vraag wat hij ervan vond, kreeg ik als antwoord: het kopke zou wat breder mogen zijn, nietwaar ? waarop ik repliceerde dat dan de prijs ook breder zou geweest zijn. Het is dus een kwestie van geven en nemen.

Het zou best een geschikte koi zijn om mee naar de show te nemen, want die maken altijd kans op een speciale prijs. Het is een specialleke in ieder geval en dat is ook de reden waarom Rudy deze koi aankocht. Succes ermee !

Ondertussen slaan ze met veilingen rond je kop, net zoals ze met shows rond je kop slaan ! Tot vervelens toe eigenlijk, want het is niet eenvoudig op deze manier. Van s'middags tot laat in de middag zit ik continue de voorgestelde koi te bekijken, te evalueren, de prijzenslag op te volgen, en wat er gisteren gebeurde tart eigenlijk elke verbeelding.

Hoe ik het gelapt heb om 3 exemplaren aan te kopen, is me nog altijd niet duidelijk. Ik moet ergens geluk gehad hebben om op het juiste moment, het juiste bod gedaan te hebben. Zijn de koi dan misschien niet goed genoeg zul je kunnen denken ? Daar ga ik geen antwoord op geven, dat moet je zelf maar bekijken.

Is het misschien een koi die verloren is gegaan in de strijd tussen 2 andere grootheden, het is en blijft een totaal onbekende faktor, en je mag er zeker van zijn, de prijzenslag was ongekend hard. Ik hoop dat het vandaag wat beter wordt, alhoewel ik het betwijfel.

Wat betreft de koi, heb ik wat info opgezocht over de afstammingslijn, en ik kom heb wat in mijn boekhouding rondgekeken waar ik 2 van de 3 oyakoi in heb gevonden. De prachtige sansai waar ik heel blij mee ben, is uit het moederdier J.Tanica, die teruggaat naar Shining Red en dan naar Shining Rose, een bijzonder geliefde bloedlijn met prachtige kohaku. 

S-legendWat betreft John Legend heb ik nog geen info gevonden, ik moet nog mijn boekje erbij halen, maar dat ligt niet hier, dus nog even verder zoeken, alhoewel de naam mij vermoedelijk naar de "Legend reeksen" zal voeren met de legendarische S-Legend etcetera...

Voor de kawarimono is het in principe makkelijk, want daar is de bloedlijn simpelweg mango of super mango, de wereldberoemde karashi lijn van Sakai FF waar er al velen de revue gepasseerd zijn hier in Arendonk. Dit is weer een prachtexemplaar, en ik stond verbaasd dat ik ze te pakken kreeg. Ze stond wel tussen 2, misschien betere mango karashigoi, maar die gingen prijstechnisch over de kop....niet meer verkoopbaar, tenminste voor mij niet.

Als laatste toon ik hier nog een foto van de 3 koi die ik magistraal mooi vond, onbereikbaar dat wist ik niet 100, maar 200% zeker. Ik ga niets over de prijs vertellen, want daar schaam ik me voor en ik heb het er nog moeilijk mee dat er zoveel geld wordt gegeven aan een koi. Ik vind mijn prijzen voor koi al meer dan genoeg, op het randje, maar het is een kwestie van vraag een aanbod. Ze waren wel fenomenaal mooi, geloof me.

De 3 topkoi

 

Meer afbeeldingen

Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 1
Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 2
Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 3
Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 4
Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 5
Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 6
Onbegrijpelijk maar zo is het !: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Jeff

555

interkoi

555


Matthijs

555


Wim DW

555


Johan D

555

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml