Het leven op zaterdag

Het leven op zaterdag

Het doet deugd als de zon gaat schijnen, vandaag is de dag, gisteren moesten we nog af en toe de regen trotseren, maar dat kon geen kwaad. We hadden meer dan genoeg te doen en alles wat we deden was zoals ik het gepland had.

Met meer dan 13 filmpjes zijn we de liefhebbers van filmpjes ook van dienst geweest. Als eerste op het programma kwamen de mango aan de beurt. Een heel gebeuren om de kleine pagadders te netten, want ze zijn ingesteld op ontsnappen.

Ze beginnen vorm te krijgen. Het zou nog wel eens best interessant kunnen worden. In het begin was  ik er niet voor, maar nu ik ze in volume zie toenemen en ook de mango ook eens rustig apart kan bekijken, zijn het toch zuivere beestjes waar eens flinke vissen uit kunnen voortkomen.

De kleurschakeringen zijn interessant en er zitten echt mango tussen met de gewenste oranjekleurige uitstraling. De speciallekes ertussen zijn ook bijzonder speciaal en ga ik eventjes apart houden. Zo gauw de verwarming gemaakt is kunnen ze overgezet worden in de nieuwe quarantainebak en zul je ze beter kunnen zien. Ik hou je op de hoogte van wanneer je ze eigenlijk kan aanschaffen. 

Maar er was veel werk aan de winkel vandaag. Stilaan moeten de voorbereidingen gemaakt worden voor de komst van de nieuwe koi. Ik zie dat mijn bestand flink begint te minderen, ik moet nieuwe aankopen doen.

Toch nog even voor klanten de goshiki even apart zetten. Ze vinden ze wondermooi, maar ze zijn ook bijzonder duur. Ze worden heel erg op prijs gesteld, en genieten hoog aanzien in Japan. De prijs doet echter de gemoederen bedaren !

Wil je voor mij deze kohaku even in een aparte bowl zetten en bespreken ! Maar dan op zijn Italiaans, want het is een koi die naar Italie zou moeten verhuizen. Ben deed de uitleg in zijn beste Engels en was duidelijk in zijn conclusie. Kohaku 2010014 was de beste kohaku van het stel, met de meeste kans op echte jumbo capaciteiten voor de toekomst.

Hiermee wordt aangegeven dat de koi de betere huidkwaliteit  heeft, de betere body en dat is niet min met haar 65 cm. Patroon technisch is er niets mis mee, buiten heb feit dat één zijde van het beni wat te veel onder de laterale lijn loopt. Als dat een punt van discussie is, gewoon niet kopen, zo simpel is het.

Het antwoord laat nog op zich wachten, maar aandachtige toeschouwers stonden erbij en namen snel een beslissing ! En zo veranderde kohaku 2010013 snel van eigendom en zal niet naar Italië op vakantie kunnen gaan. Het zijn trouwens de laatste uit de fantastische lichting van oktober 2020.

Mag ik mijn tancho sanke nog eens even zien aub, was de vraag van Jan. Natuuurlijk mag je dat, het is jou tancho sanke, jij bent de baas ! En al vlug is iedereen onder de indruk van dit prachtig exemplaar met glanzend sumi op een wit tapijt van shiroji...complimenten aan de producent voor dit product van klasse !

Tegelijkertijd werd ook de klasse van de kohaku 2010013 even uitgelegd door Ben, zodat het wat duidelijker wordt wat klasse inhoud en waar mensen op moeten letten als ze een waardevolle koi moeten beoordelen.

Als  klap op de vuurpijl nog even een showa erbij gezet. Is dit geen prachtig trio, een kleurenspel van formaat met 3 koi die ieder zullen verrassen door hun schoonheid. Wit, zwart en rood in een blauwe bowl. Wat een super combinatie ! Geniet ervan zolang het nog kan want volgende week gaan ze naar huis ! Well done Jan....

Dan wordt het tijd om de koi die in quarantaine zitten de vrijheid te geven en naar buiten te brengen. Hier hebben ze weer voldoende plaats om te zwemmen en je ziet dat ze genieten van hun vrijheid in de natuur buiten.

Een overzicht van de 2 bowls geeft een goed zicht op dat wat er nog rondzwemt. Wat me vooral opvalt is de zuiverheid van de koi, ze zien er gewoon fantastisch uit. 

Op speciaal verzoek vroeg een klant om nog eens de sanke van Sakai FF te mogen zien in een bowl. Zo gezegd, zo gedaan en samen met de sanke nog even de sandan kohaku die we samen aangekocht hebben erbij ingezet.

Zijn hier nog woorden voor nodig ? Ja, het enige wat ik er nog aan wil toevoegen is, dat ze te dikwijls gebowld zijn de laatste tijd. Ik weiger ze nu nog te bowlen zonder dat ik voor 95% zeker weet dat ze verkocht worden. Je moet eerlijk blijven tegenover koi en dit zijn 2 super deluxe uitvoeringen die hun prijs meer dan waard zijn. Het zijn 2 koi om te koesteren....

Dan is het tijd om de koi die naar huis gaan te bowlen en in te pakken. Als eerste kwam deze sanke aan de beurt. Aangekocht via Michael uit Duitsland. De toekomst staat erin geschreven, de uitwerking van de kwaliteit moet echter in zijn nieuwe verblijfplaats gebeuren ! Doe je best Kristof...ze is het zeker waard !

Dan is het de beurt aan een sanke van wie anders dan Momotaro. Ze komt uit de geweldige reeks van vorig jaar die pas in juni werden aangekocht. Maar weet je wat zei de klant.tegen Ben, als je de mango die ik als beste heb gezien kan scheppen, dan koop ik deze.erbij. En zo kom je bij een filmpje van een sanke met een mango in één bowl, want Ben schepte de mango er dadelijk uit. Gelijkgestemde zielen is altijd een succesformule.

En als je nu denkt dat we aan het einde van het verhaal zitten, dan denk je ernaast. Peterken kwam ook zijn doitsu sanke en maruten sanke ophalen. Hij houdt wel van het kleine geweld. Zo heb je mensen die graag tosai laten opgroeien om de evolutie te zien, en zo heb je mensen die graag vanaf jumbo beginnen, de keuze is aan hun.

Ben is de tosai man, ik ben de jumbo man, dus dat past goed bij elkaar. De kleintjes interesseren me minder, alhoewel ik er wel plezier in heb, maar mijn plezier vind ik toch in de grotere koi. Verschil moet er zijn, en dat is alleen maar positief !

Dit was het voor vandaag. Ik ben aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur en we gaan genieten van een plezierige zonnige dag !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

David

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml