De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho

De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho

Even een update over de Xclear voederautomaat na deze enkele maanden uitgeprobeerd te hebben, en nu overal te hebben geplaatst.

Ik heb er inderdaad 8 geplaatst momenteel, en nu moet ik niemand meer lastig vallen als ik weg ben. Tot hiertoe heb ik eigenlijk geen negatieve punten ontdekt, enkel als het heel hard waait dat het deksel eraf durft waaien.

Daar moet je op letten, en in principe zou dit makkelijk op te lossen moeten zijn door de producenten. Alle kleine info helpt.

Een 2de punt, wel onbelangrijk is het feit dat je alle bedrading door het gat moet steken vooraleer je de behuizing kan neerzetten. Dit zou kunnen opgelost worden door een kleine opening van 1 cm in de ring open te laten, maar ik weet niet of dit gevolgen heeft voor de sterkte.

Er wordt een extra ronde plastic meegeleverd met kleine gaatjes voor onderaan de module. Dit heb ik weggesmeten, want dat is vermoedelijk voor kleine voerkorreltjes, maar dat gebruik ik niet...bij het voer dat ik gebruik, probites 5/6 mm, werkt het verstorend en geeft het niet goed het voer door.

Er wordt overal publiciteit gemaakt dat er 7 liter in kan maar 7 liter zegt me in principe niets. Ik kan bevestigen dat er juist 3 kg voer in kan, maar dan van probites, want van de andere voedersoorten weet ik het niet, en moet je zelf uittesten.

De bediening is poepsimpel en makkelijk aan te passen indien nodig. Bovendien heb ik een test gedaan in verband met het gewicht aan voer dat er doorgaat.

Ook dit is natuurlijk proefondervindelijk gedaan en de gegevens zijn bij benadering. Ik heb de instelling éénmaal op 50 seconden gezet, en ik kreeg 50 gram voer, en ik heb éénmaal de instelling op 100 seconden gezet ter controle en kreeg 100 gram voer. Enkel met probites, dus het is misschien niet geldig voor andere voersoorten.

In principe wordt het dan vrij eenvoudig, en geef je 1 gram voer per seconde, zodat je het makkelijk kan instellen naar de gewenste voederhoeveelheid.

In dit filmpje zie je de voerautomaat die zo goed als geruisloos werkt. Het is de eerste keer dat hij draait en zoals je kan zien hebben de koi het onmiddellijk door. In dit geval heb ik de voermodule afgesteld op 100 seconden en dit 6 keer op dag, of krijgen ze nu 6 x 100 gram of 600 gram voer per dag.

Ik heb al mijn instellingen achter de rug en bij alle 8 de voermachines kom ik zomaar eventjes op 3.66 kg per dag of 25.62 kg per week. Ik durf niet te kijken naar het voer dat ik er per jaar ingooi, want dan moet ik even slikken als ik dit vermenigvuldig met 52 en de prijs per kg, want ik kom op bijna 20 000 euro per jaar tegen de normale verkoopsprijs….

Bijkomende informatie

Ik heb de bevestigingsmodule waar je de korf in moet plaatsen niet gebruikt en deze vervangen door een systeem dat ik over de vijverrand kan schuiven.

Vermits de meeste van mijn koi buitenzitten, heb ik gevraagd om dit in roestvrij staal 316 te maken en niet in roestvrij staal 304. Dit omdat 316 tegen zout kan en 304 niet….

Het systeem dat je op de foto’s kan zien kan ik vrijwel over iedere plaats langs de vijver monteren, zodat het eventueel eenvoudig te verplaatsen is. Bovendien heb ik ervoor gezorgd dat het ook onder de winteroverkapping kan dienstdoen door de opstaande ring niet te hoog te maken.

Er zijn al meerdere mensen die me gevraagd hebben wie deze ringen op maat gemaakt heeft, en het beste kan je dan contact opnemen met Rob Waasdorp die dit graag voor je doet.

Bovendien is Rob bijzonder geschikt voor alle soort klusjes waarvoor het moeilijk is de juiste mensen te vinden. Je kan hem altijd contacteren indien nodig, ik ben heel blij met hetgeen hij voor mij gemaakt heeft….

Wat betreft de X-Clear voedermachines….ik wou een groepsaankoop organiseren, maar als je op google X-Clear voedermachines intypt, krijg je zoveel verschillende aanbiedingen tegen bijna inkoopprijs, en ga ik me er niet mee bezighouden. Bestel ze maar waar jij je het beste bij voelt, ik ga er geen tijd aan verspillen…

Dan nog even wat nieuws over een tancho, want iemand vroeg me om de beste tancho te selecteren voor hem. Dat is altijd een moeilijk gegeven, toch zeker met een tancho.

Ik heb dan maar wat fotokes en filmpjes gemaakt om te zien of we op dezelfde golflengte zaten. Dit zijn de 4 overblijvende tancho. De 5de wordt won een eerste prijs in Arcen en wordt zondag opgehaald.

Zoals je kan zien is het moeilijk kiezen, want je moet kiezen tussen de beste tancho bol met een mindere body, of een mindere tancho bol met een betere body. De keuze is aan jou.

Altijd leuk om te weten welke jij zou kiezen….geef het eventjes door, nummer 1-2-3 of 4, je kan ze allemaal goed bekijken in het filmpje. Eenvoudig is het echter niet. De winnaar in Arcen was deze tancho, dit ter vergelijk…

Wie een XClear voederautomaat in werking heeft en tevreden is, klik ja, als je er geen in werking hebt, klik dan op nee. Als je er één in werking hebt, maar je bent niet tevreden, klik dan op het bozemannetje en leg even uit waarom ! Altijd goed om te leren en te weten...

Meer afbeeldingen

De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho: afbeelding 1
De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho: afbeelding 2
De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho: afbeelding 3
De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho: afbeelding 4
De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho: afbeelding 5
De Xclear voederautomaat en de T- van Tancho: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240