De week van de updates

De week van de updates

Er zijn de laatste dagen en weken meerdere updates binnengekomen en daar ben ik blij om. Ten eerste is het interessant om te zien, ten tweede maakt het mij makklelijker om een nieuwstitem samen te stellen.

Ik zal deze week dan ook dagelijks updates laten zien tot en met vrijdag, want zaterdag ben ik weer ribbedebie, een onverwacht avontuur tegemoet. 

Interkoi zal wel openblijven op zaterdag tijdens mijn afwezigheid. Ben zal de zaak openhouden, dus je bent altijd welkom om van de aanwezige koi te genieten, en genieten  is het  momenteel.

De update van vandaag kwam een beetje onverwacht. Een in onze ogen belangrijke sanke, waarbij de combinatie grootte en mogelijk dankbare toekomst een geschikte combinatie zou kunnen zijn. De verwachting en de hoop was geuit dat de sanke het sumi zou verbeteren, want dat was een punt van aandacht, want de grootte was voor ons geen vraag, dat was een zekerheid.

Als ik  me niet vergis was het ook de keuze van Daisuke, maar laten we ernaar kijken dan weten we over welke sanke we het hebben. Code 1712016, en dan weten we precies waar we deze sanke moeten plaatsen, december 2017, en ja, ik herinner me deze sanke nog bijzonder goed.

Een filmpje van aankoop is altijd de moeite.

De mogelijke groei stond erin gebakken, dat was de vraag niet, de vraag was of je het sumi nog dikker op de sanke zou kunnen krijgen. Je kan wel de kenner spelen en zeggen dat dit zonder problemen komt, maar zo eenvoudig is het niet...er zijn meerdere faktoren die een rol spelen.

Het sumi lijkt  me dikker en meer gestabiliseerd te zijn die ook een dikkere stempel nalaat. De tejime is flink opgekomen wat de sanke extra kracht en motivatie geeft. Over de body valt absoluut niets te zeggen en de sanke is op weg om te doen waar wij ze voor gekocht hadden, namelijk indruk maken.

De body lijkt trouwens me meer dan in orde, zelfs impressionant voor een koi van 39 maanden of 3 jaar en 3 maanden, wat ze yonsai  noemen. Hier zit zeker nog 10 cm rek op en 90 is zeker een haalbare kaart, alhoewel dat voor mij echt niet moet.

Er wordt teveel gesproken over 1 meter  koi, en dat zie ik gewoon niet graag. Geef mij maar een koi van 85 - 90 cm, dat is haalbaar en meer dan genoeg. Zoveel van deze maat zwemmen er niet rond...met de mond ja, maar niet als je ze in het echt ziet. En bovendien vertegenwoordigt deze sanke grootte met schoonheid op een gracieuze manier; en dat vind ik een dik pluspunt. 

Wat is haar groeicurve ? 
In november 2017 - bij aankoop 64 cm. In oktober 2018 - 73  cm en november 2019 - 80 cm. Afgaande of de groei van respecievelijk het eerste jaar 9,  het tweede jaar 7 zal er eind volgend jaar vermoedelik 5 cm bijkomen en zal ze rond de 85 cm aantikken....

Vergeet niet dat het nog een puber is...deze heeft nog enkele jaren te gaan, en dan zou het een lust moeten zijn om ze in een show weer te zien....

De sanke die ik gisteren bowlde waren tegenstrijdig. De ene al redelijk getekend, de andere nog volop een vraagstuk, maar zeker interessant om te volgen. Wel in ogenschouw nemen dat de grotere ook de jongste is met haar 13 maanden en de kleinste de oudste met haar 16 maanden.

Nu zal volgens mij de grootste ook altijd groter blijven dan de kleindere, maar een zekerheid is dat niet, dat is puur ervaring, en voor zover ik weet wordt deze waarheid altijd gevolgd. 

Een showa van 62 cm met een flinke body is altijd mooi om te bekijken. Het zijn geen afgewerkte showa, het zijn showa die nog volledig moeten ingevuld worden. Het grijzige sumi, laat me het kage sumi noemen is nog altijd een open vraagteken, maar dat is eigenlijk het mooie eraan. Sommigen ontwikkelen voorbeeldig, anderen stellen teleur. Zekerheid kan je niet verkopen....

Deze showa geeft echter wel een grote mate van zekerheid. Het was voor ons één van de beste showa uit onze aankopen. Ze had  niet lang nodig om verkocht te worden, het was een duidelijke zaak. Als ik morgen de kans krijg om er zo 10 aan te kopen, dan zal ik zeker niet twijfelen. De kwaliteit zit hem vooral in de huid...goed kijken....

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

10 reacties

DVR

Dank allen voor mooie commentaar.  Inderdaad onverwachte update,  maar deze info is leuk voor iedereen. En weet dat er hier veel passie zit bij vele lezers en toch ook koivrienden 😉 De bouw was voor mij toen direct doorslaggevend.  De huid was de moeilijkheidsfactor. Vooral hi was zeer zwak bij ophaling. Mijn hoop was daar dat er veel energie in lengte werd gestoken en dat de huid zou bijtrekken na paar jaren. Dat doet ze nu stilaan ook meer en meer. Zeer gracieuze en aangename vis in de vijver 😀 Groeten David 


Christof

Op naar de 90-100 cm David!  Dat komt goed zo te zien 😉


William William

Als je deze Sanke ziet dan weet je ook dat alles dik in orde is. Proficiat !


Niels W

Pracht van een sanke! Kwaliteit spat er vanaf. En wat een rust. Licht verdoofd?

The Untouchable

Licht verdoofd? Waar haal je dat Niels? 😁😕😐 


The Untouchable

Hoi \'tattoo\' man, inderdaad een indrukwekkende sanke die je daar hebt zwemmen en die je tot tweemaal toe zo kalm en beheerst voor even in je handen houdt. Zelden gezien, zo mooi. Een sanke die zoals voorspeld bij aankoop nu al veel indruk maakt, althans op mij (als sanke adept), en die bij voortzetting van zijn geweldige ontwikkeling tot dusver binnen enkele jaren in staat moet geacht worden om mee te dingen naar de allerhoogste prijs op eender welke show in de lage landen.   Thx for the update en dikke proficiat aan de \'mystery\' eigenaar. 👍❤️


beereke

mooie update ;......... Mystery man😜 prachtige sanke 


Wim DW

mooie updates - proficiat aan de eigenaar //  verder heel mooie filmpjes van mooie koi - proficiat luc en ben

The Untouchable

Nog altijd aan het afdingen Wim? Is geen avans volgens mij.😁

Wim DW

@The Untouchable ik kan toch maar proberen - jij hebt mij op een idee gebracht .... en misschien in een vlaag van altruïsme voorzie een korting die nog nooit is toegepast😜😜😜 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240