De vijver van Ben C

De vijver van Ben C

Ben vervoerd af en toe koi naar klanten in Europa. Geweldig om op hem te kunnen rekenen. Hij werkt 6 weken achtereen op een baggerschip van Denul overal ter wereld, en is dan 6 weken thuis. Zijn vader verzorgd de koi.

Een toffe bink zal ik maar zeggen, en je kan er 100% op rekenen. Ben koopt al een tijdje koi bij mij aan, voorheen was hij vooral klant bij de ongelukkige Hans van Quality koi weleer. Hij stuurde me onlangs een hele serie updates van koi die ik graag wil laten zien.

Helaas zijn het koi zonder code en al enkele jaren geleden, dus opzoeken was geen sinecure, maar het is me grotendeels weer gelukt. Toch heeft het een hele tijd geduurd vooraleer ik alles op een rijtje had staan. Ik zal dus met de deur in huis vallen en de koi gewoon laten zien.

Wat ik uit het certificaat kan opmaken is de koi in 2019 overgekomen, op 70 cm, aangekocht door Hans en van de kweker MaruchikuGyoen, voor mij een totaal onbekende kweker. De kohaku is nu 72 cm. 

Een volgende via Hans aangekocht is deze shiro utsuri van 70 cm, de kweker is niet medegedeeld, maar vermoedelijk Omosako. Ze werd aangekocht in 2014 als nisai, dus moet ze nu 9 jaar zijn ongeveer.

Een showa van Nogami - 73 cm, vermoedelijk ook bij Hans aangekocht. Volgens de informatie op het certificaat is ze 9 jaar.

Dan over naar het bekende gedeelte van de koi met als gangmaker deze showa SH-V17-4149 van Momotaro - 72 cm en het is maar een klik in de bibliotheek om te weten dat ze nu 5 jaar en 2 maanden is. De rest zet ik hieronder op een rijtje.

Showa SH-V16-1284 van Momotaro - 67 cm - 6 jaar en 2 maanden

Sanke SA-V16-1040 van Momotaro - 72 cm - 6 jaar en 3 maanden

Sanke van Sakai zonder code - 66 cm - leeftijd niet bekend.

Kohaku KO-V18-3195 van Momotaro - 70 cm - 4 jaar en 2 maanden

Kohaku KO-NA19-412 van Matsue - 72 cm - 7 jaar en 2 maanden

Kohaku - 52 cm - (volgens Ben: leeftijd weet ik niet meer en van waar deze komt ook niet meer)

Zo dat was het zo een beetje. Een hele brok opzoekingswerk en ik heb er alle certificaten die ik ontvangen heb bijgedaan. Wat opvalt is hoe er altijd maar gesproken wordt over 80 cm en meer, en dat dit toch zo moeilijk haalbaar is.

Er zijn maar bijzonder weinig mensen die koi kunnen laten evolueren naar 80 cm plus. Het is mogelijk dat enkele van deze koi het misschien in de toekomst wel zullen halen, maar daar hebben ze nog ettelijke jaren voor nodig.

Als ik me niet vergis zit Ben nu in Mexico te baggeren of aan de installatie van de baggermachines te werken heb ik begrepen. Ik weet niet of hij dit leest, maar zelf was hij bijzonder verschoten over de grootte van de koi toen hij ze bowlde en dat het ook niet zo evident en makkelijk was. 

Het is me gelukt om zoveel mogelijk informatie door te geven en met de nodige codenummers is dat poepsimpel. Goddank ben ik ooit met het systeem begonnen, maar wat als ik er ooit mee stop, want ik word er ook niet jonger op.

NOG EEN WOORDJE OVER DE SAKAI VEILING

kohaku van sakai FFHet is me niet gelukt om gisteren een koi aan te kopen. Ik was met verschillende druk bezig, volgde iedere koi op, maar het was onbegonnen werk. Ik weet niet of er op de normale veilingen ook zoveel geboden wordt, maar ik kreeg de indruk dat het nu overweldigend duur was.

Er werden tal van koi tussen de 2 en 10 miljoen yen verkocht met een uitschieter van ettelijke tientallen miljoenen, ik zal het juiste bedrag niet melden, want ik schaam me ervoor. 

Ik lees dat  er veel consternatie is op het zo beminde facebook waar ik me iedere dag aan erger over de Sakai die ik heb aangekocht.

Ik kan je verzekeren dat je niet kan begrijpen hoe moeilijk het is om enkele haalbare koi uit de serie te pakken te krijgen, die en goed zijn en prijstechnisch duur maar misschien nog verkoopbaar zijn.

Zelfs ik heb er twijfels bij op dit ogenblik, maar ik geef je op een briefje: probeer zelf maar eens een koi te pakken te krijgen op deze veiling. 

Je hebt er niet alleen geluk voor nodig, maar ook nog eens de nodige inzet, opvolging en de ganse dag top concentratie om alles op te volgen.

Ik heb mensen die meegedaan hebben om er enkele te pakken te krijgen, maar het is ze in de verre verste niet gelukt, en geloof me, de biedingen waren meer dan hoog genoeg.

De prijs voor deze kohaku tart alle verbeelding, dus zal ik de prijs maar voor mezelf houden. Vandaag zijn de kleintjes aan de beurt, maar daar doe ik niet aan mee.

Waarom niet ? Dat is waar ze graag vanaf geraken en ondanks het feit dat ze niet gesext zijn, weet ik uit ervaring dat ze goed kunnen inschatten dat het vermoedelijk mannelijke koi zijn, ofwel mindere vrouwelijke koi die ze liever niet houden.

Ik moet voor een paar mensen op boxen proberen in te zetten, maar ik weet nu al dat ik die niet zal kunnen kopen. Zelf heb ik 2 boxen op het oog, maar die zullen ook niet te pakken zijn, want ik wil 20 tosai in mijn quarantaine verder laten opgroeien.

Als ik slaag zul je het morgen kunnen lezen, maar ik vrees ervoor. 

Meer afbeeldingen

De vijver van Ben C: afbeelding 1
De vijver van Ben C: afbeelding 2
De vijver van Ben C: afbeelding 3
De vijver van Ben C: afbeelding 4
De vijver van Ben C: afbeelding 5
De vijver van Ben C: afbeelding 6
De vijver van Ben C: afbeelding 7
De vijver van Ben C: afbeelding 8
De vijver van Ben C: afbeelding 9
De vijver van Ben C: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Niels

555


Kristof_d

555

interkoi

555

Kristof_d

@interkoi 555


Johan

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml