De visie van lange termijn politiek

De visie van lange termijn politiek

Hoe je het ook draait of keert, er is altijd een bepaalde voorkeur voor een bepaalde koi, en in dit geval ben ik bijzonder in mijn nopjes met koi die er uitzien zoals deze showa van Izumiya.

Aangekocht als tosai vorig jaar bij Narita is deze showa toch een specialleke. Als je het filmpje bekijkt dan wordt je toch aangegrepen door de geheimzinnige verdeling van de 3 hoofdkleuren van de showa.

Als je nu nog eens het filmpje bekijkt van vorig jaar juni, toen ze in de opvang bij Narita werd gezet, dan moet je toch even je bril opzetten om de verandering te accentueren. Was de combinatie van de kleuren nog vrij compact, als nisai is het shiroji een dominante rol gaan spelen.

Door de stevige groei en de body die volumineus is geworden, werden het beni en het sumi verder uit elkaar getrokken en geven de showa een frisse aanblik, waar ik van kan genieten. Als blijkt dat het ook nog een vrouwelijke koi is dan kunnen we in mijn geval over een win win situatie spreken.

Kondho, niet de kweker, maar Kondo de eigenaar van de showa met een H, was er blijkbaar mee in zijn nopjes ! Je zou voor minder. Met haar 56 cm ook niet van de kleinste, maar waar moet je tegenwoordig mee voor de dag komen wil je in het koi geweld nog meedeinen met de grootte van een koi.

Er worden absurde afmetingen gescoord tegenwoordig. Het is misschien iets later op het jaar, maar zowel de tosai als de nisai, laten zich opmerken door onwezenlijike grootte verschijnselen. Zelfs wij kunnen af en toe niet meer volgen.

Ik moest gisteren tijdens de veiling diep in de buidel tasten om enkele tosai te pakken te krijgen. Ik weet ook niet of ik er verstandig aan doe om mee te spelen met de grote jongens, Het is in ieder geval een investering in de toekomst, geen korte termijn politiek,  maar lange termijn politiek, en ik ben niet overtuigd van het succes.

Als ik nu hoogwaardige koi aankoop en deze azukari laat, dan investeer ik  inderdaad op langere termijn, want ik ben bang dat de topkoi eind dit jaar nog veel moeilijker aan te kopen zijn aan degelijke prijzen. We zullen zien, maar wat ik gisteren aangekocht heb doet me toch wegdromen....

Ik ga je eerst een koi laten zien waar ik samen met de klant minutenlang in strijd ben geweest om de koi aan te kopen. Het was op het laatst van de strijd dat we beslisten om nog een laatste bod te doen, met de wetenschap dat het nu alles of niets was.

We hebben ingezet het het lumineuze bedrag van 1 miljoen yen, wetende dat het volgende bod met 100 000 yen zou moeten verhoogd worden om de kohaku alsnog te pakken kunnen krijgen. We dachten de kohaku gescoord te hebben totdat de andere kandidaat koper in de laatste 5 seconden het bod verhoogde naar 1 miljoen honderduizend yen.

De strijd ging om deze tosai kohaku van 42 cm. Ga er maar aanstaan om deze te verkopen. Dat is in onze contreien not done, maar de koorts om deze toch in bezit te krijgen nam de overhand. Het is een dodelijk spel, het bieden. 

Wat ik wel bijzonder raar vind is dat veilingen in Japan een enorm succes zijn, en de veilingen in Europa het grootste fiasco is dat er bestaat. In Japan worden torenhoge prijzen afgedwonden, hier moet je aan de grond beginnen en kom je niet verder dan de grond....toch wil ik ooit eens zelf een veilingsite, maar dan wel een goede organiseren !

We hadden echter wel succes met een paar andere kleppers. Niet van de minste, maar ik ben bang dat ze voorlopig in de koelkast moeten blijven staan wegens te duur in de verkoop. Ik vind het bijzonder erg, en als je bedenkt dat ik het minimum als winstmarge hanteer, weet je dat de slaagkansen miniem zijn.

Het zijn wel bijzonder waardevolle exemplaren waar ik heel blij mee ben. Ik tast alleen op dit moment de mogelijkheden af in de verkoop. Ik zet ze hieronder even op een rijtje, met de prijs die ik op dit moment tijdelijk zal hanteren.

De 2 kohaku blijven azukari en de prijs is exclusief azukarikosten en transport einde  jaar. De showa laat ik overkomen, want die is klaar voor de verkoop. De eerste kohaku is tevens de duurste, en ik heb haar Triple Tancho genoemd. Ik word lyrisch van dit soort koi.

Kohaku KO-V21-514 - 43 cm.
Prijs ex azukari, ex transport: 5 950 euro

Kohaku KO-V21-528 - 45 cm
Prijs ex azukari, ex transport: 4 950 euro

Showa SH-V21-554 - 65 cm
Prijs: 3 950 euro.

Vandaag gaat de strijd verder en probeer ik nog wat te scoren, maar de moeilijkheidsgraad is enorm. Ik ga toch nog proberen om koi aan te kopen die iets haalbaarder zijn in prijs. Helaas gaat dit gewoonlijk ten koste van de kwaliteit, want de bieders zijn de topkopers van de wereld, en zij weten kwaliteit echt wel in te schatten !

Zojuist nog een nieuwe top kohaku gescoord, en zelfs betaalbaar:

Kohaku KO-V21-528 - 41 cm
Prijs: 1 950 euro

Tancho Kohaku TA-V21-5116 - 63 cm
Prijs: in optie

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Dick

555


Jack

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml