De vijver van Niels

De vijver van Niels

Niels is iemand die op regelmatige tijdstippen een update van zijn vijver doorstuurt, en telkens word ik verrast door de degelijkheid van zijn filmpjes en foto's die getuigen van smaak en waar vooral netheid en degelijkheid de boventoon voeren. Ik kan niet anders dan genieten van deze update. 

Ik begin natuurlijk met de foto van zijn zoon Keanu, want dat is de mooiste in het geheel, alhoewel de overige foto's en filmpjes ook getuigen van een kunstzinnige smaak. Ik kan niets anders dan zeggen: dankjewel Niels voor deze update en begeleidend schrijven. Dit wist Niels mij te vertellen:

Goede morgen Luc,

Bij deze weer een mooie update gemaakt voor uw nieuws item. Hoop dat jullie er ook zo van kunnen genieten zoals ik heb gedaan. Een aantal foto's van tuin/vijver en koi, ook foto's van niet Interkoi vissen. Filmpjes van alle koi die bij interkoi komen. Een showa en de mango heb ik niet niet gefilmd. De mango met de naam kiwi al wel 3 cm gegroeid. Helaas de lichte pigment vlekjes achter op de staart komen nu meer op. Of dit later wegtrekt? Ik weet het niet. Wel een storend factor op deze koi.

En een filmpje van onze vijver. De vijver is 28 kuub .. twee bodemdrains naar zeef en dan beat filter, skimmer naar zeef over trickeltoren via waterval weer de vijver in. De tuin klein maar een oase van rust (zen).Eigen creatie van mij en mijn vrouw geïnspireerd door de liefde voor design , Japan , Japanse garden tv. Rekening houdend dat de kleine man er nog steeds in kan spelen. Stil in progres.. nog wat andere bomen inclusief bonsai , gebrand Japans hout enz. Bij deze wil ik mijn vrouw Maryam en Keanu bedanken voor hun geduld en hulp bij het filmen en fotograferen 

Momotaro showa male 1703014 (Kakashi)
De trots van de vijver, geweldig karakter voor mij een tategoi. De showa heeft als tosai nog een seizoen bij Ben in de vijver gezwommen en is daarna naar Giethoorn verhuisd. Totdat vorig jaar het noodlot toesloeg   . Dit is wat ik vorig jaar in het nieuws item schreef. Momotaro showa 1703014 (kakashi, geen filmpje van ontvangen)

Dan wat minder nieuws  deze vis is krom getrokken. (S-vorm ).Het begon met spastisch schudden van de kop af en toe wat van kwaad tot erger werd  met het hele lichaam . als hij in de vijver zwemt valt het niet heel erg op maar wel zodra hij in de bowl zwemt. Heb geprobeerd samen met Rob Hijmans het proces tegen te gaan met injecties.  Maar het mocht niet baten.....eeuwige zonde.

En dan? In laten slapen, plaatselijke natuur vijver van het bejaarde tehuis? Ik kon het nog niet over m'n hart verkrijgen. Dus eerst maar laten zwemmen. En zo van de een op andere dag begin van het seizoen. Koi weer recht, zo goed als recht? Hoe dan.  Zie de foto's en filmpjes en oordeel zelf.
De Showa 1703014 bij aankoop !

De Grendel koi van Momotaro

Kohaku DU20008
Deze koi tovert altijd een lach op mijn gezicht   als ik bij de vijver sta. Een van de 50 tosai kohaku van de veiling november 2020 voor Interkoi Duitsland. De koi is tot en met Maart bij Michael in de opgroei gebleven en daarna weer terug gekomen naar Interkoi Arendonk. Deze koi geselecteerd voor wat meer zekerheid en is het tegenovergestelde van showa DU20065 die ik in Arendonk selecteerde. Bij aankomst in Duitsland de kohaku gemeten.19-11-2020 - 19cm en bij afhalen Interkoi 17-04-2021 - 32cm en nu naar een seizoen bij mij in de vijver  10-10-2021- 40cm. Plezierige koi die kracht uitstraalt. 

Showa DU20065
Ook dit is een van de 50 geselecteerde. Alleen dan van de Showa reeks. Deze koi uit de selectie waren kleiner dan de kohaku. Geselecteerd vanwege huidkwaliteit en luster. De kleinste van de 50....een echte gok voor de toekomst.  (Ja je mag er ook niet te veel van verwachten voor dit geld ) deze koi was wat moeilijker te voorspellen in de vijver.

Gedeelte seizoen algrijk water, voorkeur voor zinkend voer. vijver twee meter tien diep. Daarom was ik ook aangenaam verrast dat de showa qua lengte groei de kohaku heeft ingehaald. Het sumi begint al aardig op te komen en is 'now we speak' nog intenser geworden. Ik vind de koi wel een wat spitse kop hebben, benieuwd wat dit brengt in de toekomst. Bij aankomst in Duitsland gemeten 19-11-2020 - 17cm en afhalen in Arendonk 17-04-2021 - 31cm en nu bij mij na het seizoen 10-10-2021 - 41cm.
Beide koi bij ophalen in Arendonk

Momotaro kohaku 1811089 (Noriko)
Aan het Beni ligt het niet, stralende koi .. nog steeds jammer dat het speelse patroon helemaal dicht gegroeid is. Het patroon zou nu meer gaan spreken als er meer body op komt.  En daar mag nog wel wat  verbetering in komen. Dit jaar een paar centimeter groei. Volgende seizoen eens kijken wat we daar mee kunnen. (Voerautomaat/meer voer/aanpassingen vilter) ?
De kohaku bij aankoop

Taniguchi kohaku 1511066 ( Chi Chi )
Oud gediende. dit seizoen enorm in body aangekomen. Een centimeter gegroeid in lengte. huidkwaliteit altijd goed bij deze koi .. shiroji altijd wat gestrest bij het bowlen maar in de vijver spierwit . De Cindy Crawford schoonheids vlek geeft de koi echt karakter en maakt haar patroon af.
De kohaku bij aankoop.

Ginrin soragoi  (Narita ...Seijuu)
Zeer onrustige koi in de meetbak en bowl. Moeilijk te filmen of te fotograferen. volgend jaar toch eens over nadenken om lichtjes te verdoven. Mooi zuiver gebleven nog geen spotjes ontwikkeld. fijn net patroon  met mooi ginrin .. groei ontwikkeling laat nog iets te wensen over. Van oktober vorig jaar naar nu 8cm groei gepakt. 
De ginrin soragoi in Arendonk bij aankomst

Tenslotte wil ik er nog een persoonlijke vermelding eraan toevoegen dat Niels nog een prachtige sanke in de opgroei azukari vijver 3 heeft rondzwemmen, en dat mijn persoonlijke lieveling was uit deze selectie en die je hier ziet rondzwemmen. (de koi die tegendraads zwemt in de bowl). Deze koi in azukari vijver 3 doen het trouwens bijzonder goed. Vermoedelijk zal ik zaterdag wat meer filmpjes laten zien, want als ik me niet vergis komt Manu met Johan een kohaku uitkiezen uit deze selectie.

ER STAAN 8 GINRIN KAWARIGOI UIT DUITSLAND ONDER
DE NIEUWSTE KOI AANWINSTEN - bijzonder prijsbewust !

JE KAN OOK DE KUJAKU DIE NAAR DUITSLAND GAAN BEKIJKEN 
NOG EVEN MELDEN DAT IK ZATERDAG AANWEZIG
ZAL ZIJN VAN 11.00 TOT 14.00 UUR
Tenslotte krijg ik nog dit bericht dat mij totaal onduidelijk is: 
Omdat je onlangs iets hebt geplaatst wat in strijd is met het beleid van Facebook, kun je deze functie tijdelijk niet gebruiken. Bezoek het Helpcentrum voor meer informatie.  Zorg ervoor dat je de communityrichtlijnen van Facebook hebt gelezen en begrijpt om te voorkomen dat je opnieuw wordt geblokkeerd. De blokkering is nog 2 dagen en 9 uur van kracht. Als je van mening bent dat dit niet in strijd is met onze richtlijnen voor de community, laat het ons weten.

Dus je zult naar Interkoi moeten surfen wil je het nieuws volgen !
Jongen jongen toch....

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Niels: afbeelding 1
De vijver van Niels: afbeelding 2
De vijver van Niels: afbeelding 3
De vijver van Niels: afbeelding 4
De vijver van Niels: afbeelding 5
De vijver van Niels: afbeelding 6
De vijver van Niels: afbeelding 7
De vijver van Niels: afbeelding 8
De vijver van Niels: afbeelding 9
De vijver van Niels: afbeelding 10
De vijver van Niels: afbeelding 11
De vijver van Niels: afbeelding 12
De vijver van Niels: afbeelding 13
De vijver van Niels: afbeelding 14
De vijver van Niels: afbeelding 15
De vijver van Niels: afbeelding 16
De vijver van Niels: afbeelding 17
De vijver van Niels: afbeelding 18
De vijver van Niels: afbeelding 19
De vijver van Niels: afbeelding 20
De vijver van Niels: afbeelding 21
De vijver van Niels: afbeelding 22
De vijver van Niels: afbeelding 23
De vijver van Niels: afbeelding 24
De vijver van Niels: afbeelding 25
De vijver van Niels: afbeelding 26
De vijver van Niels: afbeelding 27
De vijver van Niels: afbeelding 28
De vijver van Niels: afbeelding 29
De vijver van Niels: afbeelding 30
De vijver van Niels: afbeelding 31
De vijver van Niels: afbeelding 32
De vijver van Niels: afbeelding 33
De vijver van Niels: afbeelding 34
De vijver van Niels: afbeelding 35
De vijver van Niels: afbeelding 36
De vijver van Niels: afbeelding 37
De vijver van Niels: afbeelding 38
De vijver van Niels: afbeelding 39
De vijver van Niels: afbeelding 40
De vijver van Niels: afbeelding 41
De vijver van Niels: afbeelding 42
De vijver van Niels: afbeelding 43
De vijver van Niels: afbeelding 44
De vijver van Niels: afbeelding 45
De vijver van Niels: afbeelding 46
De vijver van Niels: afbeelding 47

Laat Een Reactie Achter

16 reacties

Niels

555


wim

555


Matthijs

555


Kristof_d

555


David

555


Andrée en Ludo

555


Jack

555


Johan

555


rudy

555


Christof Wilms

555


Wim DW

555


Niels

555


Polleke

555


interkoi

555


Huub

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml