De vijver van Martin

De vijver van Martin

Het was al een tijdje geleden dat ik mijn neus had laten zien bij Martin, dus werd het tijd dat ik nog eens een bezoekje bracht en tevens de koi meenam die nog moesten overgezet worden.

Het heeft wat lang geduurd, maar er waren wat schermutselingen geweest. Het was een schijnbaar moeilijk voorjaar voor veel koiliefhebbers hoorde ik van alle kanten. Er zijn trouwens nog altijd koi die moeten opgehaald worden, en het is al juli...

Op zich vind ik het niet zo erg, maar je moet er wel rekening mee houden dat het altijd een verantwoordelijkheid betreft die sporen nalaat. Als alles goed gaat, geen probleem, maar o wee als er iets gebeurd. En het ligt altijd in een klein hoekje.

Martin zag er goed uit. De ouderdom laat zijn sporen na, maar bij wie niet, en hij was redelijk gelouterd. Zijn vijver zag er prima verzorgd uit en de koi zwommen ontspannen rond in de vijver. Uiteraard herkende ik de meeste koi, en geloof me, er zitten kadetten tussen die tegen de meter aanleunen.

Je kan de grootte van de koi niet inschatten in het filmpje, maar geloof me...ze zijn groot...helaas mocht ik geen koi bowlen. Het bowlen ligt gevoelig na de schermutselingen en daarom achtte hij het wijzer om niet te bowlen. Zonde, want ik zag een aantal machtige koi rondzwemmen die jullie ook zeker graag zouden gezien hebben.

Ik heb dan maar een paar overzichtfilmpjes gemaakt samen met de nieuwe vijver bewoners, en dit samengesmolten tot één filmpje, en dit verpakt met een muziekstukje waarvan ik weet dat hij er een zwak voor heeft. 

BEKIJK HIER HET FILMPJE

Het blijft een machtige vijver en na 15 jaar en meerdere bezoeken is het nog altijd een monument onder de koivijvers. Zijn visie op koi is ondertussen ook niet vermindert, en ondanks zijn kritische uitingen waar hij heimelijk altijd plezier in heeft, is Martin een gematigd mens, die graag zijn zegje heeft, maar in real live best te pruimen is.

Het schept banden als je elkaar al een vierde van een mensenleven kent, en ik denk met heimwee terug aan zijn prachtig betoog tijdens het bezoek aan zijn vijver tijdens de enige vijvertoer die ik ooit heb georganiseerd. Luister zeker nog eens naar het zijn openingsrede van het filmpje !

Ook altijd strijdvaardig zoals je in dit filmpje kan zien. Zonder woorden, maar wel met veel gebaren, het blijft een markant figuur. Het eerste filmpje dat ik ooit maakte wil ik ook nog wel even laten zien, want dit roept natuurlijk veel herinneringen op, en heeft een blijvende waarde.

Ik vertrok al redelijk vroeg, want ik moest 5 koi afleveren. Ik had last om de dozen in mijn auto te krijgen, want ik heb momenteel bijna alleen nog grote dozen en die passen niet altijd in de auto zoals ik het wil. Daarom gebruik gemaakt van de laatste transportbox die ik nog heb.  (zie foto)

Zelf gebruik ik deze box nooit, en heb ze eigenlijk ook niet echt nodig, dus laat ik er even een oproep voor maken om deze box alsnog aan te bieden. Het zijn handige transportboxen, die makkelijk te hanteren zijn. Veel heb je ze misschien niet nodig, maar als je ze nodig hebt is het zeker gemakkelijk. Ik ga er even over nadenken en proberen er een speciale aanbieding of misschien een wedstrijdje van te maken, we zien wel...

De koi die ik moest afleveren zijn niet van de minste. Ze zijn allemaal te zien in het filmpje hierboven, maar ik zet ze hier nog even afzonderlijk.

Sanke Sakai FF - sansai - 68 cm

Kohaku Sakai FF - sansai - 70 cm

Shiro Utsuri Omosako - sansai - 62 cm

Tancho Sanke Momotaro - nisai - 62 cm

Kohaku Momotaro - tosai - 46 cm

Uiteraard ben ik benieuwd wat hij ervan gemaakt krijgt. Ik zal het sowieso opvolgen, want als ik in de vijver kijk en ik zie enkele tosai van vorig jaar rondzwemmen, dan weet ik al wat het resultaat gaat zijn.

NOG EEN SPECIALE ATTRACTIE

Martin heeft niet 1 vijver maar ook nog een natuurvijver. Door de één of andere reden is die momenteel overbevolkt door zwarte karpers die zo schuchter zijn als ze groot zijn. Je moet sowieso heel rustig op enkele meters van de vijver gaan staan, een paar korreltjes voer in de vijver smijten en dan het filmpje maken, anders lukt het niet.

Ze zijn volgens mij tussen de 30 en 50 cm en Martin zou er graag iemand een plezier mee doen. Er zijn misschien mensen die graag deze magoi zal ik ze maar noemen, in hun wedstrijdvijvers hebben om gevangen te worden. Wie interesse heeft om deze zwartlijvige joekels af te vangen op zijn vijver mag contact opnemen en verder afspreken met Martin. Het is onmogelijk om te zeggen hoeveel het er zijn. Dat ze gezond en levendig zijn bewijst dit filmpje

Terug thuis gekomen kon ik het niet nalaten om een filmpje te maken van de mango die ik nog afzonderlijk heb gezet om door te laten groeien.  Ik zie ze veranderen en was benieuwd hoe groot ze zouden zijn.

Ze zijn hard veranderd en meten nu ongeveer 22-25 cm. De groei zit erin, kijk zelf maar ! Ik bied deze momenteel nog niet aan. Ik wil ze nog laten doorgroeien tot september/oktober en hopelijk zijn ze dan 40-50 cm. Een mooi moment om er dan een speciaal evenement van te maken.

Eén specialleke vraagt toch de aandacht. Was hij of zij 8-10 cm groot toen hij aankwam, ze is nu 19 cm en breed geschouderd. Een echt specialleke en we zullen zien of we er een toppertje van kunnen maken.

Hoe groot zou hij zijn in oktober ? Zelf schat ik tussen de 35 en 40 cm, maar het blijft een leuk ding om te zien. En zo kwam aan deze druk bezette dag ook weer een einde.

Oh ja, vergeten te vermelden. Ik heb een vleugje chauvenisme in het filmpje laten zien door de Belgische vlag te laten passeren. Vandaag is het een belangrijke dag voor de voetbalfans die er ongetwijfeld ook zijn.

Spijtig voor de Nederlanders, want een derbyfinale van de lage landen zou perfect geweest zijn, maar het heeft niet mogen zijn. We gaan wel supporteren voor de rode duivels deze avond, en hopelijk spelen ze ook in het rood, want dat heb ik nog niet veel gezien tijdens dit toernooi. Hup België Hup !!!

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Martin: afbeelding 1
De vijver van Martin: afbeelding 2
De vijver van Martin: afbeelding 3
De vijver van Martin: afbeelding 4
De vijver van Martin: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

555


rik

555


Peter De Clercq

555


Matthijs

555


willy

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml