De wereld van Peter. (vervolg)

De wereld van Peter. (vervolg)

De stenen zijn aangekomen de week van 17 november en daarna is Peter Jacobs begonnen met metsen.

Uiteindelijk wordt de vijver 1,65 m diep (Ik droomde al van 1,40 m diepte) , 6,80 m lang en 1,83 m breed. Dus goed voor zo'n 20000 liter water (de pidpa zal blij zijn). Hier kon ik alleen maar van dromen! (ter info voor NL: Pidpa is Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen)

Daarna is het tuinhuis onderhanden genomen en is er een diep gat in de grond gemaakt. De ravage was niet te overzien. Eerst door tegels, dan door beton en dan door ijzeren platen. Er is iemand die echt heeft afgezien en gevloekt heeft !!! Ik heb het niet gehoord want ik was op het werk.

Ik had beloofd om nog te helpen graven voor de leidingen van 110 mm van de vijver naar het tuinhuis (60 cm diep), maar het is me niet gelukt. Peter heeft bijna al dit werk zelf moeten doen. Amai dat is hard werken en het werd echt koud.

Wat komt er in het gat in het tuinhuis:

Hier gaat later een zeef filter komen (een ultra sieve van Peter) en mijn ecomax pomp van oase 16000 liter pomp. Als filter hebben we een EB-60 bead filter en een uvc lamp (110 watt) genomen. Tis er nog niet, het is besteld door de firma van Peter....... We hebben samen gezocht naar de meest economische en toch nog een zo goed mogelijke oplossing voor de prijs / kwaliteit.

De trommelfilter of het moving bed filter zagen er wel zeer goed uit en perfect in onderhoud, maar deze droom lag helaas niet binnen mijn budget. Toch niet voor nu. Peter heeft ook veel reclame gemaakt voor de moving bed filter en voor de trommelfilter.

Vandaag 3 december is Peter begonnen met het bezetten van de muren maar wegens het te koud weer 1 graad celcius, is er de helft gedaan. We hopen dat dit goed komt. Intussen is ook de folie binnengekomen. GEOTOP 3D folie van 1 mm. Zoals je ziet moeten ook nog de buizen in de grond gestoken worden en in het linker muurtje het gat voor de skimmer. Ben weeral vergeten wat het allemaal was. De 2 bodemdrains....

De volgende dagen komt er nog meer nieuws. Plezant dat er telkens een beetje bijkomt. Ik droom er al van dat ik misschien binnen 2 weken mijn koi te water kan laten. De grootste van mijn collectie die ik heb, is met een koi sok van Luc in de blauwe bowl gezet. Dat scheppen vraagt toch ook enige handigheid. Ook Peter heeft het nog is voorgedaan. Deze is nu 63 cm lang. Ik ben hier wel fier op. Is een witte en zwarte vis zonder schubben.

Deze heb ik ooit ergens gekocht 6 jaar terug voor 30 euro en deze was toen rond de 30 cm lang en had eigenlijk ook nog een 3de kleur namelijk oranje, niet echt rood. Die kleur is verdwenen. Men zegt dat ik niet genoeg of geen kleur voeder heb gegeven.

Red,: Ik heb aan te tekst niets veranderd, want kan ik het nog mooier gezegd krijgen ?

Meer afbeeldingen

De wereld van Peter. (vervolg): afbeelding 1
De wereld van Peter. (vervolg): afbeelding 2
De wereld van Peter. (vervolg): afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240