De vijver van Zenkoi

De vijver van Zenkoi

Meerdere mensen zullen de vijver van Zenkoi vermoedelijk al gezien hebben, maar daarom is het nog altijd de moeite om deze te to

nen aan mensen die deze nog niet gezien hebben.

Bekijk even het filmpje, ik weet zeker dat je het met me eens zult zijn. Bovendien kochten zij een tweetal jaren geleden ook 2 koi aan, waarvan ik nu een kleine update kan tonen.

Hallo Luc, hierbij de update van de sanke en kohaku.

Over de evolutie van de sanke (male Momotaro 1503022) ben ik héél tevreden. Afgehaald 14/5/15 op 41cm en in zijn eerste jaar toch al 8 cm gegroeid en dit jaar heeft hij daar nog eens 9 cm bijgenomen (nu dus 58cm),met behoud van de huidkwaliteit en een betere body (bijna niet te onderscheiden van een female).

Het shiroji zou nog net iets witter mogen.Een gescheurde rugvin is heel mooi aan het herstellen. Ik heb hier de link van de selectie voor de kokugyu show en een fragment van op de show toegevoegd maar waarschijnlijk heb je die ook nog wel in uw archief ! (natuurlijk !!)

Over de evolutie van de kohaku female Takigawa 1411021 02 ben ik tevreden. Afgehaald op 21/3/15, nu 63 cm, in zijn eerste jaar slechts 1 cm gegroeid en dit jaar 3 cm, niet spectaculair maar het is geen momotaro en zal wel een andere groeicurve hebben.

Het zachte beni is verbeterd en beloofd veel voor de toekomst, shiroijo blijft goed, body is langzaam aan het toenemen. Enkele fotos en videos stuur ik op via wetransfer.

De vijver heeft een inhoud van 35 m³ is bevolkt met 15 koi, is 21 jaar geleden aangelegd en er zwemmen nog koi in rond van het eerste uur (vb. bekko 23 jaar en 83cm)

De kwaliteit is natuurlijk al wat afgenomen maar deze vissen hebben een sentimentele waarde. De chagoi (87cm) en de kigoi (86cm) zijn natuurlijk de jumbo's. Een Dainichi showa van 70cm behoord ook tot mijn favorieten.

Sanke bij aankoop

[url:https://www.youtube.com/watch?v=bXlcpW5Rvdo" target="_blank" rel="noopener">Sanke bij het overzetten in de vijver van Zenkoi

Kohaku bij aankoop

Zenkoi is natuurlijk heel bekend voor de aanleg van zijn geweldige vijvers, waarvan er enkele bij Interkoi klanten zijn aangelegd dit jaar. Denk maar aan:

De vijver van Jos en Lisette

De vijver van Ronny

De sanke ziet er picobello uit, en wat betreft de kohaku, kan ik zeggen dat deze in principe niet veel veranderd is. De verzwakking in het patroon, wat ze bij aankoop al had, is niet opgevuld, wat zonde is, maar ik vergeef het haar.

Wel zou ik Takigawa in deze wat respijt geven in tijd, want het is eigenlijk een kweker die zijn koi niet forceert en een normale groei toelaat, die soms wat later een inhaalbeweging maken. Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij deze kweker, maar is de laatste jaren wat in het vergeethoekje geraakt omdat hij met wat oudere kweekdieren werkt. Of dit intussen al verandert is weet ik niet.

Wel heb ik in het verleden goede koi bij hem aangekocht, denk maar aan de jumbo champion in Nieuwegein, die bijzonder veel succes oogste. Ook Virgin kwam uit de oudere bloedlijnen en was in de 90 cm geworden.

Meer afbeeldingen

De vijver van Zenkoi: afbeelding 1
De vijver van Zenkoi: afbeelding 2
De vijver van Zenkoi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240