De heilige drievuldigheid

De heilige drievuldigheid

Ik heb gisteren de vijver samengesteld voor de aanbieding van nu zaterdag, en geloof me of niet, het is de moeite.

Een filmpje maakt veel duidelijk, en zeg nu zelf…is dit geen mooi samengesteld vijvertje ? In totaal 10 koi op 15 kuub is nog altijd 1,5 kuub per koi…zo slecht is dit niet of wel ?

Ik heb enkele koi afzonderlijk gefilmd omdat deze toch imposant groot zijn. Met hun 75 cm zijn het niet de minste, alleen hebben ze nog niemand kunnen verleiden. Te beginnen met deze ginrin showa. Zet deze maar in iedere show in, en ik ben zeker dat je de eerste prijs haalt.

Laat haar niet perfect zijn, maar zoek maar eens een gelijkaardige koi van dezelfde klasse ! Ze zit hier nu een jaar, en wat is er beter dan zo lang geacclimatisseerd te zijn ? Je kan niet beter doen dan koi kopen die zich al minstens een jaar aangepast hebben. En weet je wat ? Ze is nog maar net 4 jaar geworden…

Een andere koi met ballen is deze sanke. Ja ik weet het, hij is te druk, het is mijn type niet…maar wat vergissen jullie je. Het is één van de meest plezierige koi die ik hier heb rondzwemmen. Karakter tot en met, een huidkwaliteit om van te snoepen, en spikkels of niet, het blijft een bijzonder aangename sanke om in je vijver te zien rondzwemmen. Vergeef zijn spikkels en je dag kan niet meer stuk…

2 koi die ik ook gebowld heb, maar die ik niet in de promotievijver heb gezet, maar die ik toch wel even in de aandacht brengen is de ginrin tancho die om en bij de 70 cm meet. Deze heeft het al bewezen in een show, want ze is eerste geworden op de Belgische Koishow dit jaar. Niet dat het alles wil zeggen, maar het is toch een verdienste die kan tellen.

Als laatste wil ik even een sanke laten zien, waar ik persoonlijk een heel groot zwak voor heb, en die ik wel eens op een degelijke plaats wil zien ontwikkelen. Bekijk dit filmpje even goed, en zeg me wat er niet goed is aan deze sanke. Ik heb al eens gezegd dat ze dit jaar veel zal goedmaken want ze had het moeilijk om zich aan te passen. Als je nu de bouw van het hoofd, de backbone en de staartaanzet bekijkt, dan denk ik dat je hier een potentiële jumbo in de maak hebt.

Kan ik hier iemand warm voor maken ? Ik zoek een vijver tussen de 50 en 80 kuub, niet te zot veel koi en liefst iemand met verstand van zaken. Ze zal hier ook nog wel verder ontwikkelen, maar dat is peanuts tegenover een ontwikkeling bij een privé persoon met een deugdelijke vijver. Het zou mooi zijn moest ik iemand kunnen engageren om deze sanke naar grotere hoogten te brengen.

De overige aangeboden koi, zijn meestal 2-jarigen, waaronder enkele fraaie showa, tancho en kohaku. De goedkoopste mag weg aan 750 euro…Komen kijken doet geen pijn.

Tenslotte nog even je aandacht voor de 4de sanke van Taniguchi uit de aanbieding van de 5 die naar huis zijn vertrokken. Sanke 1409037 is de sanke die het meeste succes had.

Johnny nam de aanbieding onmiddellijk ter harte en wachtte geen uur om beslag te leggen op deze sanke. Succes ermee….

Naast de promotievijver ligt nog altijd de tosaivijver. Hij mag gezien worden, de tosaivijver. Stuk voor stuk mooie jumbo tosai die je zeker niet onberoerd zullen laten.

Specials

De filterinstallatie van Polleke is nog niet verkocht…geen liefhebbers ?

Meer afbeeldingen

De heilige drievuldigheid: afbeelding 1
De heilige drievuldigheid: afbeelding 2
De heilige drievuldigheid: afbeelding 3
De heilige drievuldigheid: afbeelding 4
De heilige drievuldigheid: afbeelding 5
De heilige drievuldigheid: afbeelding 6
De heilige drievuldigheid: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240