Donderdag 21 mei is de dag

Donderdag 21 mei is de dag

De toestand zoals ze nu is. Vanaf maandag mag ik in principe open zijn, maar ik geef even de stand van zaken uit mijn oogpunt door.

Met inachtneming van de corona voorzorgsmaatregelen staat alles klaar om op bezoek te komen. Mensen uit België mogen zonder problemen langskomen. Mensen uit Nederland mogen ook langskomen, maar die hebben een document nodig willen ze België binnenkomen. Om terug naar Nederland te rijden is er geen probleem, daar is geen controle. 

Buitenlanders die dus toch langs willen komen, gelieve een document op te vragen. Hiervoor dien je dag en uur door te geven en ik zorg voor het document. Alle mensen met dit document hebben geen problemen gehad aan de grensovergang. In functie van het ophalen van koi ben ik extra dagen geopend.

Donderdag 21 mei zal ik open zijn van 11.00 tot 14.00 uur
Vrijdag 22 mei zal ik open zijn van 11.00 tot 14.00 uur
Zaterdag 23 mei zal ik open zijn van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag 24 mei zal ik open zijn van 10.00 tot 12.00 uur

Alles zal in het teken staan voor het ophalen van je koi. Ik verzoek je door te geven wanneer je komt, en hoelaat je ongeveer in Arendonk bent. Ik zal dan voor de rest zorgen. Bovendien zullen we iedere zaterdag vanaf 23 mei (dus volgende week zaterdag) tussen 13.00 en 14.00 uur telkens 20 showa van Izumiya presenteren en indelen naar verkoopsprijs zoals beloofd.

De prijzen van de showa, zullen ingedeeld worden in prijzen van 395 - 495 en 595 euro. Er zal 1 bowl met 20 willekeurige showa klaarstaan, zodat je rustig kan kijken. Er zullen 3 bowls klaarstaan waar de showa in komen met aanduiding van de prijs. Heb je je showa gevonden, dan zal deze onmiddellijk verpakt worden om mee te nemen, inclusief het bijhorende certificaat.

Tegelijkertijd zullen we de overblijvende ginrin oshiba shigure en de ginrin soragoi aanbieden voor 125 euro/stuk. Kiezen is ook meenemen. Het is onmogelijk om deze kleintjes bij te houden éénmaal gekozen en moeten ze onmiddellijk meegenomen worden. Alle koi worden vanaf vandaag naar buitentemperatuur gezet. Ik verwacht misschien niet veel volk, maar we proberen toch het beste ervan te maken. Iedereen is welkom in ieder geval.

UPDATE VAN ENKELE SERIEUZE KOI

Ik heb nog enkele interessante updates in  de wachtrij staan, en dit is een mooie gelegenheid om er enkele te tonen. Ik kreeg deze filmpjes aan, die ik je heel graag laat zien.

Showa en Doitsu Karasshi 1802003 + 1810002. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben om deze 2 geweldige koi terug te zien. De karashi is een eind in de 90 cm, en de Showa moet over de 80 cm zijn, maar er werden geen metingen op gedaan. Vermoedelijk wegens te groot. Het is ook altijd fijn om een filmpje bij aankoop te zien. 

Doitsu Karashi 1802003, bij aankoop op 10 februari 2018. 
Showa 1810002, bij aankoop 1 oktober 2018.

Kohaku 1802006  + 1810001. Hoe zou ik de geweldige man van Momotaro en de sublieme kohaku van Momotaro kunnen vergeten. Ze staan nog altijd in mijn netvliezen gegrift. De mannelijke kohaku is 77/78 cm, de sandan kohaku is 82/83 cm. De man heeft wat secundair hi ontwikkeld achter het 1ste patroon helaas, maar dat verbergt zijn klasse niet.

Kohaku 1802006, 15 juni 2018. Zo zie je hoe mannen ook kunnen worden in de toekomst.
Kohaku 1810001, bij aankoop 30 september 2018. Ik was zo blij met deze aankoop.

Sanke en kohaku 1811015 van Takigawa. De sanke is een onbekende in het verhaal en is 82/83 cm. Zo zie je hoe belangrijk codenummers zijn.  De kohaku is een neusje van Takigawa en is nu 75/76 cm. 

Kohaku 1811015, bij aankoop 12 november 2018. De sanke moet ik opzoeken, maar dat is me iets te veel werk momenteel.

Tenslotte Kindai Showa SH-V17-10157. Ik krijg momenteel veel vragen naar kindai showa, dus ik moet op zoek gaan naar kindai showa. Deze is 70-71 cm op dit ogenblik, maar heeft nog veel jaren tegoed. Ze zal ook makkelijk de meedogenloze grens van 80 cm halen.

De kindai showa SH-V17-10157 bij aankoop, 3 oktober 2017.

Het doet me ontzettend veel genoegen om deze koi even terug te zien, en vooral dat ze het zo goed doen. De klokt tikt ondertussen verder, op naar de heropening volgende week. Wij zijn er klaar voor.

DE OVERLEVINGSMODUS.

Geen verkoop betekent geen inkomsten. We proberen dan toch enkele producten aan te bieden die ik nog heb staan en die eventueel 2de hands kunnen verkocht worden. Ik zet ze hier even op een rijtje.

trikkeltorenEen druppel toren van aquaforte. Ik kan de info niet meer terugvinden op internet, maar ze zullen altijd nuttig zijn voor de beginnende koiliefhebber. Het geeft de vijver een extra zuurstofgehalte.

Prijs 200 euro

 

 

 

 


watervalEen symfonierijke waterval uit roestvrij staal.  Laat je verleiden door deze hemelse waterstralen. 

prijs: 195 euro

 

 

 

 

Meer afbeeldingen

Donderdag 21 mei is de dag: afbeelding 1
Donderdag 21 mei is de dag: afbeelding 2
Donderdag 21 mei is de dag: afbeelding 3
Donderdag 21 mei is de dag: afbeelding 4
Donderdag 21 mei is de dag: afbeelding 5
Donderdag 21 mei is de dag: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

11 reacties

Johan

Mooie update leuk om al deze koi die ik live ook gezien heb nu weer terug te zien. Koi groeien en ontwikkelen goed genieten daar vóór de Wim langs de vijver.

Wim DW

bedankt - ja het is genieten langs de vijver - mooiste momenten zijn \'s morgens en \'s avonds 


Christof

Ze doen het goed daar in Lier! Knappe update. 

Wim DW

bedankt - we doen ons best 


ben.

verrekt skon viskus.

Wim DW

bedankt 


Wim DW

een mooi initiatief om enkel op afspraak te werken maar ik denk dat je perfect mensen kan laten langskomen zondermeer.  De vermaarde social distancing moet gerespecteerd worden en je bent in openlucht.  - de koi die binnen zitten daar ik het volume mi ook voldoende - enkel zullen de mensen respect voor elkaar dienen op te brengen en dan loopt alles goed - de alcoholspuit in de aanslag en gaan .... ja als er geen verkoop is moet je alternatieve vormen gaan zoeken - een mens in overlevingsmodus doet rare zaken. en ja het meten van die grotere koi - ik was al juist gedoucht

Polleke

Dat zijn geweldige koi , goed gekozen Wim ;) . 

Wim DW

@Polleke bedankt pol - :-)


interkoi

Polotaro is zijn naam...

Wim DW

@interkoi ik zal er aan denken


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240