De vijver van Rudie

De vijver van Rudie

Bij dezen even een verslagje van de het bezoek aan Rudie, natuurlijk met foto's !

De dag na de barbecue bij Ans en Frans (welke ook uitermate gezellig was) konden wij (Lobke en ik) vanuit ons hotel vertrekken richting Zeeland om op bezoek te gaan bij Rudie. Een afspraak die al even stond aangezien Rudie al eens bij ons was geweest.

We kwamen hier aan rond het middaguur en Rudie en z'n zoon Riley (hoop dat ik het goed schrijf) stonden al voor de deur om ons te ontvangen, snel even geparkeerd, natuurlijk direct een drankje aangeboden gekregen en rap naar de vijver. Zoals we waarschijnlijk allemaal zouden doen als hobbyisten pur sang.

Een blik in de vijver vertelde me genoeg, Rudie weet wel wat goede koi zijn, een beul van een sanke... zeer goede showa... en tal van andere zeer goede koi ! We hadden al afgesproken om even een aantal vissen te bowlen zodat we ook voor het verslag wat beelden zouden hebben... want dat is toch nog altijd waar we met elkaar van houden, het zien van vissen !

Maar eerst even naar binnen, een superdeluxe quarantainefaciliteit waar de gemiddeld hobbyist (inclusief mijzelf) U tegen zegt. Fantastisch voor elkaar zeer ruim en lage visbezetting, hier konden we even een karashigoi fotograferen van 55 cm (Rudie, vertel jij even in de reacties hoe groot deze was bij aankoop en wanneer je deze aangekocht hebt als je wilt).

Daarna was de sanke van de Momotaro Contest 1503060 aan de beurt, gegroeid van 41cm naar 47cm. Duidelijk dus dat de quarantainefaciliteit haar werk formidabel doet, zie de foto's en je kan zien dat er aan huidkwaliteit niets maar dan ook echt niets is ingeboet!

Hierna zijn we naar buiten gegaan om in de vijver nog wat vissen te bowlen.Daar begonnen we met de Taniguchi kohaku op speciaal verzoek van Luc, als ik me niet vergis uit dezelfde selectie als die we bij Ans en Frans gezien hebben... 64 cm, prachtige kop... zeer breed zeer goede huid ! Wel een inval van achter maar vanaf tosai groot gebracht en 1 bom uitstraling! Zie natuurlijk ook de foto's !

Dit is inderdaad een kohaku uit dezelfde serie, namelijk 1201059.In dit filmpje zie je ze nog als tosai van 25 cm. En ja, hier ben ik bizonder blij mee...

Daarna was de male Momotaro showa aan de beurt.. een van mijn favoriete male showa van afgelopen jaar. Wat een huidkwaliteit.. kwijlen kwijlen kwijlen en nog eens kwijlen... goede bouw... en inmiddels 60cm... zeg nou zelf.. daar moet je toch van genieten !

Deze showa komt uit dezelfde serie als al de andere showa die dit jaar in april zijn binnengekomen. Dit is showa 1503032 en kan je bestempelen als een kindai showa en dit is een filmpje bij aankoop. In mei ging hij naar huis . Van deze serie zijn er redelijk veel verkocht en zijn gecodeerd van de nummer 1503024 tot en met 1503050.Een bijzonder goede serie, waarvan er nog een 8-tal van rondzwemmen, en zeker niet de minste. Koi om in te investeren.

Hierna was het de beurt aan een vis die Rudie als tosaitje voor een prikkie had opgepikt bij zijn "bijna buurman Floor". Het gaat hier om een Takahashi showa.. gekocht op een size die ik kwijt ben maar inmiddels aangekomen op 63 cm en toch echt wel een vis met wederom een prachtige uitstraling. Natuurlijk was deze qua huidkwaliteit niet zo goed als de Momotaro, maar als je ziet dat deze vis vanaf echt formaat guppie is gekomen vind ik het een ontwikkeling om van te dromen.. Zeggen jullie maar eens wat jullie er van vinden !

Uiteraard kan ik hier geen info bij geven, want deze komt niet uit de stal van Interkoi.

Als laatste nog even een SFF Sanke in het net... als je het over de voor mij perfecte bouw voor een sanke hebt praat je over deze koi, werkelijk formidabel en als ik me niet vergis door Rudie zelf als sansai geselecteerd in Japan bij SFF. Deze vis hebben we niet gebowld om onnodige stress te voorkomen maar denk dat de foto's boekdelen spreken!

Na dit alles zijn we nog even bij Floor geweest om de prijs die hij in Oldenzaal had gewonnen te brengen, een schilderij van zijn koi gemaakt door Lobke. Ook dit was gezellig en de tijd vloog voorbij! Thanks Rudie en Riley voor de gezellige middag en de gastvrije ontvangst !

Matthijs en Lobke

Meer afbeeldingen

De vijver van Rudie: afbeelding 1
De vijver van Rudie: afbeelding 2
De vijver van Rudie: afbeelding 3
De vijver van Rudie: afbeelding 4
De vijver van Rudie: afbeelding 5
De vijver van Rudie: afbeelding 6
De vijver van Rudie: afbeelding 7
De vijver van Rudie: afbeelding 8
De vijver van Rudie: afbeelding 9
De vijver van Rudie: afbeelding 10
De vijver van Rudie: afbeelding 11
De vijver van Rudie: afbeelding 12
De vijver van Rudie: afbeelding 13
De vijver van Rudie: afbeelding 14
De vijver van Rudie: afbeelding 15
De vijver van Rudie: afbeelding 16
De vijver van Rudie: afbeelding 17
De vijver van Rudie: afbeelding 18

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240