De vijver van Tom

De vijver van Tom

Het is weeral een hele tijd geleden dat we nog een vijver van iemand hebben mogen zien.

Van de week kreeg ik enkele filmpjes binnen van Tom, die ons een kijkje gaf in zijn tuin en bijhorende vijver en filterinstallatie. Dit is zijn mail, maar eerst een kijkje naar zijn vijver

Dag Luc, zoals beloofd ontvang je een aantal filmpjes van mijn vijver. Dit komt als het goed is via wetransfer binnen.

Kleine uitleg.

Koi bestand is 11 koi waarvan 4 van interkoi (Kohaku, Shiro Utsuri, Showa en Ochiba). Verder nog 1 vrij goede showa die ik bij Nippon Koi garden heb gehaald een jaar of 4 geleden. De rest is Pelckmans koi en 1 eigen kweek (de minst mooie van het stel...). Die 6 koi zullen op termijn een ander plekje moeten vinden.

De vijver is vrij nieuw, vorig jaar juni in gebruik genomen. Er zijn wel wat opstart problemen geweest waardoor de waterkwaliteit niet altijd even goed is geweest. De Showa heeft hiervan de gevolgen ondervonden en wat problemen gehad. Gelukkig is dit nu ook aan de beterende hand. Ik denk ook dat de beperkte groei van de koi het afgelopen jaar hiervan een gevolg is. Ik heb ze niet opgemeten maar de shiro utsuri is volgens mij nog geen centimeter gegroeid...De Ochiba is het vreetmonster van de vijver wat je ook terug ziet in zijn bouw. Toch ben ik tevreden aangezien de situatie nu goed is en het volgens mij "Happy Koi" zijn.

De vijver is 32M3. De filter aanvoer bestaat uit 2 bodemdrains, 1 skimmer en 1 zij aanvoer welke allen uitkomen in de trommelfilter. Daarna naar een bewegend bed (met warmtewisselaar) die een uitgang heeft naar de waterval (via een airlift) en naar een zij uitvoer. Ik weet niet precies hoeveel waterverplaatsing er is maar dat zal ongeveer 20m3 p/u zijn. Volgend jaar wil ik een 2de filterlijn maken met een bakkishower en dan totaal boven de 30m3 p/u uit te komen.

De ronde bak die je achterin de tuin ziet is de Q-bak van 5M3 die momenteel niet in gebruik is. Wellicht gaan daar op termijn de mindere kwaliteit koi in verblijven. Ik heb geen facebook dus volgens mij kan ik niet reageren op het forum of kan dit wel?

Groeten Tom

Tom, even een rechtzetting wat betreft het reageren. Je kan in principe reageren via facebook of via je hotmail account. Normaal hebben de meeste mensen één van de twee. Hebben ze dit niet, dan is dit vrij eenvoudig aangemaakt. Het voordeel van facebook is dat je ziet met wie je praat via de foto, maar bij een hotmailaccount wordt de foto niet getoond.

Wil je niet getoond worden via facebook, dan moet je gewoon een andere profielfoto plaatsen, zoals ik doe bij mijn facebook interkoi pagina. (zie mijn beide reacties onderaan, eentje via mijn bompa facebook account, en eentje via mijn interkoi facebook account.) Dan wordt de logo of een avatar getoond, of wat je ook maar wilt. Je blijft dan onbekend, maar wat heb je te verliezen.... Of het een meerwaarde is, zal de tijd moeten uitwijzen, maar op deze manier weet je met wie je praat...

Volgend op dit nieuwsitem, laat ik de volgende twee koi zien, waar je nog een bod op kan doen. De koi van gisteren waren vermoedelijk niet goed genoeg, want er werd geen enkel bod uitgebracht, en dit ondanks het feit dat de filmpjes op één dag toch door respectievelijk 119 en 112 mensen werden bekeken. Misschien heb ik met deze koi meer geluk, want er zou nog wat meer geld in het laatje moeten komen.

Kohaku van Yamamatsu, 65 cm en bijzonder aardig om te zien. Vooral de koptekening is exclusief.

Kohaku van Taniguchi, 55 cm, een aparte koi met een aparte uitstraling. Je houd er van, of je houd er niet van.... Ik hou er van. deze kohaku was in eerste instantie verkocht, maar nadien afgezegd, het kan gebeuren. Het zal vermoedelijk één van die koi zijn, die moeilijk een thuis kan vinden, zonde, maar het gebeurd soms. Nu wordt deze kohaku echter terug aangeboden, en misschien valt er wel iemand op een koi met veel wit, goede huidkwaliteit en zeer specifiek patroon. Oh ja....denk eraan....de vissen zijn niet klein, maar het zijn de bowls die groot zijn....Super Original Japanese bowls, enkel te verkrijgen bij Interkoi.

Ieder bod wordt bekeken en geëvalueerd, maar het heeft weinig zin om een belachelijk laag bod te doen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Tom: afbeelding 1
De vijver van Tom: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240