Naar het winterverblijf

Naar het winterverblijf

De tijd begint rijp te worden, de temperaturen beginnen te zakken, de voorbereidingen voor de winter beginnen vaste vorm aan te nemen.

Gisteren heb ik 5 koi naar hun winterverblijf gebracht voor deze winter. Zij zullen verblijven in een 120 kuubs vijver die op constante temperatuur van 15° staat. Verleden jaar hebben de koi het hier opmerkelijk gedaan, we hopen deze keer hetzelfde te mogen zien.

De koi die ernaar gaan, zijn in mijn ogen verdienstelijke koi die nog veel in petto hebben.

Shiro Utsuri van Dainishi, sakura bloedlijn-01.

Shiro Utsuri van Dainishi, sakura bloedlijn-02.

Bijzonder veel verwacht ik van deze Dainishi Shiro Utsuri, op dit ogenblik 62 cm. Het zou een enorme voldoening zijn moest deze begin volgend jaar tegen de 70 cm of erboven zijn. Ze geeft me nog altijd een geweldig goed gevoel.

Showa van Momotaro uit de Mako bloedlijn.

Speciaal door mij gekocht op de veiling van Momotaro, en nog steeds een bijzondere showa om te zien, is deze hi showa, nu 60 cm. Ik ben benieuwd of deze door zal breken....

Kindai showa van Yamamatsu (Matsunosuke)

Deze bijzonder spannende showa van 64 cm, blijft nog altijd bekoren. Het zal nog enkele jaren duren vooraleer deze koi zijn hoogtepunt bereikt, maar wat een body en wat een kop. Vanaf haar selectie als tosai (±35 cm) tot nu, heeft ze me alleen maar plezier gegeven. Hier moet je de volgende jaren nog veel van genieten, een zalige showa.

Ginrin Goshiki van Minuma.

Deze bevallige dame is slechts 53 cm. Ze worden niet zo groot, maar blijven wel heel mooi. Het blijft voor mij nog een duister geheim hoe deze verder zal ontwikkelen.

Sanke van Momotaro uit de Momokoi bloedlijn

Last but not least, onze spikkel. Enorm bemind, enorm lief, enorm gewaardeerd door ons, ondanks zijn spikkels. Ondertussen is zijn naam geëvolueerd naar Keiko, maar de naam Spikkel heeft zijn charme. Met haar 76 cm op haar 3de levensjaar is dit een enorme kanjer. Op naar de 90 cm is ons motto, maar daar zal ze iets langer voor nodig hebben dan deze winter. Geen probleem, wij hebben de tijd. Die ogen....

Wachtend op hun vrijlating

De spikkel wordt vrijgelaten

Meer afbeeldingen

Naar het winterverblijf: afbeelding 1
Naar het winterverblijf: afbeelding 2
Naar het winterverblijf: afbeelding 3
Naar het winterverblijf: afbeelding 4
Naar het winterverblijf: afbeelding 5
Naar het winterverblijf: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml