De vijver van martin

De vijver van martin

Er werd verschillende malen naar de filterinstallatie van een bepaalde klant gevraagd.

Toevallig moest ik van de week in de buurt zijn, en heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om eventjes binnen te springen en wat filmpjes, en foto's te maken van deze installatie. Op de tonen van Pink Floyd, kan je hier een 8 minuten durend filmpje zien van de filterinstallatie.

De klant wenstte volledig onbekend te blijven, dus heb ik me hieraan gehouden en er alles aan gedaan om de klant niet te vemelden. Je zal dus moeten raden om welke klant het gaat, die spontaan meewerkte om zijn installatie te laten bekijken.

In ieder geval zie je hier de opstelling van de filterinstallatie, die in grote lijnen bestaat uit een vortex, gevolgd door 2 x grote kamerfilters, voornamelijk gevuld met Japanse matten. De totale lengte van deze filterlijn is ongeveer 8 meter. Nadien is er nog een mogelijkheid om door te lopen naar een zelfgebouwde plantenfilter, maar deze is er voorlopig tussenuit gekoppeld. De bekende UV lampen zorgen voor de controle van de algen.

De warmtepompinstallatie is sterk genoeg om de ganse vijver zonder problemen op temperatuur te houden. Het is een Duratech 22 plus als ik me niet vergis. Als voorfilter wordt er een cycloonpomp gebruikt, die het fijne zweefvuil filtert vooraleer deze door de warmtepomp gaat.

Als skimmers zijn er 2 savio skimmers geplaatst. Misschien een onbekende faktor in de koiwereld, maar zeker de moeite om te bekijken. De savio skimmer is voorzien van een pomp die de vijver volledig zuiver trekt. Een robuuste skimmer waarvan ik voorheen het bestaan niet kende.

De centrale put zorgt ervoor dat het vuil kan afgelaten worden en als laatste zul je nog een bakki shower zien, herkenbaar en functioneel. Mooi is wat anders, maar functioneel is hij zeker en vast. Het is in ieder geval een mooie plaats voor de koi, om onder te vertoeven.

De vijver is op dit ogenblik bewust groen gelaten, dus was het moeilijker om ook even de koi te laten zien die er rondzwemmen. Ik heb echter kleine fragmenten aan elkaar gekoppeld, zodat je nog een kleine indruk krijgt van de bewoners, die het voortreffelijk doen in deze nagebootste mudpond.

Het einde van het filmpje heeft voor de meeste mensen geen betekenis, maar roept voor de betrokken personen een nostalgisch gevoel op, van een fijne tijd...

Ondertussen is de eerste azukari naar huis vertrokken. Door tijdsgebrek was het wenselijk om deze gisterenavond reeds te komen ophalen. De sanke van Kanno was klaar voor vertrek. Er werd nog even een vergelijking gemaakt met de grootste groeier uit de mini mudpond, zodat het verschil in groeipotentieel goed waarneembaar was. Ze blijft me bekoren deze enorme kohaku die zienderogen blijft groeien.

De shiro werd tenslotte nog even bekeken, want een soortgelijke shiro vind je niet zo dikwijls. Kurt heeft zijn twijfels had ik gelezen...ik niet hoor Kurt... maar verschil moet er natuurlijk zijn, en dat hoort ook zo. De sanke van Taniguchi (37 cm) met het sterke atarashi sumi blijft de mensen bekoren, en het moet gezegd...het sumi is er niet op geverfd, maar lijkt er wel op gevernist, zo glanst het.

Op het einde van het filmpje laat ik nog een speciaal stukje zien van de showa van Momotaro voor Leo. Hij moet een heel eind rijden om zijn koi te kunnen zien, dus zo komen wij naar hem toe...

Het is een mooie tijd om de koi te komen ophalen. De temperatuur staat nog op 18°, maar volgende week breng ik de temperatuur naar normaal niveau.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240