Een aantal updates

Een aantal updates

Volgende week komt een bijzonder grote lading koi aan. Ik ben volop bezig met de voorbereidingen. Ondertussen worden er gelukkig ook nog koi opgehaald, en dat is nodig om de nodige vijvers op de juiste manier in te richten, zodat er geen overbevolking komt.

Na zaterdag zal ik als de tijd het me toelaat, de éénkleurige oshiba shigure en ginrin oshiba shigure overzetten naar buiten. Misschien een mooie gelegenheid voor mensen die nog hun zinnen gezet hebben op deze enorm sympathieke soort.

De resultaten hebben zich gisteren getoond door de update van Jack. Normaal zou ik het overzetten in hun nieuwe verblijfplaats rond 13.00-14.00 uur kunnen doen. Dat wordt de moeite om te bekijken. Koi van 10 maanden die al om en bij de 40 cm zijn, met een enorme mooie body en huidkwaliteit, de keuze is aan jullie !

Ivan was er gisterenmorgen al vroeg bij om zijn koi op te halen. Hier is een mooi verhaal aan verbonden  van menselijkheid. Het ging als volgt ! Ik kocht 3 super mango van Sakai FF bij Narita. Bij aankomst bleek er eentje niet helemaal in orde. Vermoedelijk een blaasprobleem.

Ik heb de koi nog laten onderzoeken, maar het probleem was te ernstig en een operatie om het water uit de blaas te krijgen en te sealen pas ik niet meer toe. Dat is gewoonlijk een zware operatie die in 80% van de gevallen niet lukt, hoe spijtig het ook is.

Na enkele dagen werd het erger en erger, en ik heb deze koi dan laten inslapen. Het probleem was dat ik geen vervanging kon vinden voor deze super mango. Ofwel waren ze niet voorradig, ofwel werden ze veel te duur in de veilingen. Ik kon dus helaas geen oplossing bedenken, totdat ik een idee kreeg.

De eerste super mango was al weg, terwijl de 2de nog hier rond zwom. Deze was de eigendom van een dierbare klant. Mijn voorstel was om deze koi aan Ivan te gunnen zodat ik de tijd kreeg om in de loop van de volgende seizoenen een andere  op de kop kon tikken. 

Hier werd door de klant positief op gereageerd, en de super mango werd aan Ivan gegund, en de zaken werden financieel intern geregeld. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik dit probleem zo heb kunnen oplossen, en mijn respect gaat niet 100, maar 200% naar de klant die zich van zijn beste kant heeft laten zien.

De super mango werd dan ook met veel dankbaarheid naar huis genomen. Deze werd gisteren 78 cm gemeten. Daarmee werd een groot probleem voor alle partijen op een soepele manier opgelost.

Naast deze super mango kwam ook de shiro muji in het vizier die aangekocht werd op de Dainichi kai in december 2020. Een beul van een koi met een kop om van te duizelen, een bullebak pur sang, en bovendien een koi met een body die iedereen wel wil. Tenslotte besloot Ivan een gok te wagen met een golden corn, en het trio was compleet. Op deze manier worden er toch weer enkele koi van de lijst geschrapt die moeten opgehaald worden.

Mijn mooiste update echter kwam van Japan. Er werd een update doorgestuurd van wel een bijzonder hoogwaardige kohaku. Aangekocht in oktober 2019 werd besloten om deze nog enkele jaren azukari te laten tot de magische grens van 80 cm zou  bereikt zijn.

Op dit moment, werd de sandan kohaku na 2 jaar 77 cm gemeten. Een bijzonder hoogwaardige kohaku, en er werd besloten om ze nog een jaar azukari te laten. Groei gaat trager als ze groter worden, maar we hopen dat ze het volgend jaar nog 5 cm pakt. Dan is ze klaar om ingezet te worden op een show. Wie weet wel in een Japanse show, want de kwaliteit heeft ze ! Een vergelijk met de kohaku bij aankoop is altijd mooi om te vergelijken !

Als laatste kreeg ik nog een update binnen van Michael. Hij had enkele koi verkocht aan mijn klanten, en heeft deze  even samen gezet in een bowl en er een filmpje van gemaakt. Deze worden volgende week uit Duitsland meegebracht als Michael zijn koi uit Japan komt ophalen. Ze zouden dan ook volgende week zaterdag onmiddellijk moeten opgehaald worden. Het worden stralende lentedagen dus uitstel is niet meer aan de orde.

All Japan Junior Koi Show of AJJkS

Voor wie nog  interesse zou hebben om mee te doen met de All Japan Junior Koi Show, gelieve dan even te kijken op de aanbiedingen van Narita. Indien gewenst kan ik nog meebieden en worden de koi ingezet op deze show.

Dit is de laatste kans om Koi te bemachtigen voor de 9e Internationale Junior Koi Show (23 en 24 april) bij No.1 Koi. Mis dit evenement alsjeblieft niet!  *De deadline voor de International Junior Koi Show is verstreken op 8 april en alle Koi voor dit evenement zijn al ingeschreven voor International Junior Koi Show.

Geef ons dus uiterlijk 11 april de gegevens van de eigenaar door als u wilt deelnemen aan de Koi-show. Anders annuleren we de deelname op 13 april. *Houd er rekening mee dat we vanwege het grote aantal inschrijvingen op dit evenement het tijdstip van een succesvol bod zullen wijzigen van de gebruikelijke 21:00 uur naar 20:00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

555


Frank

555


Jack

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml