Update koi van Jordi

Gefascineerd door koi werkt Jordi aan zijn bestand om naar een zo mooi mogelijke collectie te evolueren. Dat gebeurd langzaam en niet zonder slag of stoot. Ik kreeg volgende mail van hem aan met de bijhorende updates en info.

Bij deze een update van mijn vijver, ik heb de filmpjes doorgemaild via www.wetransfer.com, zoals je het liefste hebt. (De reden is dat ik geen kwaliteitsverlies heb)

Momotaro Kohaku 1811011
Deze is nu 65cm, geen extreme groei (Bij aankoop was deze 61) maar dit kan te wijten zijn aan het overgangsjaar naar mijn vijver misschien? Hier verwachten jij en Ben veel van dus ik ook natuurlijk).
De kohaku bij aankoop november 2018. Ter info: die komt wel van 58 cm en niet van 61. Die 3 cm heeft ze bij ons nog bijgemaakt...dus tijdens dit jaar toch 7 cm wat niet onverdienstelijk is.

SFF Kohaku 1603010
Deze is nu 60cm, zal niet extreem groot worden maar de huidkwaliteit is top. Ferrari rood met spierwit shiroji.
De kohaku bij aankoop maart 2016. Ter info:  Als ik me niet vergis komt deze kohaku van bij de veiling van Ogata en heb ik deze per 3 aangekocht die allen goed ontwikkeld zijn, zo ook deze. Deze kohaku waren van Sakai of uit de bloedlijn van Sakai, dat is me nooit 100% duidelijk geweest.

Momotaro Showa 1511003
Heeft een zeer zwaar overgangs jaar gekent vorig jaar zoals je weet, de wond aan de rechter zijkant was extreem groot na korte tijd, Tim Barbe is deze meermaals komen verzorgen en dit heeft goed uitgepakt De kans is groot dat er geen schubben meer terug komen, voor nu ziet het er “goed” uit. Het beni is deels terug gekomen maar zal helaas nooit meer zo mooi worden als het was. De lenge is nu 67cm wat netjes te noemen is na de zware tijd van vorig jaar, ook qua body is deze zeer stevig gebouwd. Het certificaat zegt vrouwelijk maar ik heb hier al sinds vorig jaar mijn vraagtekens bij..
De showa bij aankoop november 2015

SFF Tancho Kohaku
Hier heb ik geen code nummer van, ik herinner me een filmpje dat je ze allemaal in een bowl hebt maar ik kon hem niet vinden. Begin vorig jaar gekocht met 48 cm, eind vorig jaar 58 cm en nu 67 cm en een goede body voor een man, groeit gestaag, ik verwacht dat 70 cm voor deze geen enkel probleem is. Vorig jaar was hij wat gelig maar dit jaar is het shiroji goed te noemen, waarschijnlijk ook door het overgangs jaar ?

Geen code geen koi bij aankoop helaas. Maar ik herinner me nog goed toen ik deze nog aankocht. Het was  nog in het oude gedeelte van Sakai en ik kocht verscheidene mannelijke tancho die aangeboden werden. Toch een mooi resultaat zo te zien.

Momotaro Showa 1703051
Vorig jaar gekocht met 38cm, deze is nu 58cm, het sumi is helaas stukken minder als eind vorig jaar, even zien wat dit wordt..
De showa bij aankoop maart 2018. Dat zou beter moeten kunnen Jordi, want  die heeft meer in zijn kas.

Luca zijn Tancho: 1803041
Gekocht bij jou met 32cm en nu 40cm.. Luca is er nog steeds erg gelukkig mee want dit is ZIJN vis...
Het moet één van deze geweest zijn. 

Voor sommigen vermoedelijk niet belangrijk, maar voor de updates wel belangrijk zijn natuurlijk de codenummers. De meeste koi kan ik terugvinden en een leven schetsen van koi. In mijn ogen altijd belangrijk. Bedankt voor de update Jordi, en ik ben blij dat Luca tevreden is met zijn visje....

En wat betreft de kohaku, maak je niet ongerust, die zal zijn lengte wel  halen....

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

Jordi

Dankjewel! 


Christof

Leuke update, Jordi. Stevige man die tancho hoor!


Polleke

Het is een mooi bestand dat jullie hebben zwemmen Jordi 👍. Grtjs 


David

Mooie update Jordi 👏🏻


Wim DW

jordi, mooie filmpjes - rust in je vijver blijkbaar - maakt dat het allemaal sierlijk - elegant is - de individuele updates zijn mooi en hebben gunstige evoluties - externe factoren maken soms de verwachte groei niet. mooi super gedaan en tof voor luca 👍👍👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240