Gescoord op het event van Narita !

Gescoord op het event van Narita !

Eerst en vooral even uitleggen dat er 2 gebeurtenissen waren bij Narita. Ten eerste was er het lucky draw systeem dat gisteren plaatsvond. Ik had hier enkele inzendingen van door klanten, maar helaas geen enkele koi kunnen scoren. Spijtig maar het deelnemersveld bij deze events zijn enorm....

Tegelijkertijd was er de Jumbo Tosai Fesbattle waar bijzonder goede koi in aangeboden werden. De prijzen waren ook niet van de poes en ik ben lang in de running geweest om enkele koi aan te kopen, maar moest dikwijls de handdoek in de ring smijten.

Ik kon wel 2 bijzonder interessante tosai van de topkweker Ueno aankopen die straks in het aanbod nieuwe koi aanwinsten zullen verschijnen. Deze koi zullen azukari blijven tot eind dit jaar, en als dochters van de Geweldige Grand Champion van Ueno - 103 cm momenteel, verwacht ik hier grootse dingen van. Ze zijn ook naar verhouding van de gepaste grootte, namelijk 41 cm tosai.

Een drukke dag voor alle uitslagen te volgen, een rustige zondagmorgen, maar ik kon enkele interessante koi bowlen die ik zo dadelijk ga aanbieden. Het zijn verdienstelijke  koi die overgebleven zijn uit de mannelijke selectie vorig jaar en die nu hun plaats verdedigen in vijver 1.

Maar eerst wil ik eventjes de mannelijke koi van Momotaro laten zien, die gepresenteerd worden door Daisuke zelf. Mannen die door de Momotaro koifarm voorbestemd zijn als de echte koi voor de toekomst. Deze mannen zullen zo groot en breed worden als de vrouwelijke tegenhangers. Een nieuw tijdperk wordt ingeslagen en wij zijn er al lang door gefascineerd en hebben de ontwikkeling gevolgd. Bovendien hebben wij ook mannelijke toppers door de jaren aangekocht.

Of dit zo is wou ik bewijzen, maar ik kwam veel centjes te kort. De meeste van deze 5 mannelijke tosai werden verkocht aan prijzen die boven de 700 000 yen gingen of inkoop rond de 6000 euro. Lees wel goed...inkoop, want met de nodige risicofaktoren en andere kosten zit je op een gans ander verkoopniveau !

Laat je voorkeuren maar blijken want van deze selectie mag je enkel dromen, want aankopen is even iets anders. Genieten van deze koi mag altijd. Vermits ik gisteren de tijd had, kon ik ook enkele mannelijke opvolgers filmen die ik hieronder ga aanbieden.

Het zijn koi die het niet gemaakt hebben vorig jaar. Zijn ze niet goed ? Integendeel het zijn genietbare koi met dezelfde bloedlijnen als hierboven, maar hier in Europa grootgebracht, en dat is net iets moeilijker dan in Japan, maar ze zijn zeker niet onverdienstelijk. Ik zal ze dan ook voor enkele dagen in promotie zetten zo dadelijk en ze zullen ook verschijnen in het onderdeel nieuwe koi aanbiedingen. Het aanbod is beperkt geldig. Een eerlijke prijs voor eerlijke koi is het motto:

VERKOOP JE MISKOOP

Het zijn van die uitlatingen die niet respectvol zijn. Verkoop je miskoop is echter wel de juiste benaming. De showa die ik hier probeer aan e man te brengen is 58 cm, en is inderdaad een miskoop. Je zult je dan afvragen waarom koop je haar dan ? 

Wel dit heeft een reden, maar ditmaal ga ik deze reden niet aan je neus hangen. Kleine geheimpjes moger er ook zijn, maar eigenlijk krijg ik al lang spijt van mijn beslissing. Nu ga ik niet alles uit de kast halen om haar niet te verkopen. Ze past niet tussen het aanbod van Interkoi en ik zou graag iemand vinden die er toch nog wat plezier aan zou willen beleven. 

Wie zich geroepen voelt om een grote flinke showa, zij het van mindere kwaliteit toch deel te laten uitmaken van zijn bestand, gelieve mij een bod te sturen. De normale verkoopprijs durf ik in dit geval niet zeggen, want dat raakt wal noch kant ! 

Rest me nog de 2 nieuwe vertegenwoordigers van Interkoi aan te bieden. 2 Showa waar ik bijzonder blij mee ben. Denk eraan Jan....ze blijven in Japan tot einde jaar !

Bovendien staat er een drukke week op het programma. Zo dadelijk komt Kondho zijn koi ophalen, morgen komt Patrick zijn tosai ophalen. Woensdag breng ik de tosai naar de serre, donderdag komen er mensen van Frankrijk om een koi op te halen en vrijdag breng ik zelf nog 2 jumbo weg. Tussendoor mijn normale werkzaamheden niet vergeten, dus het wordt een bezige week.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Ben Brons

555


Dick

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml