Dit maal geen gosanke

Dit maal geen gosanke

De updates blijven momenteel binnenstromen. Ik mag zeker en vast niet klagen over de resultaten dit jaar. Het zal een ware veldslag worden om alle koi op te vangen, maar we gaan er ons best voor doen.

Een koi die bij mij altijd tot de verbeelding spreekt, en waar ik hele goede herinneringen aan heb is de  kumonryu ook wel de drakenkoi genoemd. Heel heel vroeger, ik denk in de jaren 2008-2009 heb ik ooit kumonryu gekocht van Momotaro. Dat werden volgens mij slechts 1 jaar aangeboden, maar als ik er aan denk, dan heb ik er  nog plezier aan.

kumonryu van momotaroIk kocht enkele kumonryu en ik was dadelijk verliefd. Na lang zoeken in mijn archief heb ik toch nog een filmpje gevonden. Ze waren zeker en vast niet goedkoop, en ik weet niet of ik er 2 of 3 gekocht heb, maar 2 staan er nog in mijn geheugen gegrift.

De ene werd helemaal zwart, de andere werd bloedmooi en verbeterde zienderogen. In 2008 was ik in een voorbereidende fase om alles goed te ordenen en een bibliotheek aan te leggen, maar echt gefocused was ik toen niet. Toch had ik ze al in het koioverzicht geplaatst.

Ik heb er nadien nooit meer één tegengekomen bij Momotaro. Wat ik me wel kan herinneren was dat de oyakoi van een vriend van Maeda San was, en van een respectabele grootte was....mooie herinneringen.

Daarom ben ik ook zo blij dat ik het filmpje kan bekijken van deze kumonryu van Kawakami. Ik kan hier ontzettend van genieten. Ze kunnen bijzonder mooi zijn, maar ook levensgevaarlijk in aankoop. Ik hoop dan ook dat deze niet zwart zal worden en zijn uitstraling zal behouden. 

Genoeg lofzang over deze drakenvis, want de koi die ik nu zal tonen is ook een bekende. Tancho Showa 2103016 was een twijfelgeval toen ik haar aankocht. Bloed-en bloedmooi ook, maar met een klein stukje secundair hi op de staart.

Toen ik aan Narita vroeg of dit zou kunnen verwijderd worden, antwoordde hij negatief, dus het was kopen of niet kopen. Ondanks dat werd de tancho showa vrij snel verkocht. Toen ik echter de update ontving was ik verbaasd. Ik zag geen secundair hi niet meer op de staart. Het was helemaal verdwenen.

Met haar 67 cm al een indrukwekkende tancho showa, de meest gezochte koi door iedereen, zowel in Europa als in Azië. Iedereen wil een tancho showa, maar....de mooie zijn bijzonder prijzig, daar ontkom je niet aan. Ik ben toch trots om te zeggen dat ik dit jaar al een aantal machtige tancho showa op het voorplan heb laten treden, en allemaal meer dan geslaagd.

Een andere non-gosanke stak me ook de ogen uit gisteren. Je houdt ervan, je houdt er niet van, maar een ginrin golden corn produkt kan machtig zijn. Ik kocht deze ginrin karashigoi die uit de golden corn selectie van Taniguchi san komt op de veiling van het Zuiden begin dit jaar. Je kan zeggen wat je wil, maar ik vind ze fantastisch. Ze heeft een machtige uitstraling met een body om U tegen te zeggen. Wat kan koi toch mooi zijn.

Als laatste vandaag laat ik nog eventjes de 3 benigoi zien die ik aangekocht had van Narita begin dit jaar. De filmpjes zijn niet geweldig vind ik persoonlijk, maar daar kan ik weinig aan doen. Ik zal betere filmpjes maken éénmaal ze in Arendonk rondzwemmen. Ze zijn van de befaamde Super Mango en zijn nu sansai.

Benigoi BE-V20-12160 - 72-75 cm

Benigoi BE-V20-12159 - 72-75 cm

Benigoi BE-V20-12156 - 72-75 cm

Ik heb nadien nog een benigoi aangekocht in de veiling van Sakai van oktober, maar die vertrekt volgend jaar naar Zweden. Ik denk dat ik bijzonder tevreden mag zijn met de updates van zoveel koi. Ik hoop dat de eigenaars ook tevreden zullen zijn, want dat is altijd afwachten.

Ik heb nog geen idee wanneer de koi zullen verscheept worden, ik vermoed dat dit ergens in december moet zijn. Ondertussen steigt de spanning voor de komende ZNA show waar wij 2 koi hebben ingezet. De machtige sandan kohaku van Momotaro en de uitzonderlijke tancho showa van Momotaro. Ik hoop er beelden van te ontvangen, ik heb het tenminste gevraagd om me video's op te zenden indien mogelijk. De concurrentie zal uiteraard zwaar zijn, maar je weet nooit. Dus duimen maar !

-------------------------------------------------------------------------------------

ER STAAN 8 GINRIN KAWARIGOI UIT DUITSLAND ONDER
DE NIEUWSTE KOI AANWINSTEN
JE KAN OOK DE KUJAKU DIE NAAR DUITSLAND GAAN BEKIJKEN 
VIA DEZE LINK.
 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Ronny V

555


Wiechert

555


eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml