Dit is de dader

Dit is de dader

Uit de 47 karashigoi van Takigawa die in juni arriveerden, had ik er eentje voor mezelf uitgekozen.

Ik heb steeds een zwak gehad voor karashigoi, vraag me niet waarom, maar het karakter en de eenvoud zal er wel iets mee te maken hebben. Daarom had ik uit de laatste levering van 49 karashigoi van Takigawa, een koi speciaal voor mij uitgekozen.

Het mocht echter niet baten, want de zoon van Rudy (naam vergeten) zou zo graag deze karashigoi hebben...Kun je dit dan weigeren ? Bovendien leert hij voor advokaat, en je weet nooit of je dit later nog eens kan gebruiken. Dus heb ik mijn hart maar laten spreken en heb ik deze karashigoi toch maar aan hem verkocht.

Omdat ik ze allemaal moest bowlen, om te weten te komen welke de mijne was, kon ik evengoed van de gelegenheid gebruik maken om ze allemaal te filmen en te meten. Ze zijn binnengekomen tussen de 32 en 40 cm als ik me niet vergis, en als je dan de maatvoering na 3 maanden hier bekijkt, dan mag je van een groot succes spreken zou ik zeggen.

Deze koi waren respectievelijk 47 - 49 - 50 en 52 cm. De grootste was de mijne, maar daar hadden wij hem ook voor uitgekozen. Ze hebben nog enkele maanden te gaan als het goed is, en er zullen dit jaar nog enkele centimeter bij aangebreid worden. Ik ben benieuwd welke karashigoi als eerste over de 60 cm zal gaan.

Karashigoi samen

Karashigoi Maarten

Karashigoi zoon Rudy

Karashigoi Johan

Karashigoi Matthijs

Op dit moment ben ik zelfs aan het onderhandelen om de 2 beste karashigoi aan te kopen van Takigawa. Dit is me tenminste toch beloofd. Het zullen dan vermoedelijk nisai zijn, en hopelijk al boven de 60 cm. Als het goed is weet ik hier rond 25 oktober meer van. Ik ben in ieder geval benieuwd.

De overblijvende karashigoi (6 stuks) hebben niet dezelfde omstandigheden gehad als de getoonde 4 van vandaag, en hebben het dus iets minder gedaan in groei. Niet getreurd, want ze zullen het wel inhalen, zij het wat langzamer.

Bovendien komt er nog een karashigoi uit de groeivijver op 1 oktober, en ik ben benieuwd of deze de 60 cm wel zal halen. De laatste keer dat ik haar gezien heb, was ze in ieder geval veelbelovend. Het worden weer spannende weken in het vooruitzicht....laat je koivirus niet bevriezen, want we gaan er weer met volle kracht tegenaan in het najaar....blijven opvolgen is de boodschap....

Meer afbeeldingen

Dit is de dader: afbeelding 1
Dit is de dader: afbeelding 2
Dit is de dader: afbeelding 3
Dit is de dader: afbeelding 4
Dit is de dader: afbeelding 5
Dit is de dader: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml