Een mogelijke kanshebber

Een mogelijke kanshebber

De regen strooit roet in het eten als je de koi altijd zoveel mogelijk buiten hebt rondzwemmen. Reken daarbij nog dat ik bezig ben om algenrijk water te creëeren dan ben je bezig om een verkooptechnisch drama te construeren.

Ach, geef maar door welke koi je wil, of wat je zoekt, dan zal ik ze wel te voorschijn toveren. Gisteren kwamen Tim en zijn vrouw op bezoek, en het was zoals de laatste tijd wel meer gebeurd, een miezerige regen dat koi kijken zo goed als onmogelijk maakt.

Hij had echter zijn mogelijke kandidaten al doorgegeven en dat maakt het een beetje eenvoudiger. De kandidaat koi werden even gebowld en apart in een bowl binnen gezet, zodat men rustig kan kiezen.

Niet altijd eenvoudig als je een 15-tal tosai in de bowl zet om uit te kiezen. Uiteindelijk koos Tim er 2 zoals je kan zien in dit filmpje ! Ze behoorden tot de aankopen van begin dit jaar op de veiling van Momotaro.

Beiden waren 18 en 19 cm gemeten bij aankoop, ik heb ze gisteren 26 en 27 cm gemeten, en het begin van de metamorfose naar volwassenheid is begonnen. Ik sta trouwens telkens versteld van de schoonheid van deze sanke en kohaku. 

Het zijn geen jumbo tosai zoals ze tegenwoordig gewenst zijn, maar moet dat ? De genen zitten er wel in, maar ze werden niet behandeld om jumbo te worden. Uiteindelijk zal het resultaat hetzelfde zijn.

EEN TANCHO VAN TAKIGAWA

Een mogelijke kandidaat voor de show is toch wel een koi die me bijzonder aan het hart ligt. Het filmpje is recent, is vorige week gemaakt en de tancho werd 76 cm gemeten. Het is voor mij een plezier om naar te kijken.

Er zijn mensen die niets aan een tancho vinden, dat is natuurlijk een vrije keuze, maar een mooie tancho, daar kan ik ontzettend van genieten, en dit is er zo eentje. Volgens mij nog eentje van de oude stempel. Hiermee bedoel ik dat ze nog uit de stal van de Takigawa van papa gekweekt werd en nog niet door de nieuwe oyakoi waar zijn zonen momenteel mee kweken.

Ze is nog yonsai, en volgende maand is ze jarig. Ik zie hier zeker nog een groeipotentie in van 15 cm, tenminste als je er de tijd voor neemt en ze de kans geeft om te ontwikkelen. Ik bied ze nu aan voor de verkoop, en zal ze gratis meenemen naar de Belgische Koishow.

Bovendien doe ik er nog een schepje bovenop. Moest ze winnen dan krijgt de mogelijke eigenaar een waardebon van 1000 euro voor een volgende aankoop. Wordt ze 2de dan krijgt de mogelijke eigenaar een waardebon van 250 euro voor een volgende aankoop.

Eén van deze prijzen haalt ze sowieso, daar ben ik rotsvast van overtuigd. De koi blijft een paar dagen in de aanbieding staan. Ik kan je garanderen dat het een lust is om ze in de vijver te zien rondzwemmen. Geef ze de kans om verder te ontwikkelen en waar ze de kans krijgt op rust en genegenheid.

Moet ik nog over haar kwaliteiten de lof afsteken ? Ik geloof het niet. Ze werd aangekocht op de veiling van Choguko begin dit jaar en ik was bijzonder blij dat ik ze te pakken kreeg. Maar dit is niet de enige tancho die ik heb rondzwemmen.

TANCHO KOHAKU VAN MOMOTARO

Naast dit prachtexemplaar heb ik ook nog een tancho kohaku rondzwemmen van Momotaro, de meester in het maken van de tancho kohaku. Deze is een jaartje jonger en iets kleiner, maar ook benadert deze de perfectie.

Ze is nu sansai en ongeveer 65 cm, dus redelijk goede maat om mee te dingen in een show. Ook hier gelden de voorwaarden als hierboven weergegeven, dus een waardebon van 1000 euro als ze wint, een waardebon van 250 euro als ze 2de wordt, en één van de 2 is zo goed als zeker het geval.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml